Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2411.04
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Ağustos 2023

İklim acil durumu ilan etmeye hazırlanıyorlar!

Haber kanalları sıcaklar biraz artsa bunu "iklim değişikliği" ile ilişkilendirerek bilmem kaç bin yılın en büyük sıcak dalgalarıyla karşı karşıyayız diyerek meseleyi alabildiğine abartıyor.

Slay News geçenlerde Weather Channel ile yaptığı bir röportajda Biden’in, federal hükümetin "orduyu" "iklimle başa çıkmaya" "hazırladığını" söyledi.

Hatta Biden, muhabirin göğsündeki bir böceği gelişigüzel bir şekilde alırken, yanlış bir şekilde "iklim acil durumu" ilan ettiğini iddia etti! Şaka gibi gelişmeler ama hiç de şaka değil. İnanın çok ciddiler.

Heartland Enstitüsü'ne göre, Biden'ın "gaz ve elektrik kullanımı kısıtlamaları ve hava yolculuğu kısıtlamalarına" yol açacak bir "iklim acil durumu" ilan edeceğine dair "işaretler" var.

Tedbir ayrıca, küreselci yeşil gündemin "net sıfır" hedeflerini karşılamak için et ve süt ürünleri tüketimini sınırlayacak.

Heartland Enstitüsü, içeriden aldığı bilgiye dayanarak, Biden yönetiminin otoriter kısıtlamalara hazırlanmak için Birleşmiş Milletler (BM) ile birlikte çalıştığını söylüyor.

Bu arada BM web sitesi “iklim acil durumu” konulu yeni bir sayfayla güncellendi. (https://www.unep.org/climate-emergency ) “Bilim açıktır” diyor sayfa! Öyle ya bilim işin içine girdiyse akan sular durur!

“İnsanoğlunun fosil yakıtları yakması, atmosferin bileşimini önemli ölçüde değiştirmek ve küresel ortalama sıcaklığı 1,1 ila 1,2°C artırmak için bol miktarda sera gazı (GHG) saldı” deniliyor. Yani sorumlular kim? Elbette sıradan insanlar!

"Ve sıcaklıktaki her bir derecelik artışla, adaptasyon maliyeti katlanarak artacaktır” deniliyor.

Heartland Enstitüsü'ne göre, "Antarktika'daki erime ve bunun sonucunda deniz seviyesindeki iddia edilen yükselme" bir başka neden olarak gösterilecek ilaveten başta Maui orman yangınları olmak üzere dünyadaki yangınlar da bir başka neden olarak gösterilecek.

Bu yangınların nasıl çıkartıldığı bilmem söylememe gerek var mı?

Nobel ödüllü bilim adamı Doktor John Clauser ise "iklim acil durumu olmadığını" söylüyor.

Clauser "iklim krizi" anlatısının gerçekte bir aldatmaca olduğunu ilan ederek "küresel korku tellallığı endüstrisine karşı çıktı.

2022 Nobel Fizik Ödülü sahibi ve kuantum mekaniği konusunda dünyanın önde gelen otoritelerinden biri olan Clauser, "iklim krizi" iddialarını "küresel ekonomiyi ve milyarlarca insanın refahını tehdit eden tehlikeli bir bilim yozlaşması" olarak nitelendirdi.

Gerçek bilim adamları bu işin ne denli bir aldatmaca olduğunu söylese de ana akım bilim dünyası bu tür insanların söylemlerini kaale almıyor.

Çünkü Dünya Ekonomik Forumu, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, yeşil gündem hedeflerini karşılamak için dünya çapında hükümetleri de suç ortağı yaparak “iklim krizi” iddiası pazarlıyor.

Bu şekilde insanları aynı Covid sürecinde olduğu gibi korkuya tutsak ederek büyük bir servet transferinin gerçekleşmesini sağlayacaklar.

Buna medya ve bazı satılmış bilim adamları da eşlik edecek.

University College London'da ekonomi profesörü ve DSÖ’ye bağlı “Herkes için Sağlık Ekonomisi Konseyi'nin başkanı Mariana Mazzucato tarafından yazılan bir raporda şöyle deniliyor:

“COVID-19 yayıldıkça, hükümetler durumun kontrolden çıkmasını önlemek için sokağa çıkma kısıtlamaları getirdi. Yakın gelecekte, dünyanın yeniden karantinaya başvurması gerekebilir ve bu sefer iklim değişikliğiyle mücadele etmek için. Böyle bir senaryodan kaçınmak için de ekonomik yapılarımızı elden geçirmeli ve kapitalizmi farklı yapmalıyız.’’

Şu bir cümle bile başımıza nasıl bir çorap öreceklerini net bir şekilde anlatıyor.

İşin hazin tarafı Türkiye’de gerek ana akım medyada ve gerekse siyaset dünyasında bu propagandanın ortaklaşa yürütüldüğünü görmekteyiz.

Aman dikkat! İnsanlık, korkunç bir tiranlığın arifesinde… Uyanık olmamız gereken bir zamandayız.