Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Şubat 2016

Hem tarafız hem de hazırız!

Cumhurbaşkanımız Erdoğan "Yeni Anayasa" startını Ankara'da 300 STK ile birlikte verdi. Sivil toplum örgütlerinin sürece el koyarak "İnsan onurunu, haklarını ve nihayetinde insanı merkeze alan, devleti bireyin haklarını koruma, huzuru temin etme, ülke kalkınmasını sağlama organizasyonu olarak tasarlayan demokratik, sivil ve özgürlükçü yeni anayasa, Türkiye'nin öncelikli ihtiyacıdır" tespitine milletin oyuyla Türkiye'nin cumhurbaşkanı olan Erdoğan "Ben hazırım" cevabı verdi.

O vakit soru şu;

Kimler hazır değil?

Kimler sivil anayasa istemiyor?

*Bürokratik Oligarşi,

*Beyaz Türkler,

*Beyaz Kürtler,

*Vesayetin Temsilcileri,

*Paralel Yapılanmalar,

*Statükodan yana olanlar,

*Güçlü Türkiye karşıtı küresel yapıların işbirlikçileri ve Yeni Türkiye'ye dair bir söylemi olmayanlar..

Onlar hem hazır değil hem de karşı.

Biz ise hem tarafız hem de hazırız!

İrademize sahip çıkmaya, geleceğimizi aydınlatmaya, huzur ve kardeşliğe hazırız.

Değişim ve dönüşüme, milletimizin değerleriyle Yeni bir Anayasa yazmaya tarafız.

Hukukun üstünlüğüne dayanan demokratik anayasa için sorumluluk almaktan geri duramayız. Evrensel değerler üzerinde birleşen ve bu değerleri koruyan bir geleceğin oluşmasına katkı sağlayacak Sivil Anayasa'dan geri duramayız.

Her özgür aklın ve vicdanın kabul edeceği kesin ve ortak olan değerler çerçevesinde Sivil Anayasa sürecine her birey katkı sunmalıdır. Yeni Anayasa için sorumluluk alan Türkiye Anayasa Platformuna ve çağrıcısı durumunda olan; Anadolu Platformu, ASKON, Birlik Vakfı, Cihannüma Derneği, Ensar Vakfı, Hak-İş, HUDER, İHH, İlim Yayma Cemiyeti, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Memur-Sen, MÜSİAD, ÖNDER, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, TÜMSİAD ve TÜRGEV'in yürüteceği ortak çalışmalara her bir birey; fikir, düşünce ve önerileriyle destek vermelidir.

**

Cuma günü gazeteci ve yazarlar olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema Ramazanoğlu ile bir araya geldik. Görüş alışverişinde bulunduk, gündemi değerlendirdik. Bakanımızın mülteciler hakkında kurduğu cümleler yüreğinden döküldü, bir anne olarak çukur terörüne gösterdiği tepki, bir anne olarak terör mağdurlarının yaşadıkları sıkıntılar hakkındaki tespitleri ve onları sıkıntılarından kurtarmak için yapacakları projeler, atacakları adımlar umudumuzu artırdı. Bakan Ramazanoğlu'nun Türkiye coğrafyasının bir bütün olduğunu vurgulaması, Bakanlığın görev alanına giren konularla ilgili olarak kanunlarda yer alan hükümlere ilişkin görüş alışverişi yapması da bizi son derece mutlu etti. Teşekkürler Sayın Ramazanoğlu..