Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2434.37
BIST 100
9983.06
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 May 2023

Hata yapana telafi imkanı

Cumhurbaşkanlığı seçimi için, “Yüzyılın Seçimi” diyenlerin mahcup olmadıkları bir süreç yaşadık. Özellikle birinci tur öncesi ittifaklar yapabilecekleri her şeyi yaptılar. Kimileri bununla yetinmedi;

Yapamayacaklarının da sözünü veren oldu.

Sahip olduklarından daha çok sahip olmadıklarının va’dinde bulundu. İlkesizlik diz boyuydu ve bunu sadece Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. 300 milyar dolar uyuşturucu parasını getireceğini (ama sonradan CHP’liler bunun bir hayal ve temenni olduğunu açıkladılar), KHK’lı herkesi göreve iade edeceğini vs vaat olarak sundu Kılıçdaroğlu.

Milletin çoğunluğu buna inanmadığı için %50+1 barajından uzak tuttu Kılıçdaroğlu’nu…

Ama kimileri için hülya devam ediyor. Fantezi diyecektim ama değil, inanıyor “Müslüman Muhalif!”

Niçin Millet Kılıçdaroğlu Dedi?

Millet İttifakı bileşenleri havlu atmışken kendilerini dindar ama muhalif dindar olarak lanse edenlerin Kılıçdaroğlu hayranlığı bitmiyor.

Geçtiğimiz gün misafir olarak davet edildiğim evde kendine “muhalif Müslüman” denmesini isteyen eski şeriatçı, yeni CHP’ci bir akademisyenin “İlk turdan da anlaşıldı ki ikinci tur için ‘millet Kılıçdaroğlu dedi’ biz de anladık…” demesin mi?

Birbirimizi iyi tanımasak da bulmuşum bırakır mıyım?

Dedim ki;

Avf edersiniz de ben bu konulara biraz meraklıyımdır. Milletin nasıl Kılıçdaroğlu dediğini sizden dinlemek, öğrenmek isterim çünkü “siz anlamışsınız” dedim.

Bana bu sorunun cevabını vermek yerine hayat pahalılığından, depremdeki aksamalardan, adaletsizliklerden dem vurdu.

Kendisine bu anlattıklarınız ilk turda oylandı ve millet sizin gibi düşünmediğini sandığa yansıttı.

Millet pahalılığın var olduğunu kabul ederken, bu pahalılığı aşan liderin de Recep Tayyip Erdoğan olduğuna inandığını gösterdi, dedim. Ve kendisinden Kılıçdaroğlu’nun neden, nasıl, ne için milletin teveccühünü kazandığını öğrenmek istediğimi ısrarla belirttim. Bana “Millet Kılıçdaroğlu dedi” dediniz. Bu hususu açıklamanızı isterim ve bundan vaz geçmeyeceğim dedim.

Tahmin ettiğiniz gibi cevap veremedi. Muhatabıma, “sizi zor durumda bırakmak istemem, ama bana mutlaka ikinci tur ile ilgili milletin kanaatinin nasıl Kılıçdaroğlu’na meylettiğini” anlatmasını ve bu savını ispatlamasını-gerekçelendirmesini istedim.

İnanır mısınız, söyleyeceği bir tek madde bulamadı.

Kendisine ben size yardımcı olayım dedim ve anlattım:

Mesela;

Kılıçdaroğlu adaleti, hakkaniyeti nasıl sağlayacağını anlatıp milleti ikna mı etti?

Mesela;

Kılıçdaroğlu iktidara geldiklerinde terörle nasıl etkin ve daha iyi mücadele edeceğini anlattı da millet de buna ikna mı oldu?

Mesela;

Kılıçdaroğlu Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin haklarını nasıl kararlı bir şekilde arayacaklarını, koruyacaklarını anlattı ve böylece milletin teveccühünü mü kazandı?

Mesela;

Kılıçdaroğlu ekonomik sorunları hangi ekonomik değerlerle, denklemle aşacağını ve ülke ekonomisini nasıl en büyük 10 ekonomi arasına koyacağını anlattı da hepinizi ikna mı etti?

Mesela;

Kılıçdaroğlu ABD ve Avrupa’ya karşı ülkesinin, milletinin hak ve hukukunu nasıl koruyacağını anlattı da en koyu Erdoğan muhibbi bile Kılıçdaroğlu’na oy vermek mi istedi?

Mesel;

Kılıçdaroğlu Suriye ile yaşadıklarımızı ve bundan sonrasını öyle şeffaf anlattı da kamuoyu tatmin olup Kılıçdaroğluna oy mu vermek istedi?

Yok, Müslüman Muhalif artık CHP ve Kılıçdaroğlu muhibbi. Savrulma dedikleri bu olsa gerek.

Muhatabımın muhterem eşlerinin dediği gibi:

Vallahi de billahi de tallahi de Erdoğan’ın en kötü hali bile Kılıçdaroğlu’nun en iyi halinden yeğdir, dedi ki yerden göğe kadar haklıydı.

Evet,

Meselaları saymakla bitiremeyiz ancak yazımızı bitirmek zorundayız.