Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2442.02
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Kasım 2015

Haşşöyle\u2026

Sırf muhalefet olmak için muhalefet olmanın gereği yok arkadaş! Hele bu ezici zafere rağmen ilk andan itibaren böyle olumlu, mütevazı, yapıcı, uzlaşıcı ve kucaklayıcı yaklaşımlara karşıu2026
Hemen herkes gibi bizim de her cenah, her görüşten eşimiz dostumuz var. Fikri taban tabana zıt da olsa, bir salami, bir merhabayı eksik etmezsin. Biz bunların hiçbirine özel, sırf görüşünden dolayı hüsümet beslemedik. Bütün derdimiz, hevesimiz tüm toplum olarak huzur içinde daha müreffeh bir ülkenin gayesiydi.
Öyle veya böyle bir taraf seçenlerin hatırı sayılır çoğunluğunun asıl derdi iaşesi yani 'ekmek parası' olduğunu da biliriz. Özellikle FETÖ terör örgütüne bulaşmış insanların samimiyetten öte böyle bir sıkıntısı olduğunu yadsıyamayız.
Yok, basın özgürlüğü, yok 17-25 zırvalarını savunanların çoğu imkan bulsa AKP'yi bizden daha ateşli savunacaklarını da bilmekteyiz. Hatta içlerinin bu ateşle yandığını da!
Halkın AKP'ye şımarık ve 'üstenci' bakışına 7 Haziran'da verdiği dersi fırsat sananlar bu defa kendileri halkın acı tokadını yediler.
Şöyle 5 aylık sürece bir göz attığımızda benim nacizane değerlendirmem '90 yıllık reklam arasına 5 aylık elektirik kesintisi' ilave edildi. Ve nihayet tüm arızalar giderilerek ülkenin geleceğine emin adımlarla yürünmeye devam edilecek.
Bu 5 aylık elektrik kesintisi esnasında halk, nasıl bir kaos ve baskıya maruz kalabileceğini tekrar görmüş oldu. Ve 7 Haziran'da AKP'ye ders vermek isteyen 'millet elinin ayarını kaçırdı' sözü de doğrulanmış oldu.
AKP, 2002'de iktidara geldiğinden beri 'rövanşist', intikamcı olmayacağı ilkesini herkesin takdir ettiği gibi yerine getirdi ve bu konuda kararlılığını sürdüreceğini gösteriyor. Şu durumda AKP önümüzdeki dönem bu tür kısır siyaset derdinde olmadığını ve de ülkenin önünü açması adına başta yeni Anayasa olmak üzere ivedi olarak 'gerçek' sorunların üzerine gideceğini açıkladı.
Herne kadar bazılarının 'döneklik, kıvırma' ve saire olarak değerlendirdiği muhalefet açıklamalar, aslında gerçekten ülke ve halkımız adına olumlu gelişmeler. Başbakan Davutoğlu'nun balkon konuşmasının karşılık bulmasıdır. Önemli olan da 'üzüm yemekse' daha da kavganın anlamı yok.
Artık, ister mecliste 330-360 arası milletvekili oyuyla referanduma gitsin ister 367 ve üzeri oyla doğrudan meclisten geçsin, kolları sıvayıp 2023 hedeflerine 'start' verilecektir.