Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2430.77
BIST 100
9950.03
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Şubat 2014

Hangi yoldasın?

Adları anılmayacak kadar sayıları az olan ateistler dışında Allah'ın varlığına inanmayan insan neredeyse yok gibidiru2026 Hatta resulullah aleyhisselam döneminde yaşayan müşrikler bile Allah'ın varlığına ve yaratıcı sıfatına inanıyorlardı;

"Andolsun ki onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan, mutlaka "Allah..." derler. De ki: (Öyleyse) övgü de yalnız Allah'a mahsustur, ama onların çoğu bilmezler."

"Andolsun ki onlara: "Gökleri ve yeri yaratan, güneşi ve ayı buyruğu altında tutan kimdir?" diye sorsan, mutlaka, "Allah" derler. O halde nasıl (haktan) çevrilip döndürülüyorlar?"

Her iki ayetimize dikkat edersek gökleri ve yeri yaratanın Allah olduğuna inandıklarını görürüz. Burada üzerinde iyiden iyiye düşünmemiz gereken soru şu;

"Peki, Allah katında bu inanç nasıl kabul görür? Allah'ın yeri ve göğü yarattığı inancı bir insanın Allah'ın rızasını kazandırıp cennete girdirmesi için yeterli bir sebep midir?"

Eğer bu inanç şekli yeterli olsaydı Mekkeli müşriklerle efendimiz aleyhisselam savaşmazdıu2026 Demek ki bir insanın göğü ve yeri yaratanın Allah olduğuna inanması yeterli değilmişu2026 Peki, neden?

Şu soruya cevap bulmamız çok daha fazla önem kazanmış oldu;

"Allah'ın yaratıcı sıfatına inanmak neyi gerektirir?"

Yukarıdaki her iki ayet bizlere bazı gerçekleri hatırlatır;

"u2026 (Öyleyse) övgü de yalnız Allah'a mahsustur, ama onların çoğu bilmezler.

Demek ki gökleri ve yeri yaratanın Allah olduğuna inanmak tüm övgülerin Allah'a mahsus olduğuna inanmayı gerektiriyormuşu2026 Ama çoğu insan bu gerçeği bilmiyor!

"u2026 O halde nasıl (haktan) çevrilip döndürülüyorlar?

Yine demek ki gökleri ve yeri yaratanın Allah olduğuna inanmak haktan yüz çevirmemeyi gerektiriyormuşu2026 Peki, bu hak nedir?

Evetu2026 Ortada bir hak ve bunun zıddı olan batıl var demektiru2026 Ve yine demektir ki Allah, hak üzere kalınmasını istiyoru2026 Ve yine demektir ki Allah'u Teala batıla bulaşmamızı istemiyoru2026 Yani, Allah'u Teala yeryüzündeki insanın yaşam şekline müdahale ediyoru2026 Allah'u Teala sanki şöyle diyor;

" Ey kendilerini yaratıp yeri ve göğü hizmetine verdiğim insanlar! Sizleri başıboş yarattığımı zannetmeyin! Ben sizi yedirip içiriyorum. Size hayat hakkı tanıdım. Benim dediğim şekilde yaşarsanız hak üzeresiniz demektir. Aksi halde batıldasınız demektir. Bana iman ediyorsanız yaşantınızı gözden geçirin. Ve ne kadar hak üzerinde olduğunuza bir bakın."