Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2408.04
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Eylül 2023

HAYATI EYLÜL RUHUYLA YAŞAMAK

Her Eylül sabahında bütün dünyanın gününü, güneşini, serinliğini, derinliğini ve doluluğunu yaşıyorum. Eylül, bir ay olmanın ötesinde bir hayattır. Eylül’ün derinliklerine bir yazı bırakmak, ruhumun dayanılmaz bir tutkusu gibi sarıyor. Eylül’e dair yazı yazdıktan sonra, Eylül’e olan borcumu yerine getirmenin huzuruyla doluyorum. Eylüle’e yazı yazmak, aslında kendime ve doğaya yazı yazmaktır. Eylül’de aklımda sadece hayat var. Umut, aşk, ruh, tutku, macera, güzellik, kısacası insana ve doğaya dair ne varsa Eylül’de bir bütün olarak bilincimi ve ruhumu kaplıyorlar. Eylül’de toparlanıyorum. Doğayla bütünleşen benliğim, herkesle ve herşeyle akraba olmanın coşkusunu yaşıyor. Doğayı ve dünyayı ruhuma ve aklıma dolduruyorum.

Bir Eylül sabahında önümde çayım ve simidim duruyor. Karşımda masallardan ve mitolojilerden çıkmış güzelliğiyle, büyüleyiciliğiyle ve yakıcılığıyla karşımda Merve oturuyor. Kocatepe Çeşmesi’nden akan berrak ve sessiz akan su gibi izliyorum onu. Eylül’ün bütün doluluğu ve derinliği onun gülüşünde saklı. Eylül onunla güzel, coşkulu, sevinçli, mutlu ve neşeli. Çay ve simidimi yerken tekrar bir şeyler istemek ihtiyacı hissediyorum. Ancak artık simit ve çay istemiyorum. Eylül sabahında ondan özgürlük, umut ve aşk ısmarlıyorum. Gülüşüyle özgürlük, umud ve aşka dair siparişimi aldıktan dalga dalga ruhuma yayılan okyanusvari duygularla doluyorum.

Eylül’e sımsıkı sarılmak ihtiyacı hissediyorum. Aslında sarılmak istediğim, özgürlük, umut ve aşktır. Ondan ve özgürlükten, bedenim, ruhum, aklım ve kalbim olmalarını istiyorum. Eylül sabahının serinliğinde ruhum ve bedenim ateşler içinde yanıyor. Eylülde özgürlüğe, tutkuya ve umuda dokunmanın en tehlikeli iş olduğunu hissediyorum. Özgürlüğü istemek, bir çay ve simit kadar sade ve doğal bir istektir. Eylül’de özgürlüğü istemenin en tehlikeli yaratıcı eylem olduğunu fark ediyorum. Özgürlüğü istemenin yakıcılığına dayanamayan bedenim ve ruhum, Eylül’den ve ondan bana eşlik etmesini istiyorum. Eylül’de en yaratıcı eylem, özgürlük ve tutku ateşinde birlikte yanmaktır. Bütün zor ve çetin meydan okumalara özgürlükle, umutla ve aşkla cevap vermek en etkili yoldur. Hayatın bütün zor ve çetin meydan okumalarına Eylül ile cevap veriyorum, çünkü hayat, Eylül’dür.

Eylül, bütün tabuların, yasakların, günahların, sınırlanmışlıkların ötesinde hayatı ve doğayı özgürce tecrübe enerjisi ve ilhamı vermektedir. Bütün tabuların, yasakların, kurumların ve kaynakların aslında birer yalandan ve kurgudan ibaret olduğunu kulaklarıma fısıldayan Eylül’ün baştan çıkarıcılığı ve büyüleyicliği karşısında kendimden geçiyorum. Bende Eylül’ün kulaklarına bütün gerçekleri olduğu gibi fısıldıyorum. Eylül, kandırmaz ve yanıltmaz. Eylül’de yalan yoktur. Bütün putlar, inançlar, kurumlar, kaynaklar ve kalıplar, sararan yapraklar gibi köhnemişliklerini, işe yaramazlıklarını ve yalanlarını Eylül’de bütün çıplaklığıyla ortaya koymaktadırlar. Eylül’de ne adına olursa olsun bütün yalanlara veda etmeye ve ruhumun bütün irinlerini patlatarak üzerimdeki bütün ağırlıklardan özgürleşmeye doğru yola çıkıyorum.

Eylül sabahının tatlı ve okşayıcı serinliğiyle kendinden geçen gözlerim, çeşmeden akan suyu ve onun gözlerinden parıldayan masalsı aydınlığı takip ediyorum. Akan suyun derinliklerine yansıyan gölgemle özgürlük yazıyorum. Özgürlük dışında bütün tabuların, kalıpların, kaynakların ve kurguların bir yalandan ibaret olduğunu düşünüyor ve hepsinin sahte çekicliklerine bakış atma gereği bile duymuyorum. Hayatı yaşamamıza engel olan her şeyden hızla uzaklaşıyorum. Özgürleşen ruhumun sıcaklığı bedenime yansıyor, ellerim ve gözlerim Eylül rüzgarıyla serinliyor. Eylül serinliğindeki ellerimle özgürlüğe ve tutkuya dokunuyorum. Hayat, hiçbir zaman geçmiş zaman değildir. Hayat, hep şimdiki zamandır. Özgürlük, Eylül ruhuyla hayatı geniş adımlarla yaşamamızı sağlıyor. Eylül sabahında ateş gibi hareketli gözlerim, büyün yalanlara ve yaşanmamışlıklara veda ederken ellerim onun varlığıyla doluyor ve onunla zaman ve mekanla sınırlamayan yaşantılara doğru kanatlanıyorum. Eylül’de özgürlüğü, tutkuyu ve umudu yaşamak, hayatın ta kendisidir. Hayat, Eylül ruhuyla yaşanınca güzel!