Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Ağustos 2015

HDP'ye Çatmak




Sonda yazacağımızı başta yazalım. PKK'ya saydırmak ne kadar haklıysa, HDP'ye saldırmanın kimseye ama hiç kimseye fayda getirmeyeceğini de anlamak gerekir! Hele de HDP içindeki birbirine taban tabana zıt insanların birlikte olduğu vehametini göz önüne alırsaku2026

Elbette yaşanan terör olaylarının acısı, şiddeti tepkimize ve öfkemize hakim olmakta bizi zorluyor. Doğru, sağlıklı düşünmekte engel oluyor ve fakat yine de 'sağduyudan' ayrılmamaya gayret etmek zorundayız.

Diğer taraftan meselelerin ağırlığı, aslında çok da karmaşık olmadığı halde öyle gösterilmek istenmesi lafı fazla dolandırmamayı da gerektiriyor.

Değişik, uydurma isimlerle sözde yorum yapan terör örgütlerine yakın isimler daha Suruç olayından bir kaç gün evvel nasıl da mağrur, Amerika, Rusya, Avrupa, hasılı dünyayı(Sanki palazlanmalarının sebebi onlar değilmiş, silahı, barınağı vesaire filan kendi kendilerine üretiyormuşcasınau2026) dize getirdikleri naraları atıp, sırtını dayadığı 'koalisyon güçleri' sayesinde Kobani'de 'muzaffer' edasıyla PKK'yı terör örgütü göremezsiniz diye Türkiye'ye meydan okurken bir anda işin rengi nasıl değişti!

Bu meselede en isabetli yorumu da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapmıştır.

Hele hele, yok 'dokunmazlıklar' kaldırılsın yok hapse tıkalım 'yaklaşımı', anlayışı, daha ötede fikri bile, en hafif ifadeyle demokrasimiz adına 'yaralayıcıdır'!

'Bir insanın herne konuda ve fikirde olursa olsun, velevki 'tahrikkar', bunu eyleme dönüştürmediği, silaha sarılmadığı müddetçe ifadesinin önünde engel olmamalıdır' yargısı epeyce geride kalmış olması gerekirkenu2026

Haydutla mücadeleye karşı kimse ses edemez. Kaldı ki bunun bile aleyhinde söylem geliştiren FETÖ'cüleri 'ibretle' izliyoruz! Ancak bunlara karşı tutumu, demokrasi, kanun ve nizam içinde yürütmek, ve yine Abdullah Gül'ün de ifade ettiği üzre, doksanlara dönecek havalara girmeden meseleyi halletmek gerekir.

Aksi halde, açıkcası haklıyken haksızmış havacılarına fayda vermekten öte anlam ifade etmez maalesef.

Günlerdir hükümet aleyhinde yapılan yalan yanlış propagandanın sıkışmışlığını açmaktan başka faydası olmayacaktır vesselam.

Şunu da altını 'kalın kalın' çizerek belirtmek isterim ki Abdullah Gül'cü falan filan değilim! İyi niyetli yahut kötü niyetliler iyi anlasın diye yazıyorum. Eğer neden yahut kimden taraf olduğumuz çokca umurlarındaysa, bilinsinki kesinlikle ülkenin, milletin, barışın ve huzurun tarafındayım! Abdullah Gül, bu noktada benimle aynı düşüncede olması yahut benim onunla aynı düşüncede olmam bu veya başka bir gerçeği değiştirmez!

Bu sebepledir ki tekrar yahut erken seçim öncesi herne koşulla olursa olsun bir koalisyon hükümetinin ivedilikle kurulmasının doğru olacağını savunmaktayım. Olmayacağı anlaşıldığı noktada da bir an önce seçime gidilmelidir.

Ortadoğu tiyatrosunda yönetmenliğe soyunmak, bir de bunu 'köşesinden' yapmaya çalışmak halk nazarında para etmezse de, bu işin siyasi aktörleri, sorumluluklarını yerine getirerek insanların acısına teselli olabilecek davranışa girmeli, ucuz siyasi rant hesaplarını bırakmalıdırlar.


@yusufserce twitter.com/yusufserce