Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Şubat 2024

Hey gidi Amerika hey...

Değerli okurlarım, ara sıra haberlerde, ABD'nin gündemine rastlıyorum. Öyle basit konularla uğraşıyorlar ki, dünyanın süper gücü olan ülke bu mu demeden edemiyorsunuz.



Biliyorsunuz... 5 Kasım'da Amerika'da Başkanlık seçimleri var. O seçimlerde yarışacak adaylar birbirinden faul... Yani al birini vur ötekine hesabı...


Girişte Amerikalılar çok basit konularla uğraşıyorlar dedim. Mesela o basit konulardan biri: Mevcut Başkan Joe Biden'in akıl sağlığıdır.


Hani bu durumu, ABD'deki bir Savcı dillendirmese, muhaliflerinin yakıştırmasıdır der geçeriz. Evet koskoca Savcı yalan mı söyleyecek?


Gerçi yakıştırmadır dememizi engelleyen bir başka şeyde: Biden'in akıl sağlığına dair şüphe uyandıran kamera kayıtlarının bulunmasıdır.


Amerikalı Dostlarımız kusura bakmayın... Nüfus olarak dünyanın en büyük 3. ülkesi olan bir yerde, 80'lik birinden başkasını bulamadınız mı?


Yahu bu yaşlardakilere, kolay kolay trafiğe çıkma izni bile verilmezken... Siz nasıl oluyor da... Biden'e dünyanın süper gücünü yönetme izni veriyorsunuz?


Ben bırakın adamı, ahir ömründe hayatını yaşayabildiği kadar yaşasın derim. Belki yarın buna fırsat kalmayabilir.


Tabi bu işin Joe Biden'i ilgilendiren kısmıdır. Amerika'yı ilgilendiren tarafı ise, süper gücün kimlerin eline kaldığıdır.