Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 May 2019

İran müdahalesi ne anlama geliyor?

ABD, nükleer silahlara sahip olan Kuzey Kore’ye müdahale etmezken, henüz nükleer silah üretmeyen İran’a neden müdahale etmeye hazırlanıyor? İpek yolu projesini engellemeye mi geliyor? İpek Yolu güzergâhındaki önemli ülkeleri kontrol altına almak için mi geliyor? Bu sadece İsrail’in güvenliği, su ve petrol ile mi ilgili? Başka derin sebepleri var mı? ABD bu kadar yüksek maliyete neden katlanıyor? ABD, çok sayıda askerle ve yeni teknolojik silahlarıyla İslâm coğrafyasına geliyor. Yeni bir ABD kurmak için mi yoksa, dünyayı tek devlete dönüştürmek için mi geliyor? ABD, dünyanın tek devleti, bütün dünya ülkeleri ABD’nin birer kantonu olabilir mi? ABD neden, Filistin ve PKK kanton devletlerini kurmaya çalışıyor?

Dünyayı karşısına alıyor!

ABD, neredeyse bütün dünya ile savaşmayı göze alacak bir strateji ile hareket ediyor. Bütün dünyayı karşısına alan bir ABD, dünyayı yönetebilir mi? ABD’ye itiraz eden ülkeler çoğalıyor. Bundan böyle dünyayı yönetmek ancak, bütün dünyayı ortak amaçlar etrafında birleştirmekle mümkün. Böyle bir din-ideoloji olmadığına göre, yeni bir ideoloji-din mi kurgulanıyor? Müslüman, Hristiyan, Yahudi nasıl bir araya getirilecek. ABD, tek dünya, tek bayrak, tek rejim, ortak para, dünya vatandaşlığı üzerine bir imparatorluğa dönüşebilir mi? ABD, İSLÂM dünyasının kalbi ve beyni olan Anadolu İslam Coğrafyasında, İran’ı bahane ederek, ne yapmaya geliyor?

Büyük ABD mi

Büyük İsrail mi?

ABD, İslâm dünyasına küçük bir hedef için gelmez.

İslâm dünyasının beyninde, kalbinde yeni bir ABD kurmanın hazırlıklarını mı yapıyor?

Yeni bir Hristiyan devlet/birleşik, devlet/imparatorluk kurmanın hazırlıklarını mı yapıyor?

Son Roma İmparatorluğu mu kurulacak?

Yahudi İsrail yanında bir de Hristiyan İsrail mi kurulacak?

ABD; İran, Irak, Suriye ve Türkiye topraklarından, yeni bir Hristiyan devlet mi kuracak?

Ortadoğu’da bir ABD Hristiyan devleti mi kuruluyor? Bu devlet, Kürtler kullanılarak mı kurulacak?

Uzun vadede; Dünya nüfusuyla mı oynanacak? Afrika’dan insanlar mı getirilecek? ÇİN’den, İslâm Anadolu (Ortadoğu) coğrafyasına bir göç mü planlanıyor? ABD’den ve AB ülkelerinden Hristiyanların, gelip kalıcı olarak yerleşeceği bir devletin altyapısı mı hazırlanıyor?

Yahudi, Hristiyan, İslam (Müslüman) karışımı bir devlet mi kurulacak?

ABD; İslam dinini, Hristiyanlık ve Yahudilik ile karıştırarak, İslam’ın etkisini yok etmeye çalışacağı model bir devlet mi kuracak?

ABD (İsrail) güdümünde, başkenti Kudüs (Mekke-Medine) olan, kantonlardan oluşan bir imparatorluk mu kurulacak?

ABD; bunca teknolojik silah üstünlüğü varken, PKK üzerinden Kürt çocuklarını kendi amaçları için kullanmak varken, 120 bin askerle, neden İslâm dünyasının beynine geliyor?

Bütün bu sorular zamanla elbette cevaplarını bulacak.

ABD dünyayı yönetiyor!

Nasıl ki; bir aileyi yöneten aile reisi, bir işletmeyi yöneten müdür, bir ilçeyi yöneten mülki idare amiri (kaymakam), bir ili yöneten vali, bir ülkeyi yöneten devlet başkanı/cumhurbaşkanı/kral,

kısa, orta, uzun ve çok uzun dönem planlamalar yapıyorsa, dünyayı yöneten güçler de dünya için böyle planlamalar yaparlar.

Bu planların bazıları taktikseldir, bazıları ise stratejiktir.

Neredeyse 1. Dünya savaşından beridir dünyayı ABD yönetmektedir.

Her 100 yılda ya da daha uzun/kısa bir sürede dünyayı yöneten, yönlendiren büyük güçler olmuştur.

En büyük güçlerden diyebileceğimiz; Roma ve Osmanlı imparatorlukları tarihte kaldı.

Bugün dünyanın valisi, başkanı, kralı, ne dersek diyelim, ABD’dir.

ABD, dünyayı yönetirken; kısa, orta, uzun ve çok uzun planlamalar yapar.

