Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2479.82
BIST 100
10547.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Eylül 2019

İdlip’te tam olarak neler oluyor?

Rusya”nın desteği ile Ramazan ayının girmesiyle birlikte Suriye ordusu, İdlib”in güneyi Hama’nın kuzey bölgesine operasyon başlattı. Türkiye ile bir yıl önce Rusya’nın yapmış olduğu çatışmasızlık bölgesi anlaşmasını tek taraflı olarak çiğneyen Rusya askeri gücünün verdiği kibirle ve önceki yıllardaki sahadaki askeri başarısını da göz önüne alarak İdlib’i kısa bir zamanda eline geçirmenin hesaplarını yapmıştı.

Fakat Türkiye ile yapılmış olan çatışmasızlık anlaşması sonucunda İdlib bölgesindeki savaşın bir yıl askıya alınması sahada önemli bir aktör olan Heyet- Tahrir-i Şam’a zaman kazandırmış, geçen süre içerisinde cephe arkasını toparlayan bu güç gerek askeri gerek iktisadi ve istihbarat olarak büyük mesafe katetmiş ve kısa zamanda düzenli orduya geçmiş hatlarını güçlendirmişti.

Dünyanın ikinci büyük askeri gücüne sahip olan Rusya ve müttefiki olan İran ve Hizbullah’a karşı gardını büyük ölçüde almıştı. Bununla beraber Ceyşul Vatani gurubunun yönlendirmeli füzelerle Heyetin yanında yer alıp düşman zırhlı araçlarına oldukça fazla zarar vermesi İdlib’in kolay bir lokma olmayacağına dair Rus ayısı ve müttefiklerine göstermişti…

Ülkemizi de yakından ilgilendiren Suriyeli kardeşlerimiz uzun süren savaşa alışmış son dakikaya kadar evlerini terk etmemişlerdi… Suriye dışından gelen yardımların azalması onların ümidini kırmamış tam bir teslimiyetle Allah’a olan tevekkülleri kendilerini kanaat sahibi kılmıştır…

Rusya, İran ve rejim güçleri askeri alanda tıkandıklarında tarih boyunca yaptıkları sözlerinde durmama kalesine sığınmayı uygun görmüşlerdir… Onların bu yalanları Kur’an-ı Kerim’de de şöyle yer alır:

Onlar, kendileriyle antlaşma yaptığın, sonra da her defasında antlaşmalarını bozan kimselerdir. Onlar, Allah'tan korkmazlar.”

İslam düşmanlarının ortak karakteri olan anlaşmayı bozma geleneği tüm dünyada devam ediyor… İslam düşmanlarını da yaratan Allah-ü Teâlâ onların karakterleri ve planları hakkında geniş bilgiler vermiş bu bilgiler ışığında önlem almamızı öğütlemiştir…

Kıyamete kadar sürecek olan tevhid-şirk savaşı hep böyle olmuş, oluyor ve olacaktır… Suriye’de bunu net bir gözle görmek mümkündür.

Gel gelelim İdlib’e…

Şu an İdlib halkı barutun kokularını odalarında hissetmeye başladı ve bu savaşta benim de yerim olmalı dedi… Gerek hat bölgelerinde, gerek ribat bölgelerinde mücahidlere destek vermeye başladı… Eğer bir bölgede halk düşmana karşı ayaklanmaya başlamışsa o bölgede düşmanların işi gerçekten de çok zor.

Bunun farkına varan Rusya başka şeytani planlarını devreye sokmak istiyor… Yakın tarihte ülkemizde Rusya, İran ve Türkiye bir görüşme gerçekleşecek. Çıkan sonuç ne olursa olsun Suriye halkının aleyhine olma ihtimali oldukça yüksektir. Bunu bilen halk topraklarını savunmaya devam edecektir…

İdlip, tarih boyunca yapılan belki de en adaletsiz bir savaşa imza atacak gibi görünüyor… Allah-ü Teâlâ İdlip halkına yardım etsin. Âmin.