Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2395.69
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Ekim 2013

HÜKÜMETİN KIRMIZI ÇİZGİSİ: HAKAN FİDAN -2-

Bir önceki yazımızda ABD'nin Yahudi lobisinin elindeki medyayla Hakan Fidan üzerinden başbakan ve Türkiye'ye saldırmalarının sebepleri üzerinde durmuştuk.

Hemen belirtelim ki Hakan Fidan'la ilgili çıkan bu tür haberler öteden beri Türkiye aleyhine sürdürülen kampanyaların en önemlisidir. Dahası kampanyanın bu kadarıyla sınırlı kalmayacağını da bilmemizde fayda var.

Hakan Fidan üzerinden başbakan Tayyip Erdoğan'ı vurmaya çalışanların seçtikleri medya organı da dikkat çekici. Söz konusu haberin çıktığı gazete olan Washington Post geçtiğimiz aylarda çok ucuza New York'lu Yahudi Amazon firmasının sahibi Jeff Bezos'a neredeyse bir bardak su fiyatına devredilmişti.

İşte bu ne idüğü belli gazetenin ne idüğü belirsiz İgnatius'u MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı üzerinden birileri adına mesaj vermiş oluyor. Ben ne zamandır Milat Gazetesinde MOSSAD CIA ile ilgili yazıyorum olay olmuyor, ama Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e "ONE MINUTE" ayarı çektiği panelin moderatörü gazeteci kılıflı beş paralık İgnatius Hakan Fidan aleyhinde yazınca ülkemin medyasında 10 şiddetinde etkiye yol açıyor.

Kaldı ki onların haberlerinin ana teması da yalan:

"MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, 2012 yılında İsrail adına casusluk yapan 15 İranlıyı Tahran'a bildirdiği öne sürdürdüğü haberde, Amerikan yönetiminin bu iddialara prim vermediği ve Türkiye ile ilişkilerini olumlu mecrada sürdürmeye devam ettiği şeklindeki vurgu da dikkat çekmiş"miş.

Neymiş?

ABD buna prim vermemişmiş, yani? Yanisi şu:

Siz böyle güvensiz İrancı! bir Müsteşarı tutarsanız bunu kabul etmeyiz. İyi de, biz ABD yararları için bürokrat atamasına bugün değil 2002'de son verdik.

Aslında bu odakların niyetleri verdikleri mesajda belli:

"Türkiye'nin içeride de dışarıda da Avrupa Birliği hedefinden uzaklaşıp, belirsizliklerle dolu Ortadoğu işlerine fazlaca daldığı eleştirileri giderek artıyor" diyor birileri. Bakın "Ortadoğu işlerine fazlaca dalıyoruz" bu bizi bozar mı dersiniz, peki, kime zararı var?

Elbette ki petrol yüzünden Ortadoğu'nun masum ve mazlum halkına kan kusturan ve burayı on yıllardır kan gölüne çevirenlere zararı var.

Şimdi adını doğru koymanın zamanı,

Türkiye çok yönlü bir saldırıyla karşı karşıya, buna dikkat edilmeli. Mısır kanlı bir darbeyle etkisiz hale getirildi, şimdi de Türkiye'yi çözüm süreci üzerinden vurmaya çalışacaklar. Bildiğiniz gibi son günlerde Kandil'den üst üste "süreç bitecek, bitti, geri geleceğizu2026" türü açıklamalar yapılıyor, bu, İsrail ve neo-Conların etkisini gösteriyor. Bunun önüne geçmek için Öcalan'la görüşmelerin daha sıhhatli sürmesi ve PKK içindeki savaş yanlılarının Öcalan'a bağlı kalmaları sağlanmalı.

Zira operasyon çok derin, sadece harici değil, aynı zamanda dahili saldırılar var:

Bakınız, MOSSAD'ın bizdeki uzantılarından biri soruyor: "aslında ne oldu da Hakan Fidan aleyhinde bu bilgiler sızdı" diye, bir kere sızanbir şey yok,yapılandezenformasyon, ikincisi Hakan Fidan aleyhindeki bu kara propagandanın sebebini aynı satırların sahibinin sonraki satırlarındabulmak mümkün; diyor ki analist-Neo-Conist yazar:

"MOSSAD Başkanı Tamir Pardo 12 Haziran'da Türkiye'ye gelmiş Hakan Fidan'la görüşmüştü. O görüşmede ne görüşüldü? Batı basınında çıkan haberlerin o görüşmedeki konularla yakından ilgisi olmalı. Medya konunun arkasını çok merak ediyorsa o görüşmenin ayrıntılarını öğrenmeye baksın..."

Evet, biz baktık, MOSSAD Başkanı Hakan Fidan'a "bizim uslu çocuklarımız var, onları dikkate alın" dedi, Hakan Fidan'da başlarım senin çocuklarına diye cevap verince bu cevabın hepinize yettiğini öğrendik desek sanki çok mu abartmış oluruz?

Uzatmayayım,

Bu tartışmaları da dikkate alarak hükümete MİT ve istihbarat birimleriyle ilgili bir öneride bulunmak istiyorum.

MİT ve diğer istihbarat birimleri ile ilgili tartışma, spekülasyon ve "operasyon"ların önüne geçmek için:

u00b7 İstihbarattan sorumlu BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI oluşturulmalı. Bütün istihbarat birimleri TEK ÇATI altında toplanmalı ve bu bakanlığın güçlendirilmesi için bütün imkanlar seferber edilmelidir.

u00b7 Bakanlık gerekli her türlü bilgiyi elinin altında bul/undur/malıdır.

u00b7 Bakanlık dış ülkelerde iş yapacak sektörlere alanlarıyla ilgili her türlü imkan ve istihbaratı sunmalıdır.

Son bir öneri;

Hükümet ve biz bütün olan biteni not etmeli, unutmamalıyız, ancak İsrail ile ilgili çok efor harcamamızın da bize bir şey kazandırmayacağını göz ardı etmemeliyiz. Bu, şimdiye kadar bağlı olduğumuz inancımızdan, prensiplerimizden, onurlu duruşumuzdan vazgeçmemiz anlamına gelmiyor. Bizim büyük ülke olmamızın gereğinin bu olduğuna inanıyorum.

Hakan Fidan'ı asla yedirmeyerek tabi kiu2026

ÖNEMLİ NOT: Gazetemizin 3. Yılı dolayısıyla bütün gazete çalışanlarını tebrik ediyor, saygıdeğer okurlarımızın bizi yalnız bırakmamalarını istirham ediyorum. Ayrıca davetli olduğum gazetemizin bugünkü kutlamalarına katılamadığım için de özür ve üzüntülerimi iletiyorum.

Twitter: @ahmetay_