Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Temmuz 2017

Haydin Barışa!

Şiddet amaçlı kullanılan her şeyin tek tek silaha dönüştüğünü, hele yaşadığımız şu günlerde hatırlatmamıza gerek yok sanırım. Yaşam tercihimizde silah bırakma emri ilkin ve her zaman, içimizde duyduğumuz sevgi ve merhametin emridir. Pekala durduk yerde bu duygu, bu coşku bize nerden gelir.

Güne ve her şeye başlangıç cümlesi yaptığımız o cümledenu2026O ön söz gibi olanu2026 Nefes almaya onunla başlamamız tembihlenmiştir. Onca nefesi nasıl bir emeğe vereceksek artıku2026

Gökyüzünden gelen sözler baş üstüne düşer bizim mahalledeu2026 Ve başından tutup insanın, önce düşünü kaldırır. Sonra düşeceği varsa düşmeleriniu2026

Hayat da zaten düşe kalka'dır.

İlk evvela gökle görüşmek ve sonra yeryüzüne yayılmak değil midir zaten sabahın göründeki iki rekat tecridu2026Çıkma ve inişu2026Dağılmak bir Kitab'ın cümlelerine can vermek için.

Hayatın kalitesini, daha nitelikli yaşanmasını sağlayan tedbirler silsilesidir bu mavi tembihler. Ön/ceden söylenen sözler. Tedbir almaktan yaşayamadık ta diyemeyiz hayatı. Bal gibi, zehir gibi yaşarız.

Bu cümleyle büyümedik mi? Bu cümleyle kuşatılmadık mı? Sevgisi ve merhameti sınırsız Allah adı'nı andığımız meşhur "şiir"imizle. Evden çıkarken, daha çıkmadan ayakkabı giyerken beyaz tülbentli birileri tarafından azcık kızgın bile olsa "u2026. çektin mi?" diye seslenilir ve unutacağımız varsa bile unutmazdık yau2026 Ya da sofraya otururken, küçük nefislerimizle tam, az kala hunharca saldıracakken bir nimete düşürülürdü ya aklımıza. Ekmeğe, suya, derken bütün varlığa, hatta bir kalbe edeple ve sakince, hep biraz çekinerek ve o andan itibaren yukarılara, daha yukarılara borçlandığımızı düşünerek uzanırdık yau2026


Bismi'llah ir rahman ir rahim.
Sevgisi, merhameti sınırsız, sonsuz Allah'ın adıyla....

Her besmele, sevgi ve merhamet in yeryüzündeki eli, kolu, hareketi, yol alması, seve, okşaya, teselli ede, eksiğini gediğini gidererek, tutup kaldırarak, çömelip birlikte ağlayarak, bir ucundan tutarak, karşılık beklemeyerek, gülümseyerek, iyilik için davranarak, üşenmeyerek, ne gerekiyorsa diyerek, ben de varım diyerek yaşamalıyım düşüncesini verir.

Silahsızlık tembihidir besmeleu2026
Günlük.
Anlık.
İçe ve dışa barış hatırlatması.

Sevgi ve merhametin düşten taşa,kalbe, bütün kainata çağıl çağıl akışı böyle başlar. Bir çocuğun taze dillerinden, genç bir yanağının kıpırtısından ve bir ihtiyarın anlı şanlı kırışıklıklarının arasındanu2026Sokağa, şehre akar. Meydana kurulur. Hükmeder.

Barış içinu2026