Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2399.98
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​İl tanıtım günleri

Geçen hafta il tanıtım günlerinde baktım sıra memleketim Hatay’a gelmişti. Yer de Maltepe Sahili’ndeymiş.

İkamet ettiğim Fatih’e uzak olmasına rağmen gittim. Şehrimin tatlarından, lezzetlerimden yararlanırım diye düşündüm.

Önceleri bu tanıtımları ilin dernek ve vakıfları il valiliği ile birlikte düzenliyordu. Oldukça özenle ve amatör ruhla hazırlanıyor, hata oranı düşük oluyordu. Şimdi ise yeni belediye başkanından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından buyetki kullanılıyor.

Zaten etkinliğin ortasına CHP’nin alışkanlığı olan bir heykel kondurduklarından bu belli oluyor.

Hatay bilindiği gibi Gaziantep ile birlikte gurme bir ilimiz. Harika tatları, müthiş lezzetleri her kesimin hayranlığını kazanmıştır.

Tabi Hatay Günleri’ne gidince şehrimizin yemeklerinden tatmamak olmaz dedik ve dış görünüşü gözümüz tutan bir standın önünde durduk. İçli köfte, kaytaz böreği ve et yemeğinden ısmarladık. Hatırı sayılır bir para da ödedik.

Yarabbi ne tadı tuzu olmayan, lezzet bulunmayan yiyeceklerdi onlar. İçli köftenin kabuğu çok kalındı ve içinde et görünmüyordu. Kaytaz böreği de, kavurma da berbat mı berbattı. İsraf olmasın diye kendimi yemeye zorladım, ancak yarısını yiyebildim ve içim dışıma çıktı. Sindirim sistemim her zaman dayanıklı ve sağlam olmasına rağmen bunlarla bozuldu.

Daha sonra tadına baktığım künefe ise bayattı ve belli ki buzluktan çıkarıp ısıtarak hazırlamışlardı. Üzerine koydukları kaymağın da tadı kaçmıştı ve yine bayattı.

Kendimi zor dışarı attım. Aklıma buraların kirası yüksek diye yemekleri ucuz ve kalitesiz malzemeden hazırladıkları geldi.

Bu günler Hatay’ın şanına şerefine darbe vurmuştur. Bir daha da gitmemeye karar verdim.

Bu rezalete sebep olanları, denetlemeyip göz yumanları kınıyorum.