Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2395.05
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Homofetoıcus: Yalıtılmış, Yakıtlık, Yalancılık

Fetöizm, küresel emperyalist düzenin yirmi birinci yüz yıl için dizayn ettiği bir projedir. 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi tecrübesi, FETÖİZMin dünyanın her tarafında kullanılmak üzere hazır bekletilen komplike bir proje olduğunu ortaya koymaktadır. FETÖİZMİ, itirafçıların söyledikleri üzerinden anlamak, büyük bir yanılgıdır. Bir terör örgütünü daha önce ona mensup itirafçıların söyledikleri üzerinden anlamak yeterli olmadığı gibi, FETÖİZM denilen karanlık yapıyı da birkaç kişinin medya organlarında her gün tekrar ettikleri üzerinden anlamamız mümkün değildir. FETÖİZMİN bugün medyada meşhur olan itirafçılarının söyledikleri, aslında onların hiçbir şey bilmediklerini göstermektedir. Onların yıllarca FETÖİST çete başının yanında bulunmuş olması, onların gazetelerinde yirmi yıl yazı yazmış olmaları, kurum veya bölge imamı olmaları onların çok şey bildiği veya çok şeyi bildikleri anlamına gelmemektedir. İtirafçıların yazılarından ve söylediklerinden, bu kişilerin FETÖ çetesi tarafından kullanıldıklarının dışında hiçbir verimli sonuç çıkmamaktadır.

Toplum ve ümmet olarak bizim FETÖİZM hakkında daha köklü, sahici, veriye dayalı, sistematik ve eleştirel analizlere ihtiyacımız bulunmaktadır. FETÖİZM, ülkemizin, ümmetin ve insanlığın sömürgeleştirilmesi için kurgulanan çok kapsamlı ve uzun vadeli bir projedir. Emperyalist dünya sistemi, FETÖİZME çok büyük yatırımlar yaptığı için ondan kolaylıkla vazgeçmemektedir. Türkiye, Amerika'nın stratejik müttefikidir ve NATO'nun kurucu üyesidir. Türkiye'nin stratejik konumuna, rolüne ve işlevine rağmen, Amerika, FETÖ çete başının Türkiye'ye iade edilmesi taleplerine karşı koymaktadır. FETÖİZM, emperyalizm için kullanışlı derin aptal konumunda olduğu sürece, küresel hegemonik sistemin ondan vazgeçmeyeceğini öngörebiliriz.

FETÖİZM, ahlaktan, akıldan, imandan ve insandan kopuşu esas alan sapkın bir cereyandır. Ahlaktan ve akıldan kopuş, FETÖİZMİ insana yatırım yapan değil, iktidara yatırım yapan bir yapıya dönüştürmüştür. Eğitim kurumları esas alınarak FETÖİZMİN kırk yıldır insana yatırım yaptığı sanılmaktadır. FETÖİZMİN sözde insana yaptığı yatırımın, özde iktidara yapılan yatırım olduğunun anlaşılması gerekmektedir.

İktidara yatırım yapan ve insanları rüyalarla, ilhamlarla, kerametlerle ve sırlarla körleştiren FETÖİZM, insanların gerçeklikle ve dünya ile ilişkilerinin kopmasına neden olmuştur. Bütün yaşananlara rağmen, FETÖİZMİN içinden sağlıklı bir eleştiri, sorgulama ve tartışma sürecinin başlamamasının nedeni budur. Bu durum, FETÖ içinde yer alan kişilerin, düşünsel ve duygusal yozluklarını ve çürümüşlüklerini göstermektedir. FETÖİZM, yaşananları, mensuplarına çeteye yapılan ilahi bir ikaz ve ders olarak empoze ederek örgütünü ayakta tutmaya çalışmaktadır.

Sabır ve mağduriyet, FETÖİZMİN en çok istismar iki kavram durumundadır. FETÖİSTLER, sabretmelerini, sabrın sonunda büyük tazminatlar kazanarak rahata ereceklerini söyleyerek birbirlerini uyutmaya devam etmektedirler. FETÖİST yapı içinde sağlıklı bir iç sorgulama ve eleştiri sürecinin başlatılması için o yapı içinde kalanlara hitap eden uyarıcı ve sarsıcı bir dilin ve fikrin oluşturulmasına ihtiyaç vardır. FETÖİZM, rüya, sabır ve mağduriyet söylemleriyle insanları uyutmaya ve uyuşturmaya devam ederken, ahlaka, akla, imana ve insana çağıran uyarıcı ve normalleştirici bir düşünceye yönelememektedirler. FETÖİSTlerin uyarılmalarını, akıl etmelerini ve sorgulamalarını sağlayan ciddi bir eğitim sürecinden geçirilmeleri gerekmektedir. FETÖİSTLERİ, tutuklamak veya işten atmak yeterli değildir. FETÖİSTLERİN duygu ve düşünce dünyalarında FETÖİZME karşı bir sorgulama ve eleştirme tutumunun oluşması için gerekli eğitim programlarının uygulamaya konması gerekmektedir.

FETÖİZM, kırk yıllık süreçte kendisine uygun bir insan tipi ortaya çıkarmıştır. Biz FETÖİZMİN ürettiği insan tipine HOMOFETÖICUS (FETÖ İNSANI) diyeceğiz. Homofeticusun en belirgin özelliği kendisine, çevresine, ailesine ve insanlığa yabancılaşmasıdır. İşin ilginç yanı Homofeoticus, içinde bulunduğunu sandığı FETÖ çetesi içinde yer alan kişilere karşıda yabancıdır. FETÖİZM, içeride ve dışarıda insanı yalnızlaştırarark, yalıtarak ve yakıtlaştırarak Homofeticusu yani FETÖİST insanı kurgulamaktadır. FETÖİZMİN yakıtı, her açıdan yalıtılmış ve yalnızlaştırılmış insandır. FETÖİZM, hiçbir zaman bir cemaat veya camia olmadı. FETÖİZM, her zaman yalnızlaştırılan ve yalıtılan insanları yakıt olarak kullanan ve tüketen bir çetedir. FETÖİZMLE esas mücadele, onun oluşturduğu Homofetöicusa karşı verilmelidir.

Yalnızlaştırılan, yalıtılan ve yakıtlaştırılan insan, yalanı, dini, imanı ve işi olarak yaşayabilmektedir. Yalnızlık, yakıtlık ve yalancılık (3 Y) üzerine inşa edilen bir Homofetoicus tipi ile karşı karşıya bulunmaktayız. Yalnızlıkla kuşatılan insan, FETÖ çetesinin kolaylıkla kendisini yakıt olarak kullanmasına izin vermekte, bu yapı içerisinde üretilen yalanları kendi yaşamı olarak uygulayabilmektedir. Küresel hegemonik sistemin FETÖİZM projesi sayesinde kendisine uygun HOMOFETOICUS yani FETÖ İNSANI modelini kurgulaması tehdidi üzerinde ciddiyetle düşünmemiz gerekmektedir.