Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.08
Gram Altın
2475.48
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Eylül 2018

Hani siz Reisci''ydiniz?

Değerli dostlar, ülkemize yapılan ekonomik saldırının püskürtülmesi için, vatandaş elinden geleni yapıyor. Bir dolarla olsa bile, iktidarın dış güçlerle olan mücadelesine katkı vermeye çalışıyor.

Fakat bu mücadelede işadamlarını göremiyoruz. Halbuki bunlar, mücadeleye biraz omuz verseler, sıkıntılar büyük ölçüde aşılır. Hani siz Reisci'ydiniz?

Allah aşkına söyleyin, Kendisinin şu sıkıntılı zamanlarında yanında bulunmadıktan sonra, Reisci olsanız ne yazar, olmasanız ne yazar?

Mehmet Akif Ersoy'un hayatı film oluyor

Pazartesi akşamı, Simav Belediyesi'nin Eylül ayı Meclis Toplantısını takip ettim. Tam toplantı bitmek üzereyken, salona bir gurup kişi girdi. Bunlar Simav'da film çekmeyi planlayan yapımcılarmış.

Yapımcılar, Belediye Başkanı Süleyman Özkan ve Meclis üyelerine film senaryosuyla, oyuncu kadrosu hakkında bilgi verdiler. Mesela, film bir macera filmiymiş. Oyuncu kadrosunda, ABD, Fransa, Çin ve Türkiye'den ünlü isimler yer alıyormuş. Hatta bunların bir kaçıyla canlı bağlantıda yapıldı.

Belediye Başkanı Özkan, yapımcıları dinledikten sonra, ''Ülkemizin ve Simavımızın tanıtımına katkı sunacak bu projeye elimizden gelen desteği vereceğiz. Bizler, ilçemize gelecek olan dünyaca ünlü film yıldızlarını en güzel şekilde ağırlamaya çalışacağız. Starlar Simav'a geldiklerinde, Türk misafirperverliğinin, Türk dostluğunun güzel örnekleriyle karşılaşacaklar'' dedi.

Burada, yapımcıların konuşmalarından çıkardığım birkaç bilgiyi de sizinle paylaşayım. Örneğin, TRT'de önümüzdeki günlerde ismi "Almancı" olan bir dizinin çekimlerine başlanıyormuş. Önümüzdeki günlerde çekimlerine başlanacak bir diğer yapıtta, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatıymış. Film vizyona girdiğinde, Mehmet Akif Ersoy'un hayatının insani yönleri perdeye yansıtılacakmış. Mesela, şair İstiklal Marşımızı hangi duygu yoğunluğuyla kaleme aldı görülecekmiş.