Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2401.47
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Kasım 2013

HEZAR CAR TAYYİP ERDOĞAN\u2026

"Hezar hezar hezar car Teyyib Erdoğanu2026"
Halise teyzenin dudaklarından dökülen kelimeler bunlar, sevinç ve umut doluu2026
Sabahın ilk saatlerinde Diyarbakır sokaklarındayım, Halise Teyze söylene söylene geliyordu. Kulak kabarttım mırıldanışına: "hamd ji Xedu00e9ra biji brati, hezar car hezar car hezar car Teyyib Erdoğan/Allah'a hamdolsun, yaşasın kardeşlik, bin kere bin kere bin kere Tayyip Erdoğanu2026" derken gözlerinin içi gülüyordu. Tam karşımda durdu, "Ehmed, lawemin tu yi/Ahmet, oğlum sen misin?" dedi.
Sessiz kalmamı yorumlamamış olmalı ki "ma niye ses etmisen xestesen/niye konuşmuyorsun, hasta mısın?" diye tersledi gülerek, ben de güldüm, "başim xalti/(Teyze iyiyim" dedim. Bana "bilisen kim geli/kim geliyor biliyor musun?" diye sordu.
Biliyorum teyze başbakan geliyor dedim. (Bundan sonrasını yazı uzamasın diye şiveyle yazmayacağım)
-"78 yaşındayım, Allah'a şükür bugünü de gördüm ya" diyen Halise Teyzeye; neden bu kadar sevinçlisin ki? diye sordum.
-"Allah ömrümün tamamını ona versin, o olmasaydı şimdi yine silah, bomba, kan olurdu, baksana bir yıl oldu hiçbir çocuğumuz ölmedi" dedi. Elhamdulillah kardeş kanı akmıyor, ülkemiz her gün biraz daha huzurlu oluyor dediğimde sözlerimi öyle kalbi dualarla karşıladı ki anlatamam.
Evet, başbakan Sayın Tayyip Erdoğan Diyarbakır'a geliyor. Çözüm sürecinden sonraki ilk gelişi ve geceyi Peygamberler ve Sahabeler şehrinde geçirecek.
Çözüm süreciyle beraber 11 aydır kansız, kurşunsuz huzur içinde yaşıyoruz, kimse bir yıl öncenin kaygılarını taşımıyor. Kimse süreç bitti, bitecek, biter diye de düşünmüyor.
Geçen ay Batman, Bitlis, Bingöl, Şanlı Urfa, Mardin ve Gaziantep illerini dolaştım, soruyordum çözüm süreci nasıl gidiyor diye. Cevaplar beklenenden çok çok olumluydu. Batmanlı Arif Amcaya sordum:
Çözüm sürecine bu kadar seviniyorsunuz, bu sürecin kesileceğini düşünmüyor musunuz?
Arif amca ismiyle müsemma cevabında;
"Kimin buna hakkı var? Kimin buna gücü yeter? Kimin buna cesareti var?.. Hayır, zerre kadar aklı olan bu sürecin önünü kesemez, bedenimi lime lime doğratırım ama bu sürecin bitmesine izin VERMEM" derken yüreğinden akan kararlılığı gözlerinde görmemek için anlayışsız olmak gerekirdi.
Viranşehirli Halil amca ise "vallah bize huzurun ne kadar güzel olduğunu gösterdiler, artık ne yapsalar huzurumuzu bozamazlar, kim bu huzurumuzu bozmak isterse dünyayı başlarına yıkarım" dedi ve iç cebinden küçük boy Kur'an çıkararak "bu ilahi kelama yemin ederim ki bizim birbirimizle derdimiz yoktu, hep gavur oğlu gavurlar bizi zayıflatmak için başımıza felaketler getirdi" dedi kararlılıkla.
Evet, Türklerin Kürtlerle, dindarların laiklerle, Sünnilerin Alevilerle, başı açıkların başı kapalılarla bir sorunları olmamıştı, ama "gavur oğlu gavurlar" bizlerle fena halde oyun oynamak istediler. Hamdolsun oyunu bozan Ak Parti lideri ve onun hükümetinin sağduyusuydu.
İşte bu oyunları bozup sadece Türkiye'nin değil, bütün kardeş halkların umudu haline gelen başbakan Sayın R. Tayyip Erdoğan Diyarbekir'e, Sayın Ahmet Davutoğlu'nun ifadesiyle "Şehirlerin Mürşidi' olan bu aziz şehre geliyor. Gelirken Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkanı Sayın Mesut Barzani ve 37 yıldır Kürtçe şarkı söylediği için memleketinden uzak yaşayan ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer'i de 5. Harem kente davet etmiş.
İşte budur,
Kardeşlikse budur,
Özgüven mi?
Budur,
Adalet herkes için mi?
Buyurun,
Paranoyaları bırakıp tarih yazmak mı gerek?
Yolu kardeşlikten ve beraberlikten geçeru2026
Başbakan Erdoğan artık ne yaparsa yapsın sürpriz sayılmaz, zira "en olmaz" sanılanı başaran, en amansız denilen sorunları siyasi cesaret ve liderlere yakışan hamlelerle çözen bir lider Sayın Erdoğan. Bu sebeple kardeşlik uğruna, adalet ve hakkaniyet uğruna, müreffeh ve müferreh bir ülke olmamız için en kangren sorunu çözme feraset, basiretini ve cesaretini gösteren Tayyip Erdoğan sevmeyenleri tarafından da takdir edilse gerek.
Elbette ki bunda ona destek veren 76 milyonuyla aziz halkımızın da payı büyüktür. Bakın, Diyarbekir'de partisine ve liderine sevdalı İl Başkanı Sayın Aydın Altaç'ın başında bulunduğu teşkilatının hazırladığı dev afişteki şu ifadeye:
BİR DAHA KİMSE ÖLMESİN DİYE,
BİR DAHA ANNELER AĞLAMASIN DİYE,
BİZ İÇERİZ;
ZEHİRSE ZEHİR..!
Sayın Başbakanlarına zehir içirtmemek için, kardeşkanının akmaması için zehir içmeyi göze alan milyonlar bu mübarek yolda Tayyip Erdoğan'a yoldaş oldular.
Allah kardeşliği esas alanlarla beraberdir.
"Şehirlerin Mürşidi Diyarbekir'e Hoş Geldiniz Çözüm Sürecinin Mimarıu2026
Twitter: @ahmetay_