Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2397.83
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 May 2023

İnkâr ırkı mensuplarına…

Bu asır “helaket ve felaket asrı” malum kesimin inkârları, inadına görmezden gelmeleri ruhlarında var… Geçmiş asırlarda da hakikatlerin karşısına atalarının inatları ve inkârlarıyla çıkmadılar mı? Peygamberler (as) aynı dertlerle muzdarip olmadılar mı? İnkâr politikaları, görmezden gelmeler, adeta bir ırk oldu ve o ırkın mensupları, her hakikatin, her, harikanın, her faydanın ve her hakikat kahramanının karşısına çıkmaktan asla imtina etmediler… Dolayısıyla bu inkâr ırkına mensupların TOGG’u ve fabrikasını, doğal gazı, petrolü, 20 yılda genç bilim insanlarımızı ve Türkiye’nin çehresini değiştiren muhteşem eserleri inkâr etmişler çok mu?

Etrafımızda bolca bulunan ve gözümüze gözümüze bakan meyve fabrikası ağaçları inkâr edenler ve Yüce Yaratıcıyı tanımadan, şükretmeden o meyveleri yemiş olanlar, TOGG’U ve fabrikasını inkâr etmişler çok mu? Isı ve ışık kaynağımız güneşin, saniyede otuz km hızla uzayda yol alan dünya gemisinin Sanatkârını tanımıyorlar. Hem öyle bir gemi ki için de kaçan, uçan ve fil, gergedan gibi ağır tanklar, balinalar, yunuslar gibi harika denizaltılar ve aslan, leopar, panter vs. gibi fıtri donanımlı doğuştan komandoları taşıyan dünya gemisinin yaradılış gayesini inkâr ediyorlar, milli gururumuz TCG Anadolu uçak gemimizi inkâr etmişler, maket demişler çok mu? Vücutta damar ve sinir oto yollarını, tünelleri ve onları en ince hesaplarla çizen, hikmetli bir şekilde döşeyen merhamet sahibinin kudretini, Zatının delillerini görmüyorlar, inanmıyorlar, tünelleri, köprüleri ve deniz altı geçitlerini görüp, inanıp, yaptırana teşekkür mü edecekler? Samanyolu Galaksisinde, fizik ve matematiğe parmak ısırtacak, büyük bir intizamla dizilmiş yıldızların Hâlık’ını tanımıyorlar, görmüyorlar; duble yolları, otoyollarını ve onları hizmete sunanları mı görüp, tanıyacaklar? Her canlıya ihtiyacı olan şifayı vereni, yeryüzünü büyük bir eczane ve şifahane haline getireni görmeyenler ve Şafi olan Allah’a inanmayanlar; dev hastaneleri, şehir hastanelerini mi, sıkıntısız kavuştuğu ilaçları mı görecek ve yaptırana teşekkür edecek, destek verecekler? Muhteşem hayal duygusunu ve onunla kâinatı dolaşma imkânını görmeyen ve o ince duygunun sahibine inanmayan, vatanın gözü ve hayali olan uyduları yapıp ve fırlatanı mı görecekler? İstisnalar hariç; tüm canlılara eşit davranan, olması gereken iki gözü, iki kulağı, bir kalbi vs. veren Allah’ın adaletini, hikmetini görmeyenler, seksen beş milyona eşit giden ve herkesin faydalandığı eserleri mi görecekler? Yapanı alkışlayacaklar ve iyi ki devletimizin başında Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımız var deyip; yeniden omuz, yeniden oy verip, bu ülkenin artan bir hızla küresel güç olmasına mı vesile olacaklar? İndirilen kitaplara ve onları indirene gereği gibi inanmayanlar, okullarda bedava verilen kitaplara ve o imkânı sağlayan iradeye mi inanacak, teşekkür edecekler?

Son söz: 21 yıl öncesinde bu ülkenin kaymağını yiyen ve Kemalizm kamışı ile bankaların içini hüpleten azgın azınlık, yapılan bütün yatırımlardan şikâyetçidir çünkü eskiden paralar millete hizmet yerine onların kesesine gidiyordu… İstisnalar hariç; yatım ve hizmet yoktu. Şimdi “sana söz, yine baharlar gelecek” sözü, o azgın ve mutlu azınlığa verilen bir sözdür; millete verilen söz değildir... Zaten millete hizmet CHP’nin asla umurunda değildir… Evet,14 Mayıs 2023 seçimleri için söz sırası vatandaştadır. Ya uzun hava söyleyip; 21 yıllık hizmetler devam etsin diyecekler, ya da kısa bir hava ile her şeyi berhava edecekler…