Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2434.02
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Eylül 2017

İçimizde kaç İsmail büyür?

Küsler barışsın, uzaklar yakın olsun. Kötülük, kin ve nefret uzak olsun. Savaşlar son bulsun. Ateş ve barut yerine çiçekler açsın. Gözyaşları dinsin. Kalpler sevgiyle dolup taşsın. Büyüklere saygı, küçüklere sevgi yayılsın.

Yakın olmaksa kurban; yakın olalım sevgiye, birliğe, barışa, huzura, vefaya, dostluğa,

affa, hoşgörüye, paylaşmaya... Kalbimize yakın olalım.

Bir hayvanı kurban eder gibi kurban edelim nefsimizin sınırsız isteklerini. Kurban edelim inadı, hasedi, fesadı...

Kurban edelim nefreti, serveti

Kurban edelim en azından dört günü

Kurban edelim, akıtalım içimizde biriken kötülükleri, akıtır gibi kurban kanını

Kurban ile yaklaşalım yüceliğe....

Bayram olsun hayat. Biz kurban olalım. Bayram, masuma yakınlık; zalime uzak olmaktır. Adanmak Hak için, şerden beri, şirkten geri olmak. Koç beklemeden bıçağa boyun eğmek, feda etmek dünyaya ait olanı. Vermek canı; öteye ait olana talip olmaktır kurban. Bölüşmek ne varsa. Ben'den bize dönüşün adıdır kurban.

Kucaklamak hesapsızca, koşmak, varmak menzile. Ellerin, dillerin, gönüllerin buluşması olsun bugün.

Hatırlanması güzelliklerin, güzellerin. Öpülmesi duaya kalkan ellerin ve ziyaret edilmesi bükülmüş bellerin.

Ferahlık vermesi dağdan esen yellerin. Bayram; en yüce misafiri kalbimizin ve vuslata erer gibi, cennetten çiçek derer gibi, sevinç toplaması tüm çocukların.

Tüm çocukların coşması, sokaklarda koşması, nebatatın yeşermesi, camid ne varsa zikre durmasıdır bayram. Bayram, cennetten bir bölüm ve hak yolunda ölümdür.

Yetim için olalım kurban. Kan akıtmaktan ziyade nefsimizi öldürmenin adıdır kurban.

Kurban olabilmek duası ile İbrahimu00ee niyet, samimiyet ve İsmailu00ee teslimiyetin adıdır kurban.

İsmail kimdir, nedir? İsmail ile verilen mesajı alabildik mi?

Şayet biz, İsmail'i tanımış olsaydık kin ve nefret birikmezdi içimizde. Sahte sevdalar ile kalbimizi yıpratmazdık. Çünkü kurban, en sevdiğimizin feda edilmesiydi. Kime feda edilebilirdi en sevdiğimiz? Neyi, neye feda ettiğimizi anlayabilseydik; içimizde, hayatımızda bizi kemiren kurtlar yetişmezdi. Hepsini de öldürürdük. Oysa şimdi, bizi zevale sürükleyen öyle arzular büyüttük ki içimizde. İçimiz savaş alanı, tarumar olmuş ordular gibi şaşkınız. Bir İsmail değil, bin İsmail kurban etsek istikametimizi ancak buluruz.

Olabilirsek, kurban olalım birbirimize. En azından mecazi olarak! Şimdi, sevdiğimize, sevdiklerimize bayram mesajı olarak " Kurban olurum, sana!" diyelim.

Ve kurban, çağın idrakine hakkı haykırmak için içimizde İsmail'ler büyütebilmektir. Adaletsizliklere, zulümlere, haksızlıklara, riyaya, ribaya, harama, yalana, talana, gıybete, zillete, illete, yanlışa ve kötülükleri emreden nefsimize karşı dimdik duracak kaç İsmail var içimizde?