Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2518.90
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Ocak 2015

İktidar muhalefetin oyununa gelmemeli

Dört Eski bakan Bağış, Bayraktar, Çağlayan ve güler hakkında açılan soruşturma komisyonu, bugün kararını verecek. Komisyonda yapılan oylamadan, tek kararda çıkabilir, iki farklı kararda çıkabilir.

Değerli Dostlar, ben Komisyondaki İktidara mensup üyelerin ellerindeki bilgi ve belgelere bakarak, vicdanlarıyla hareket edeceklerini düşünüyorum. Muhalefet tarafı zaten çoktan işi bitirmiş. Hatta zihinlerinde yargılamayı yapıp, Dört Eski Bakan hakkındaki hükmü bile vermişler. Bunların ellerinde yetki olsa, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan'ı Yüce Divan'a göndermeden hapse atarlar.

Aslında konunun başından beri, muhalefetin izlediği bir strateji, bir oyun var. Buradaki niyet, Dört Eski Bakan üzerinden AK Parti'ye leke vurmaktır. 2002'den bu tarafa bir türlü yenemedikleri İktidar Partisi'ni, paralellerin hazırladığı şantajlarla montajlarla yenmeye çalışıyorlar. Bu arkadaşlar azıcık siyasetten anlasalar, paralellerin değirmen suyuyla iktidar olunmayacağını görürler.

Çünkü konu tecrübeyle sabit oldu. 30 Martta da 10 Ağustosta da paralellerin değirmen suyuyla seçim kazanılmayacağı anlaşıldı. Allah aşkına söyleyin, muhalefet sözcülerinin 17-25 Aralık darbe girişimine dair meydanlarda söylemedikleri birşey kaldı mı? Ellerine tutuşturulan tapeleri taşımadıkları mecra kalmamasına rağmen, yine olmadı yine olmadı.

Diyelimki Komisyonun önündeki veriler, Dört Eski Bakanın suçsuz olduğunu gösteriyor. Buna rağmen Komisyon üyeleri, " Arkadaşlarımız birde Hukuk önünde aklansınlar" diyerek Yüce Divan kararı alırlarsa, muhalefet yukarıda belirttiğim stratejiyi devam ettirir. Gerçi gönderilmediğindede başka bir telden çalınacaktır.

Asıl burada önemli olan, alınacak böyle bir kararın 17-25 Aralık bir darbe girişimidir söylemini çökertecek olmasıdır. Ayrıca böyle bir kararla, Mahkemelerde soruşturmaların sonuçlandırılması örtüşmez. Ayrıca böyle bir kararla, görevlerinden uzaklaştırılan Savcı ve Polislerin durumları örtüşmez. Ayrıca böyle bir kararla, Adli emanette bekleyen paraların faiziyle birlikte geri verilmesi örtüşmez.

Tabii Komisyonun önündeki bilgi ve belgeler, Dört Eski Bakanın yanlış yaptığını gösteriyorsa, Yüce Divan kararıda alınması gerekir. Yanlış yapan her kim olursa olsun, yaptığı yanlışın hesabını Yargı önünde versin.

 
TDV kurban