Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2438.21
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Aralık 2023

​Hamas dünyaya ilham veriyor

Bugünkü yazımıza bir soru ile başlamak istiyorum. İsrail’in her türlü insani duygu ve özellikten uzak saldırılarının arkasında ne var ve hangi duygu ile saldırıyor? Cevap gayet net. Dün, Haçlı seferlerinin arkasında hangi duygu ve neden varsa bugün de İsrail saldırılarının arkasında o var. İslam ve müslüman düşmanlığı, topraklarımızı işgal ve müslüman katliamı var. Türkiye’nin yüz yıl önce verdiği kurtuluş mücadelesinde topraklarımızı işgale kalkışanların yaptıkları işte buydu. Bugün de ABD ve İsrail aynı roldedir. Duygu ve işgal gerekçeleri aynıdır. Çok acı değil mi? Yüz yirmi yıl öncesine kadar Kudüs, Mekke ve Medine, Halep ve Musul Türk toprağıydı. Tarih bize şunu söylüyor: İsrail mutlak durdurulmalıdır çünkü sadece Filistinle yetinmeyecektir. Bir diğer sorun şu içimizdeki Truva atlarının varlığıdır.

Başka…

İçimizde, aç birinin sofraya saldırması gibi dünyayı çok isteyenler var. Boyun eğenler var. Dünyayı çok sevenlerden gerçek dava adamı olmaz. Bu tür insanların davası dünyadır.

Tek çare, Kur’anda bahsedilen mü’min olma esvap ve özelliğine sahip olmaktır. Aksi halde ezilen, katliama ve zulme uğrayan taraf olmaya devam edeceğiz.

Bugün, Gazze’de katliam yapanlar, Kur’anda bahsedilen, Allah’a savaş açan, mü’minleri yerlerinden ve yurtlarından eden, peygamberlerini öldüren Yahudilerdir. Aç kurtların leşlere saldırması gibi müslümanlara saldırıyorlar.

Bu görüntüde, müslüman bilinen bazı ülkeler ne yapıyor?

Aç kurtların leşe saldırması gibi dünyaya saldırıyorlar. Hiç ölmeyecekmiş gibi mal mülk biriktiriyorlar. Aymazlar, yaptıklarının hesabı hiç sorulmayacakmış gibi sorumsuzlar!

Gazze’de oluk oluk müslüman kanı akarken sen kalk dünyanın en büyük eğlencesini düzenle ve ‘çal oynasın vur patlasın’ eğlen! Kur’an bu türler için, “içimizdeki beyinsizler” tabirini kullanıyor. Müslüman görünümlü bu Yahudi ve Hıristiyanlardan kurtulmadığımız sürece zulüm ve ateş bizlere dokunmaya devam edecektir.

Gazze’de kızıl kıyamet koparken Kassam Tugaylarının vesile olduğu güzel bir örnek içimize su serpiyor. Esir değişimi kapsamında, İsrailli Daniel ve kızı Emilia’nın kale aldığı mektuptan bazı ifadeleri buraya alıntıladım.

“Son birkaç haftadır bize eşlik eden komutanlara... Görünen o ki yarın yollarımız ayrılacak gibi görünüyor ama size tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Bana ve kızım Emilia’ya gösterdiğiniz olağanüstü insaniyet için sizlere minnettarım. Siz kızımın ebeveyni gibisiniz, onu istediği zaman odanıza davet ettiniz. Sizin sadece arkadaş değil, iyi kalpli, sevilen kişiler olduğunuzu hissetti. Hepinizi sadece arkadaş olarak değil, hakiki ve iyi dostlar olarak hatırlayacağız. Ona karşı sabırlı ve güzel saatler geçirmesine vesile olduğunuz ve kızımı tatlılardan, meyvelerden, edinilmesi kolay olmasa bile elinizdeki her şeyden bol bol ikram ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Sonsuza kadar size müteşekkir olacağım. Çünkü kızım Gazze’de sonsuza kadar hissedeceği psikolojik bir şok yaşamadan ayrıldı. İçinde bulunduğunuz zor duruma ve uğradığınız ağır kayıplara rağmen gösterdiğiniz nazik davranışınızı hiç unutmayacağız. Keşke kaderimizde bu dünyada birbirimize güzel dostlar olmamız yazılsaydı. Hepiniz için sıhhat ve afiyet diliyorum.

Size, çocuklarınıza ve ailenize sağlık ve sevgiyle…

Çok teşekkür ederim.”

Daniel ve Emilia

Esir bir İsrailli’nin müslümanlar adına dünyaya verdiği çok olumlu mesajlar geleceğimiz için gurur vericidir. Özetle direnişten şunları çıkarıyorum: Gazzeli Müslümanların başlarına tonlarca bombalar yağmasına rağmen, Allah’a iman ve teslimiyetlerinde asla ve kata şüphe duymuyorlar. Sabır, samimiyet, metanet ve dirençleriyle dünyaya örnek oluyorlar. Temiz ve ilkeli mücadeleleriyle dünyanın bütün mazlum, ezilen ve esir halklarına örnek olup ilham veriyorlar. Göreceksiniz, yakın bir gelecekte dünyanın bütün zalim coğrafyalarında ayaklanmalar olacaktır. Bugün, Batı Başkentlerinde Gazze’ye destek yürüyüşleri bir damladır, yarın sele dönüşecektir. Bu sel önüne çıkan zalimleri boğacaktır. Ne yaparsa yapsınlar, artık İsrail’in yenilmezlik büyüsü bozulmuştur ve İsrail şimdiden yenilmiştir. Gelecekte İsrail diye bir devlet olmayacaktır.

Mücahitlere selam olsun…

Sizler verdiğiniz temiz, ilkeli ve bir müslümana yakışan şefkatli mücadele ile yıllardır İŞİD gibi terör örgütleri ile oluşturulmak istenen “müslümanlar eşittir terörist” algısını yerle bir ettiniz.

Biz müslümanları yıllardır öldürüyorlar. Diriliş, ancak direnişle gelir. Şimdi dirilme vaktidir.

Gazze ile diriliyoruz.