Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2444.75
BIST 100
9892.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Aralık 2021

İdeolojik Körlük

Mutfakta ne pişirilirse menüye o getirilir. Ekonomi üzerinden siyasi dengeleri değiştirme oyunu tıpkı 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi tutmadı. 18 liraya tırmanan, 25 lirayı geçeceği algısı oluşturulan dolar kuru üzerinden çekilen operasyonun da püskürtülmesiyle Türkiye derin bir nefes aldı.

Biz dolar kuru ile uğraşırken, Yeni Sosyal Araştırmalar Okulu'ndaki Bölgeler Ötesi Demokratik Araştırmalar Merkezi, 2021 Devlet Burslarında Cesaret Ödülü'nü Kızıl Soros Osman Kavala'ya verdi. Ödül vermekten gurur duyduklarını belirten kuruluş, daha iyi bir dünya için cesur bir eylemci, düşünür ve vizyon sahibi olarak tanımlıyor, Soros'un adamını.

Malum 1979 komünizmin yıkılmasına giden yolda etkin rol alan Yeni Sosyal Araştırmalar Okulu 50'den fazla ülkede 1700'ün üzerinde yetiştirdiği ajanla faaliyetlerini yürütüyor.

Bu ve bunun gibi onlarca kuruluşun ekonomi üzerinden yürütülen ısrarlı saldırılar sonucunda 26 Aralık 1991'de Gorbaçov'un istifası ve Sovyet bayrağının yerine Rus bayrağının çekilmesiyle Sovyetler Birliği resmen feshedilmişti.

Sovyetler'den sonra Putin gibi güçlü bir liderle Rusya kendini çabuk toparladı. Bugün Ukrayna üzerinden NATO, Batı ve ABD ile kıyasıya yarışıyor. Rusya'yı Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da durdurabilen yegane güç, yumuşak ve sert gücün harmanlandığı Türk diplomasisi oldu. Putin'in Ukrayna'da en büyük korkusu ise Türk SİHA'ları. Suriye'den sonra, Libya ve Karabağ'da meşhur Rus panshirlerini oturan kaz konumuna sokan Türk SİHA'ları geçen hafta Etiyopya'da Tigray tugaylarına da pes ettirdi.

Mehmetçiğin dengeleri değiştirdiği Libya'da 24 Aralıkta yapılması öngörülen seçimler ertelendi. Seçimlere katılması beklenen Başağa ve Hafter dahil 7 lider yeni dengeler ve ittifaklar için çalışıyor. Türkiye'nin Libya'da politikası siyasi istikrarın sağlanması yönünde olurken, Fransa, Rusya, Mısır çizgisi ise Hafter'in kaybedeceği seçimleri yaptırmamak için her türlü yolu deniyor.

Geçtiğimiz hafta Türkiye ile Katar arasında Kabil Havaalanının işletilmesi konusunda önemli bir anlaşmaya imza atıldı.İç ve dış muarızların onca itirazına rağmen Taliban ile masaya oturulacak. Afganistan'da huzur ve istikrarın bütün bölge ekonomilerinin ayağa kalkmasında kilit rol oynayacağını bilen şer güçler, Türkiye'nin dömüne geçmesini önlemek için ellerinden geleni arkalarına bırakmıyorlar.

Türkiye'nin gücünü ekonomi yoluyla kırma girişimlerine muhalefetin çanak tutması başka bir şansızlığımız. Johns Hopkins Üniversitesi’nden Uygulamalı Ekonomi Profesörü Steve Hanke'nin 'kur korumalı lira mevduatı' konusundaki eleştirilerinin başta Kılıçdaroğlu olmak üzere bizim muhalif lider ve ekonomistlerin ağzıyla tekrarlanması göbeklerinin nerelere bağlı olduğunu gösteriyor bizlere.

Kur korumalı lira mevduatı adımıyla herkes ABD'nin sömürü aracı olan doların değerlenmesinin gerçek olmadığı sosyal medya operasyonlarıyla şişirilmiş bir balon olduğunu gördü. Yani kurların değerlenmesi itibari. Sırada kur artışını bahane ederek milletin sırtına yüklenen zamların berteraf edilmesi var. Türk siyasetinde itibarlarını Türk lirasının itibarsızlaşmasında arayan gafillerin nasıl bir ideolojik körlük içinde olduğunu bir kez daha gördük.

Kur artışı ve enflasyonun sebebinin faiz indirimi olmadığı, her ikisininde manipülosyonlarla hükümeti yıpratmak, Kanal İstanbul'u yaptırmamak, Nükleer santrali durdurmak, Karadeniz'den çıkan gazın Anadolu ile buluşmasını engellemek, Akdeniz gazını Türkiye'ye koklatmamak için yapıldığını şimdi daha net görüyoruz. Bir de üstüne Sovyetleri yıkan kurumlardan birinin gururla ödül verdiği Osman Kavala'nın, terörist Demirtaş'ın serbest bırakılmalarının ekonomik saldırılara sadece birer bahane olduğunu farkettik... Allah kimseyi başta Kılıçdaroğlu olmak üzere bizim muhalifler gibi siyasi ve ideolojiuk körlüğe düçar etmesin.... Kör görmese de güneş hergün doğar. Türk güneşinin bütün dünyayı aydınlatacağı günler yakındır. Vesselam....