Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2406.00
BIST 100
10243.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Mart 2014

HAVADA UÇUŞAN TAHMİNLERE YER ALTINDAN GELEN CEVAP

Ülkemiz gündemi iyice sıkıştı.Herkes seçim olsada rahatlasak modunda.Ticari faaliyetler bir çok sektörde durmuş insanlar ceplerinden yiyor.Seçime bu kadar odaklanan başka bir ülke varmı? Bilmiyorum.Ama bizde böyle.Bu alanda oldukça maharetli sayılırız.Vur deyince öldürmeyi becerenlerimiz sayesinde bu başarıya imza atıyoruz.

Dünyanın birçok ülkesini çeşitli vesilelerle gezme fırsatım oldu.Seçim arefesinde olanlarında böyle bir atmosferi gözlemlediğimi de hatırlamıyorum.Sadece bize özgü bir durum gibi geliyor bu bana.Toplum mühendislerimizin marifeti olmasın bu kader.Neyse yarın halkımızın hakemliği ile bu kabusta inşallah milletimizin hayrına sonuçlanır .

Son 40 yılın seçimlerini hatırlarım.Her seçimi milli bir mesele haline getirerek birbirimizi çok hırpalamamıza rağmen de birliğimiz dirliğimiz devam eder.Unutma hafızası güçlü bir milletiz.Ama bu sefer durum farklı sanki.Ne kadar unutsak da hafızalarımızdan uzun süre silinmeyecek yaşadıklarımız.

Ne ser kaldı ne sır.Ne akıl kaldı ne ahlak nede vicdan..Harcanmaması gereken çok şeylerimizi kolayca harcadık.Seçim akşamı başbakanımızın yapması muhtemel balkon konuşması da bizi kesmeyebilir diye korkuyorum.Çok yıpratıcı bir süreç inceldiği yerden bizi koparırsa tekrar dikiş tutturamayabiliriz.

Gazetelerde televizyonlarda sosyal medyada bol keseden seçim tahminleri yapılarak insanlarımız yönlendirilmeye çalışılıyor.Kimse yasak masak dinlemiyor.Hatta ismine gerek dahi yok dün bir yazarımız devlet sırrı ile ilgili bir tape için devletin sırrımı olur diyerek ona karşı duruşun bir gazetecilik olduğunu söylüyordu.

Bizde devlete karşı olmak polise karşı olmak devlet sırrına karşı olmak hala hürriyet olarak algılanıyor.Hürrüyeti tarifimiz bile çifte standartlı.Başkalarının hak ve hürriyetini kısıtlama hakkını savunan bir sürü yazar çizerimiz var hala.

Seçim sathı mahallinde havada uçuşan yüzlerce binlerce seçim tahmininin ortak paydası mevcut hükumetin bunca kara propagandaya rağmen seçim yolu ile düşürülemeyeceğini gösteriyor .Bu algıdan olsa gerek bazı gerzekler sapık hayallerinı şimdiden yüksek sesle dillendirmeye başladı.

Ben farklı bir yerden yer altından bu duruma katkı sağlamak istiyorum.Geçtiğimiz seçimlerde böyle bir tahminde bulunmak fiziki olarak mümkün değildi.İstanbulumuzun iki kıtasını yer altından bağlayan marmaray da sabah akşam yolculuk yapan birisi olarak bir ay boyunca amatör bir anketör gibi tuttuğum nabzı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Mevcut iktidar yüzde 40 ların üzerinde görünürken ana muhalefet yüzde 30 ların altında mhp ise yüzde 15 ler civarında taraftar buluyor benim anketime göre.Diğer partilerimize yönelik tahminlerde var ancak çoğunlukla ilgili genel kanı bu değerli dostlar.

Milli bütünlüğümüze göz diken alçakları sevindirmemeliyiz diye düşünüyorum.Ellerini ovuşturarak bizim kavgamızdan haz alanların heveslerini kursaklarında bırakmaya ne dersiniz?Sağlık ve mutluluk dileklerimle.