Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 May 2024

​HPV aşısı kampanyaları

İspanya'nın Madrid kentinde aşıların yan etkileri konusunda uzmanlaşmış bir çocuk doktoru olan Profesör Marcos Mazzuka, HPV aşısının güvenli olmadığını ve riske girilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Profesör, "Dünya çapında ölen 300'den fazla kız çocuğundan ve çok ciddi yan etkilere maruz kalan 46.000 kızdan bahsediyoruz” diyor.

Dünyanın ikinci büyük iletişim şirketi olan Publicis Groupe, geçtiğimiz haftalarda, Z kuşağını, HPV aşısı olmaya ikna etmeyi amaçlayan provokatif bir reklam kampanyası başlattı.

Publicis pazarlama direktörü Alison McConnell, cinsel açıdan aktif olan (veya olmak isteyen) 18-26 yaş arası tüm gençleri hedefleyen kampanyayı hedef kitle olarak nitelendiriyor.

Aşı ittifakı Gavi, 2025 yılına kadar düşük ve orta gelirli ülkelerde 86 milyon kız çocuğunun aşılanması hedefine ulaşmak için 600 milyon dolardan fazla yatırım yapıyor.

İttifak, büyük ölçüde Bill & Melinda Gates Vakfı tarafından finanse ediliyor.

Bill & Melinda Gates Vakfı tarafından on milyonlarca genç kıza HPV aşısı aşılamak için finanse edilen uluslararası bir kampanya bu.

Aynı Gavi, 2025 yılına kadar düşük ve orta gelirli ülkelerde 86 milyon kız çocuğunu aşılamak hedefine ulaşmak için 600 milyon dolardan fazla yatırım yapacağını duyurdu.

İstanbul Belediye Başkanı’nın bu kampanyaya çoktan dahil olduğunu biliyorsunuzdur.

Gates Vakfı, Gavi'nin kurucu ortağıdır ve yönetim kurulunun dört daimi üyesinden biridir. UNICEF, Dünya Bankası ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) diğer daimi üyeleridir.

2020'nin sonuna kadar Gavi, HPV aşısının 13 Afrika ülkesinde kullanıma sunulmasını finanse etmişti.

Okumalarıma göre HPV'nin 150'den fazla türü bulunmaktadır. Yüksek riskli HPV türleri, rahim ağzı kanseri için tek risk faktörü olmasa da, HPV enfeksiyonu rahim ağzı kanserinin öncüsü olan rahim ağzı hücrelerinde anormalliklere neden olabiliyor.

HPV aşılamasının tipik sonuçları arasında otoimmün hastalıklara bağlı kalıcı sakatlık ve postüral ortostatik taşikardi sendromu (POTS), fibromiyalji ve miyaljik ensefalomiyelit/kronik yorgunluk sendromu gibi nörolojik hastalıklar yer alıyor.

Dünya çapında böyle binlerce olumsuz yan etki olay raporu var. Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Danimarka, İsveç, Fransa ve Japonya'ki hakemli bilimsel dergilerin yanı sıra bu ülkelerdeki sağlık yetkilileri tarafından yayınlanan istatistikler, HPV aşısı ile otoimmün hastalıklar arasında bağlantı olduğunu doğruluyor.

Aşıların yan etkilerini raporlama sistemi VAERS’e göre ise omuriliğin iltihabı, Pankreatit Venöz tromboembolik olaylar (kan pıhtıları) Otoimmün motor nöron hastalığı hızla ilerleyen kas güçsüzlüğüne neden hastalıklar gibi yan etkileri bulunmaktadır.

Bu ciddi etkilere rağmen ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve FDA, bu trajik vakaların büyük çoğunluğunun, hatta tamamının aşıyla ilgisi olmadığını ve HPV’nin güvenli olduğunu savunuyor.

Oysa British Columbia Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma içinde aşı adjuvanlarının abartılı bir inflamatuar bağışıklık tepkisini tetikleyerek sonuçta beyin fonksiyonuna zarar verdiğini açıklıyor.

Otoimmün hastalıklar konusunda dünyaca ünlü bir uzman Yehuda Shoenfeld, HPV aşısının beyinde otoimmün hastalıklara neden olabileceğini söylüyor.

Montana'daki "uluslararası HPV aşısı bilgi takas merkezi" olan Sanevax, Inc.'in başkanı Norma Erickson, ABD'de rahim ağzı kanseri oranının 100.000'de 12 olmasına rağmen HPV aşısının 2.300 ciddi vakaya neden olduğunu söylüyor.

100.000'de 12 rahim ağzı kanseri vakasını önleme umuduyla, ani ölüm de dahil olmak üzere 2.300 ciddi olumsuz olayı riske atmaya değer mi?

Şimdi İmamoğlu’na soruyorum, bir avuç insanı rahim ağzı kanserinden kurtaracak diye binlerce kişiyi hasta etmeye gerçekten değer mi? Kaldı ki bu sizin işiniz mi?

Halk sağlığını neden tehlikeye atıyorsunuz?


 
VF kat sağ