Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2442.05
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Hastane Köşelerinde

Yıldızlı vakit geçirmek ne tuhaf değil mi!

— Bence de tuhaf. Yıldızlar geceyi aydınlatır günün ışığında da görünmez olurlar. Sen kalkmış diyorsun ki gündüzün en sıkıntılı olduğu yerde yıldızlar dolaşıyor ortalıkta.

— Aslında o kadar da tuhaf değil. Gecenin karanlığını aydınlatan yıldızlar gündüzün karanlığını neden aydınlatmasın. Her şey rutinde gidecek diye bir şey yok. Rutin değişince sistem daha da belirginleşir. Gündüzün en karanlık olduğu yerlerde de yıldızlar etrafı aydınlatabilir.

— Öyle de efendim dünyanın hangi şifahanesinde yıldızlar bu kadar yerde dolaşır. Vallahi çok acaip bir durum!

— Bizim şifahanede efendi bizim şifahanede.

— Ne özelliği var sizin şifahanenin efendim! Yıldızların gündüz dahi kendilerini bu kadar parlak göstermelerini var kılacak şey ne olaki!

— Bizim şifahanenin semasında bir yıldız var ki dünyalara bedel. Hazreti Yusuf’un rüyasındaki gibi gündüzü aydınlatan bir şems ve geceyi aydınlatan bir kamer niteliğinde gibidir. Vazifesine de gelince zindandan saraya gelen Mısır’ın azizi Hazreti Yusufvari hem güvenilir(hafiz) hem de işinin ehli(alim)dir o.

— Allah Allah! Yani her şey bu şifahaneniz ve avanelerini kaplayan Yıldız’dan mı kaynaklanıyor?

— Hayır hayır. Bu Yıldızın en büyük ışık Çakar hususiyetlerinden biri ilişkiler odaklı olmaktan çok iş odaklı olmasıdır. Işığının kaynağı olan en yakınındaki yıldızlardan tut ta en uzakta olanların ışıklarına sürekli kıymet vermesi ve onlardan istifade etmesidir. Haliyle o Yıldız, içeriği ve potansiyeli ile etrafı aydınlatır; ona tutunan yıldızlar da sorumlu olduğu her yeri aydınlatırlar. Gece demeden gündüz demeden vakit ve saat mekan zaman sınırları tanımadan ışıklarını etrafa şule-feşan ederler.

— Tamam da. Biliyorsunuz biz vaktin evladıyız. Şimdi de yaşıyor, geleceği de inşa ediyoruz. Bu anlattıklarınıza delil istiyoruz.

— Efendim! Biz güzel bir simadaki belirgin bir ben gibi etrafa güzellik saçan konumdayız. Yani Düzce ovasının kuzey yamacında her daim etrafa ışık yayan parlak bir yıldızız. Işığımız ilimden gelen sadra şifa huzmelerdir. İsterseniz bizzat yaşadığım bir tanesini size anlatayım.

— Çok mutmain olurum.

— Size bizim şifahanede o Yıldızlar dolaşır demiştim ya!

— Evet.

— İşte size onlardan bir numüne.

Onlar değirmenin taşları arasında ögütülen buğday taneleri gibi kendilerinden geçerek hayata hizmet ediyorlar. Aslında hayata hizmet ederken hayatın aksaklıklarını gidermeye çalışıyorlar. Bir nevi hayat işçileridir onlar.

Yakın zamanda gözlerim dünyanın ışığına muvakkat bir müddet kapanmaya başladı. Görememenin endişesiyle en nihayette o kuzey yıldızımızın sinesine sığınıp şifa aramaya başladım. Semasındaki en parlık yıldızdan yakınındaki en latif Öncü yıldıza kadar bütün yıldızlar görmem için ışıklarını etrafa saçtılar ve nihayette beni hakikaten kendi de bir Yıldız olan, ehil, Değirmenci tavında hastalığımın her zerresini en ufak parçalara ayırarak anlamaya çalışan bir hekime teslim ettiler.

Evvela bu Yıldız’ın terbiyesinde yetişen Aziz bir Hüdai ile muhterem Muharrem olan nahif yardımcıları benimle candan ilgilendiler. Sonra Yıldızımız etrafı müşerref kıldı. Hikmet dolu beyanıyla en nihai ilmi anlatımlarıyla derdimin her aşamasını ve yapılması gerekenleri anlattı. Ve şifahanemizde kendi ışığının yayıldığı kısmda bir müddet misafir edilmem gerektiğini söyledi. Günlerce benimle alakadar oldu. En nihayette Yıldız’ın da ışığında emeği olan Hulusi bir nahifliğe emanet etti beni. Onca sinirleri zedelenmiş hastalara mukabil az sayıda ve sınır tanımadan sinirleri alınmış gibi hizmet veren o sağlık melekleriyse şihafanenin misafir olduğum yerinin apayrı kayda değer güzelliklerindendi.

Biliyor musun! Bunca alakadan sonra sevinmiş ama üzülmüştüm de. Sevinmiştim çünkü bize çok uzak olan yakın tarihimiz tekra aklıma düşmüştü. 20 sene evvel bu tedavi imkanlarını ya devletin en üst kademesinde olan alabilirdi ya da çok parası olan. Hatta çoğu zaman çok parası olan da alamıyordu bu hizmeti. Üzülmüştüm, keşke geçmişte yaşayanlarımız da alabilseydi bu hizmetleri diye. Hem bu hizmet sadece benim için mi diye de üzülmüştüm.

Sonra bu pandemi sürecinde dahi şifahanemizin bütün koridorlarında takdir sesleri ve memnuniyet sedaları yayılıyor gördüm. Hele benim servisimdeki Yıldız’ın ışığının girdiği her odayı bendeki aksinden farklı olmayan huzmelerle aydınlatması kederimi sevince kalbetmişti. Memnun olmuştum efendi hem de çok. Umarım seni de tatmin etmiştir.

-Size inandım. Hakikaten Yıldızlarınızın etrafı aydınlattığını fark ettim. Umarım tez zamanda Ovanız da bu yıldızların huzmelerinden istifade eder. Ve aydınlığınız dalga dalga vatanın her tarafına yayılır.

-Efendim gözünü kapayan sadece kendine gece yapar. Yıldızlar her daim parlar.