Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2487.39
BIST 100
10612.7
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Temmuz 2022

Hızır gibi yetişiyor...

Değerli okurlarım, Bayramın birinci günü, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'yu aradım.

Görüşmede, Sayın Bakanın yollarda olduğunu öğrenince, -"Maşallah... Milletimizin derdine de, sevincine de hızır gibi yetişiyorsunuz" dedim.

Hakikaten öyle değil mi? Memleketin neresinde, deprem, sel benzeri bir felaket yaşansa... O sorunun çözümünde, hep Sayın Soylu ön planda oluyor.

Hatırlayın... İstanbul'da kar yağışı yaşamı felç ettiğinde, İBB Başkanı balıkçıda keyif çatarken... İstanbulluların yanında Ulaştırma Bakanıyla, Sayın Süleyman Soylu vardı.

İlk talimat...

Göreve yeni başlayan Valilere, İçişleri Bakanı Soylu'nun ilk talimatının, hüznünde de, sevincinde de vatandaşın yanında bulunacaksınız olduğunu biliyoruz.

Ayrıca Kendisinin, şehit ve gazi ailelerine ayrı bir hassasiyeti var.

Başarıyı bu tempo getiriyor...

Değerli okurlar, Sayın Soylu'nun çok yoğun bir tempoyla çalıştığını, dost düşman herkes kabul ediyor.

Peki bu yoğun tempoda, Sayın Bakan ne zaman dinleniyor? Ne zaman olacak... Çoğu zaman, bir yerden bir yere giderken aracında...

Yeri gelmişken, Süleyman Soylu'nun uyguladığı ve tavsiye ettiği bir düstur dan bahsedeyim...

Efendim, bir mesele aynı gün çözülecekse, ne yapılıp edilip o gün çözülecek... Eğer tüm çabalara rağmen çözülmedi ise, yarın işe o meseleyi çözmekle başlanacak...

İşte, Süleyman Soylu'nun uyguladığı bu tempo ve düstur, İçişleri Bakanlığının görev alanlarında başarı grafiğini yükseltmiştir.

Geçmişte, bu başarıların yüzde 5'ini gösterenlerden EFSANE diye bahsediliyordu. Hiç kusura bakılmasın, artık efsaneliğin çıtası yükselmiştir.

Bu saatten sonra, EFSANE sözcüğü kolay kolay ağızlara alınamaz...

Not: Arefe günü yazdığım yazıda... Trafik kazalarını sıfırlamak bizim elimizde demiştim.

Bayram bitiminde yollara çıkacak sürücüleri tekrar uyarmak istiyorum. Ne Olur... Kurallara harfi harfine uyarak, dikkati elden bırakmayalım...