Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Hezi̇met mi̇?

SÖZÜ uzatmaya gerek yok. Hollanda yenilgisi tam anlamıyla hezimettir. Yakın zamanlarda böyle bir yenilgiye rastlamadık. Yenilginin esas sebeplerini gözardı etmemek gerekir. Nedenleri bir kişiye veya ekibe yüklemek haksızlıktır ve kolaycılıktır.

Mesele sistemin varlığı veya yokluğudur. Sistem oluşturamadık. Sistem süreklilik ve özgünlük göstermezse, arz etmezse hayal kırıklığı beklenmelidir. Ekol farklılıkları ülke içindeki farklı yöntemler hezimeti beraberinde getirir.

Sistemimiz olmadığı için takım olamıyoruz. Sistem olmayınca rekabet motivasyon ortaya çıkmıyor. Başarısızlık birbirini takip ediyor. Ölçülerin ve değerlerin somutlaştırmadığı sistemsizlik ortamında düş kırıklığı kimseyi şaşırtmamalıdır. Milli takımımızdaki antrenörlerin spor psikolojisine pek de sıcak bakmadığını biliyoruz. Bu tutum bilimsellikten uzaktır.

Not-1: Paralimpik Olimpiyat Oyunları’nda başarılı olan, madalya kazanan oyuncularımızı can-ı gönülden kutluyoruz.

2-Filenin Sultanları ve Efelerin başarılı olmalarıyla gurur duyuyoruz.

3-Küresel ısınma probleme dönüşüyor, farkındalığın artmasını diliyoruz.

4-Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne annemi yatırdım. Bu eseri yaptıranları, emeği geçenleri ve meslektaşlarımı kutluyorum.

5-Okullar açıldı. Prof. Dr. Sefa Saygılı Hocamızın kitaplarını öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hararetle tavsiye ediyoruz.

Sonuç: ”Türk spor sistemi kurulmadıkça ve ekol haline dönüşmedikçe başarı hayaldir.”