Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Şubat 2015

İç Güvenlik Paketi'nin sorumlusu muhalefettir

Aşağıda yazılanları okumadan, "Olur mu öyle şey" demeyin. Yazdıklarımı mantık süzgecinizden geçirerek, İç Güvenlik Paketi'yle alakalı kanaatinizi oluşturun. Lafın özü, pakete birde başlıktaki söz üzerinden bakın.

Değerli Dostlar, asıl burada sorgulamamız gereken konu şudur: İktidar durduk yere mi bu İç Güvenlik Paketi'ni yasalaştırma ihtiyacı duymuştur? Ülkede herşey sütlimanken mi polisin yetkileri arttırılmak istenmiştir? Karşımızda oyları düşen bir İktidar Partisi var mıki vatandaşı polisle baskı altına almak istesin.

Bence dananın kuyruğu işte tam burada kopuyor. Dananın kuyruğunu koparan neden, karşımızda oyları düşen bir İktidar Partisinin bulunmamasıdır. Aksine, karşımızda on üç yıldır oylarını arttıran bir İktidar Partisi var. Muhalefetin dokuz seçimdir, İktidarın oylarına milim etki edememesi, birilerini başka yollara sevk etmektedir. muhalefetten ümidini kesenlerin tercih ettiği yol ise, sokaklar üzerinden İktidarı yıpratmaya çalışmaktır. Bunlar amaçlarına ulaşmak için, taşeron örgütlerine sokakları yaktırıp yıktırıyorlar.

Gezi olaylarında da, 6-7 Ekim olaylarındada niyet İktidarı güçsüz hale düşürmekti. Sözüm ona bu kirli eller, Kılıçdaroğlu'nun, Bahçeli'nin, Demirtaş'ın yapamadığını yapmaya çalıştılar. Kimse kusura bakmasın, liderlerin görevini üzerine alanların yaptıkları göz yumulacak gibi değildir. Birileri vatandaşın can ve mal emniyetine kastederse, bunun bedelini her türlü öder. Vandalca sağa sola zarar vermek, demokratik bir hak değildir.

Seçimlere yaklaşılırken, muhalefetten ümidini kesenlerin şiddet eylemlerini arttıracaklarını öngören İktidarın ilave tedbirler alması, demokratik kazanımlardan geriye dönüş değildir. Vatandaşın ve devletin malına zarar verenler karşısında İktidar ne yapsın? Bunlara madalya mı taksın? Beyler, vatandaşın huzurunu bozan bir protesto hakkı dünya üzerinde yoktur. Belki bu hak Marsta olabilir.

Allah aşkına söyleyin, molotof kokteyl atmak suç kapsamına girmez mi? Hangi direnme hakkkı molotof kokteylini masum hale getirir? Bir insan ne diye yüzüne maske takar? İşte bizim muhalefet bu tür eylemlere tedbir almaya çalışan İktidarı engellemeye çalışıyor.

 
TDV kurban