Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Aralık 2023

'İP' kopuyor

14 Mayıs seçimlerinden önce pek çok kez, “2023 seçimlerinden sonra +6’lı masanın bileşeni bütün partilerde ama hususen CHP ve İYİ Parti’de kıyamet kopacak” demiştik. Diğer ortakları için de “dağılabilirler” dediğimi de hatırlıyorum.

Bugün itibariyle küçük partilerin her birinin CHP’den aldığı 10-15 milletvekili ile yetindiklerini görebiliyoruz. Gerçi bilhassa DEVA ve GELECEK’te de kopmalar oldu ancak asıl tartışma ve kopuş 31 Mart seçimlerinden sonra yaşanacağa benziyor.

CHP Kemal Kılıçdaroğlu’nun kellesini alarak yenilginin faturasını ödedi. Kavganın devamı İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerini kaybetmeleri halinde yaşanacak. İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın iki belediyede yaşattıkları hayal kırıklığının bedeli 31 Mart akşamı CHP’ye yazılır diye düşünüyorum.

İşte asıl kavga ve gürültüyü o zaman seyredin:

İmamoğlu mu CHP Genel Başkanı?

Özgür Özel mi..?

31 Mart’tan sonra görebiliriz.

İYİ Parti ise fena halde kaynıyor.

Küfürler, tehditler, şantajlar, taciz ve hırsızlık ithamları…

Birbirleri hakkında ileri sürdükleri iddialar çok vahim.

Gerçekten de çok ağır ithamlar!

Hayır, taşra teşkilat başkanları değil, Parti kurucuları, hatta Genel Başkan Yardımcı’sı düzeyinde partiye ve genel başkanlarına yönelik itham ve iddialar var.

Seçilen, seçilmeyen Milletvekilleri,

Genel Başkan Meral Akşener’i ve oğlunu da kast ederek, “Banka hesapları araştırılsın” diyor.

“Partinin milyonlarca lira parası kayıp” diyeni mi dersiniz?

Akşener adına, “Başka parti üyeleri olup İYİ Parti’de para karşılığında milletvekili adayı yapılması için 200 milyon (yani 200 trilyon) Lira verildi, diyeni mi dersiniz…?

Hatta İYİ Parti’yi kastederek, “Para verdik, her şeyi ispatlayabiliriz” diyeni bile çıktı.

FETÖ’nün partideki ağırlığı için, “Kurulduğu günden beri İP’te hiç kimse, FETÖ’cülerin izni olmadan Genel Başkan Yardımcıları bile Akşener ile görüşemez. Akşener ile görüşmeleri planlayanlar KHK’lı olup FETÖ’nün has adamlarıdır…” diyorlar.

Bilinen bir anket firması sorumlusunun dediğine göre:

İYİ Parti’nin hatta Akşener’in ‘CHP’yi değil, bizi ana muhalefette gösterin’, demiş.

İşin vahim tarafı İYİ Parti bu iddiayı reddetmediği gibi, konu hakkında sessizliğe gömülmüş. Kaynıyor İP: İddialarımı ispatlamazsam istifa ederim, diyen vekiller mi ararsınız?

Savcılığa suç duyurusunda bulunanı mı dersiniz…?

Hepsi mevcut.

En korkunç iddia ise ki bunun kamera kayıtları da varmış:

Akşener küplere binmiş ve Mayıs seçimlerinden sonra yaşananların önüne geçmek için görüşmelerde bulunur, ardından da huzursuzluğa sebep olanları toplantıya çağırır:

Bu toplantıyı sizin için istedim, diye sözlerine başlar. Akşener konuşmasında “Beni iyi dinleyin: İYİ Parti içinde para konusunu açanın içinden geçerim” der ve bu tehdide maruz kalan/lar derhal konuyu yargıya taşıyorlar.

İYİ Parti’deki iddialar, ithamlar gerçekten de korkunç!

Bazı hukukçuların:

Para işi çok sakıncalı olup partiyi zora sokacak iddialardır, ispatlanması halinde İYİ Parti kapatılabilir, diyor.

İYİ Parti’de durum vahim!

Parti’nin çok önemli simaları partide hayal kırıklıkları yaşıyor. Diyarbakır’da, bölgede, İstanbul, Yalova, Bursa gibi şehirlerde de güçlü olan, saygı gören Ensarioğlu Ailesinin büyüklerinden İstanbul Milletvekili M. Salim Ensarioğlu da geçtiğimiz hafta partinin gidişatını eleştirmişti. Bir dönem bakanlık da yapan Sayın Ensarioğlu’nun partiden kopması İP için çok ağır bir darbe olur.

İYİ Parti zor durumda, partililerin geleceğe dair umutları kalmadı. Akşener bunu gördü ki Özgür Özel ile Büyükşehir Belediye Başkanlıkları için görüşebileceğini mealen, bu konuyu ilgililerle yapacağı toplantıda karara bağlayacaklarını söyledi. Bu, “Kumar masasına dönüş” sinyali mi göreceğiz.

Akşener CHP ile ittifaka mecbur bırakılıyor ve bunu CHP yapıyor. Çünkü İP destek vermez ise CHP başta Ankara ve İstanbul olmak üzere pek çok büyükşehir belediyesini kaybedebilir. CHP İP içinde huzursuzluk çıkartarak Akşener’i pazarlık masasına zayıf bir şekilde oturtmayı amaçlıyor.

Sahi, belediyelerden istifade etmeden İYİ Partililer hangi gerekçelerle 5 yıl daha sadece kuru iktidar hayali ile partiye çalışabilir ki..?