Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2451.38
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Ağustos 2013

HAYDİ BAYRAM NAMAZINA

Bayram yaklaştıu2026

Ramazan ayının rahmet meltemleriyle arınan yürekler, şimdi de birhakediş olan bayram iklimini solumaya hazırlanıyorlaru2026

İnşaallah bu sefer ki soluklanma daha farklı olacaku2026Mısır 'da kardeşlerimiz Rabiatu'l-Adeviye'de kendilerine yöneltilmiş tankların ve namluların gölgesinde teravih,Cuma ve bayram namazı kılarlarken bizlerde unutulan bir sünneti ihya etmek adına ve El-Adeviye'yi selamlamak için topluca Sultan Ahmet'te olacağızu2026

Resulullah (sav.)in Medine-i Münevvere'de ki bayram namazı uygulamasını bu güne taşıyacağızu2026

Yedi yıldır namaz merkezli çalışmaları ile bir çok hayra vesile olan Namaz Gönüllüleri Platformu olarak bu defada topluca bayram namazı uygulaması için aktif rol almış bulunuyoruzu2026

Bayram namazının bu ihtişamı ile yüreklerin itminanı ve inşirahı hasıl olacaktıru2026

Ümmetin bu kadim geleneğini ve Efendimiz (sav.) in bu güzel sünnetini ihya etmek niyetindeyizu2026

Bu vesile ile Namaz Gönüllüleri Platformunun çağrısını sizlerle paylaşmak istiyorumu2026

" BÜTÜN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ

BAYRAM NAMAZI İÇİN SULTANAHMET CAMİİNE ÇAĞIRIYORUZ

"Topyeku00fbn Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, tefrikaya düşmeyin!" (u00c2l-i İmran 103)

"Eğer tefrikaya düşer, birbirinizle çekişirseniz, rüzgarınız kesilir!" (Enfal 46)

Namaz da hepimizin, cami de. Aynı Allah'a, Resulüne ve Kitaba iman eden her mümin kardeştir ve bizler tek bir ümmetiz. Bizler "alemlere rahmet" olarak gönderilen bir Peygamberin ümmetiyiz. Bayram namazı vesilesi ile Allah'ın huzurunda saflarımızı sık ve doğru tutmak sureti ile bir araya geliyoruz. Birlikteliğimizin, sadece İslam dünyası için değil, bütün insanlığın kurtuluşu için bir umut vesilesi olmasını temenni ediyoruz.

Herkesin bildiği gibi, insanı yetiştiren aileyi, ailelerin oluşturduğu toplumu, o toplumu ayakta tutan devleti ve medeniyeti inşa ve ihya edecek olan temel değerler vardır. Bu değerlerden biri de kuşkusuz Ramazan-ı Şerif, Kadir Gecesi ve bu kutsal halkanın tamamlayıcısı olan Ramazan Bayramıdır.

Ramazan ayı, Müslümanlar için bir arınma ve öze dönüş vesilesi olmasının yanında aynı zamanda rahmet, şefkat, merhamet ve yardımlaşma iklimi; zekat ve fitrelerin verildiği, farzı kifaye sorumluluklarının yeniden gözden geçirildiği ve etkilerinin bütün bir yıl devam ettiği bir kutlu zaman dilimidir.

Bu ayda, madden ve manen kirlenen dünyamızın arınması için fiili ve kavli dualar ettik, ediyoruz.

Ramazan-ı Şerif bir şekli ile bedenimizi ve nefsimizi terbiye ve ilahi rıza çerçevesinde disipline etme çabasıdır. Bu çabaların hedefine ulaştığı düşüncesi ile bayram ederiz.

Bu ayda elde edilen yüce ruhluluğu bayram ile taçlandırmak İslam'ın güzelliğidir. Peygamberimiz kadın-erkek, genç-yaşlı bütün Müslümanları Mescidin dışında geniş bir alanda toplayıp coşkulu Bayram namazı kıldırmış, özürleri olanların da kenarda durmalarını söyleyerek bu coşkuya katılmalarını sağlamıştır.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da yegane örneğimiz olan Efendimizin yaptığı gibi, bu bayramı, Medine'deki bayram şenliği coşkusuna, ruhuna ve temel esprisine uygun olarak kutlamak istiyoruz. Böylelikle insanımızın fark gözetmeden bir araya gelmesine ve ortak ibadet etmesine vesile olmuş olacağız.

Bizler bu Ramazan bayram namazında İstanbullu kardeşlerimizle Sultanahmet'te bir arada olmak ve bayram sevincini millet olarak hep birlikte yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. İnanıyoruz ki, Sultanahmet'te İstanbul Müftülüğünün özel programı ile eda edilecek olan bu bayram namazı kardeşliğimizi pekiştirecektir.

Bireyselliğin teşvik edildiği, kimsenin kimseye ihtiyaç duymadığı, aile içinde bile ebeveynle çocukların birbirinden koptuğu günümüzde bu bayramlaşmanın, aynı zamanda dayanışma ruhumuzu da besleyeceğini ve diğer toplumsal görevlerimizin de hatırlanmasına vesile olacağını ümit ediyoruz.

Aile fertleriyle başlayan dayanışma, komşulara, mahalleye, ilçeye, şehre oradan da tüm ülkeye yayılırsa bayramın esas gayesi gerçekleşmiş olacaktır. Bununla da sınırlı kalmayacak, diğer dünya Müslümanlarını da kucaklayacak genişliğe erişecek ve bir tek ümmet olduğumuzun farkına varılacaktır.

Biz tüm İslam alemi bir ümmetiz, tüm insanlık bir aileyiz; bu bayramdaki dualarımız, ümmet için, insanlığın geleceği içindir. Ramazanın arınmışlığıyla temizlenen pak yüreklerin derinliğinden çıkan dualar yücelere yükselecek ve ümmetin kurtuluşuna vesile olacaktır inşallah!

Dua ve niyazımız odur ki; Ramazanda yoğunlaştırılmış mümin ömrünü, kalan on bir aya ve tüm zamanımıza yayalım! Bu ayda zincire vurulan şeytanların prangalarını yeniden çözmeyelim, emeklerimizi zayi etmeyelim, yeniden günah bataklığına saplanmayalım. Böylece bütün ömrümüz Ramazan olsun. Ramazanda doya doya yaşadığımız, arınma ve kulluk bilincimizi, kesintisiz ve sürekli kılalım. Ramazanla yufkalaşan yüreğimizi, doruğa çıkan merhametimizi bütün bir hayata ve zamana yayalım.

Bildirimizi Alvarlı Efe Hazretlerinin şu dizeleriyle noktalayalım.

Hüzn ü keder def ola / Cümle günah af ola / Bayram o bayram ola.

Can bula cananını / Kul bula sultanını / Bayram o bayram ola.

Bayramınız, şimdiden mübarek olsun."