Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Aralık 2023

Hedefi olmaz!


Hayalî olmayanın, hedefi olmaz! Hedefi olmayan adresi bulamaz...

Örneğin; daha önce evine hiç gitmediginiz bir arkadaşınıza gideceksiniz yada bir iş görüşmesine,elinizde adres bilgisi olmadan, adresi bulabilir misiniz?

Bulamazsınız...

O halde önce hayal kurup, ardından adrese giden yolda hedefler koyup, ona ulaşmak için de çaba sarf etmemiz gerekir değil mi?

Şimdi zamane gençleri deniliyor ya! Onlardan biraz bahsedelim, onlara dönüp baktığım da, biraz umursamazlık, biraz vurdumduymazlık, biraz boşvermişlik aman boşver tarzı tavırlar görüyorum.

Kaygı yok, sorumluluk yok, sorumluluk alma gibi bir düşüncede yok! Günü birlik bir hayat sürme çabası var. Buldum yedim, bulamadım kalsın mantığında bir kesim var.

Tüm gençleri bu çerçeveye almak yada yukarıda saydığım şekilde değerlendirmek elbette yanlış olur. Ama sadece etrafımı gözlemlediğim kadarıyla gördüklerimi sıralayacak olursam yukarıda saydıklarım buna en güzel örnek olur.

Kimi hasbel kader okul kazanmış okuyor yada okumaya çalışıyor. Kimi aile baskısı yüzünden okuyor! Kimi üniversiteyi özgürlük olarak değerlendirdiği için gelip, gidiyor.

Ne olacaksın sorusuna verilecek cevap bile yok! Okuduğu bölüm ile alakasız, olsa da olur, olmasa da olur mantığı ön planda!

Acaba biz aileler olarak bu gençlerin bu hale gelmesinde ki etkimiz ne?

Sorumluluk vermediğimiz, herşeyi biz hallettiğimiz yada aman sen yorulma ben yapayım dediğimiz ne varsa bunlar yüzünden böyle vurdumduymaz bir nesil yetiştirmiş olabilir miyiz?

Evet bu olabilir, herşeyi biz yaptığımız için, sorumluluk bilincinin yerleşmesine fırsat vermedik belki de...

Eğitim önce ailede başlar, okulla devam eder, sosyal çevre buna büyük oranda katkı sağlar.

Bu sebeple bizim çocuklarımıza bir takım sorumlulukları verip, üstesinden gelmesi için ona yardımcı olup, yol gösterip, cesaretlendirip, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlaya biliriz.

Sağlıklı, bilinçli, sorumluluklarının farkında olan nesiller yetiştirmek ailelerin elinde...

Bırakalım çocuklarımız, geleceğimizin teminatı gençlerimiz dik duruşu, kararlılığı, sabrı, çalışkanlığı ve başarıları ile geleceğine yön verip, kendi ayakları üzerinde, kimseye muhtaç olmadan durmayı öğrensinler! Saygıyla...

Günün sözü;

Hayat cesurlara torpili hep hazır tutar!