İran’a, müdahale de bu planlardan biridir.

İran parçalanır mı?

ABD’nin, İran’a askeri müdahalede bulunma ihtimali gittikçe güçleniyor.

Hatta ABD, İran’da nükleer silah kullanır mı sorusunu bile sorabiliriz. Bu ihtimalde gittikçe güçleniyor. ABD, İran’a müdahalede kimyasal silah kullanırsa, bütün İslam ülkelerine gözdağı vermiş olacak. ABD, İran’da kimyasal kullanıp: “İran’ın kimyasal tesislerinde patlama oldu” diyerek, bütün dünyayı kandırma yoluna bile gidebilir. Irak için uydurduğu: “Saddam’ın kimyasal silahları var” yalanı hâlâ ortada duruyor. Türkiye, ABD’nin İran’a müdahale etmesini engellemek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. ABD, Rusya’yı memnun etmeden İran’a müdahale etmez.

Büyük Türkiye’nin

yolu açılabilir mi?

Şüphesiz ki; İran’a müdahalenin çok önemli sonuçları olacaktır.

1. İran birkaç parçaya bölünebilir (Azeriler, Kürtler, Farslar)

2. İslam dünyasındaki tepkileri azaltmak için, PKK (2. İsrail) ve Filistin devletleri aynı anda bağımsızlık ilan edebilir. Daha önce bunu gündeme getirmiştik: “Büyük İsrail İçin Küçük Filistin Devleti, Milat Gazetesi (25.07.2017), https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/buyuk-israil-icin-kucuk-filistin-devleti/haber-172945 , başlıklı makalemize bakılabilir.

3. İran Azerileri, Azerbaycan devleti ile birleşebilir

4. Azerbaycan büyütülerek; Türkiye ile rakip bir düşman devlet yapılabilir, hatta Türkiye - Azerbaycan savaşına bile zemin hazırlanabilir

5. Türkiye ile Azerbaycan’ın birleşerek, büyük bir devlet olmasına yol açabilir. Türkiye Azerbaycan’ı kendisine bağlamazsa, ABD-İsrail, Türkiye ile Azerbaycan’ı ilerleyen zamanlarda karşı karşıya getirebilir. İsrail’in Azerbaycan’daki faaliyetleri çok yakın takibe alınmalıdır.

6. Bütün Kürtler, PKK çatısı altında toplanarak 2. İsrail devletini hızlandırabilir.

7. Suudi Arabistan’ın (kutsal topraklar; Mekke-Medine) bölünmesine sebep olabilir.

8. Suudi Arabistan’ın; ABD desteği ve güdümünde, sınırları genişletilmiş, bir Hilafet (Halifelik) devleti olup, İslam dünyasının lideri olmasına yol açabilir.

9. ABD (İsrail) ve müttefikleri ile ÇİN-Rusya ve müttefikleri arasında, vekaletsiz (doğrudan) bir savaşa yol açabilir. Suriye, tarafların doğrudan savaştığı 3. Dünya savaşına yol açmadı ama, İran’a müdahale 3. Dünya savaşına yol açabilir.

10. Rusya’nın Azerbaycan’a (fiili işgal) tamamen yerleşmesine, HAZAR DENİZİ’ni bir Rus gölüne dönüştürmesine yol açabilir.

11. Bütün İslam dünyasının Türkiye liderliğinde birleşmesine yol açabilir.

12. Türkiye-ABD arasında bir savaşa ve Türkiye’nin bölünmesine (Türk-Kürt Savaşı), Türkiye’de bir rejim değişikliğine ve büyük felaketlere yol açabilir.

13. Büyük Türkiye’nin (Misak-ı Milli ile Türk-Kürt Birliği, Azerbaycan ile Türk Birliği) yolunu açabilir.

İran’a müdahale edecekler, yukarıda saydıklarımız ve sayamadıklarımızın tamamını hesaba katmışlardır. Özellikle İran’daki Azeri ve Kürt nüfusu ve bu nüfusun nelere yol açabileceğini hesaba katmışlardır.

Türkiye neler yapmalı?

1. Cumhurbaşkanlığı makamı daha çok dış politika ile ilgilenmeli, iç politika (Cumhurbaşkanı yardımcıları arttırılarak) daha çok başkan yardımcıları ve ilgili bakan ya da bakanlar tarafından yürütülmeli. Atatürk, Alevilik, üzerinden gerginliklerin çıkmasına müsaade edilmemelidir. Samimi Atatürkçü, ulusalcı aydınlarla diyaloğa girilmelidir. Dünyadaki krizlere çözüm üretmek için, seçkin diplomatlarımızdan oluşan süper bir ekip, ‘Anadolu Barışı Diplomasi Kurulu’ kurulmalı. Önce diplomasi üzerinden hareket edilmelidir. Tam bir ‘Merkez-Denge Stratejisi (PaxAnadolu)’ uygulanmalıdır. İncirlik üssünün kapatılması, Ayasofya’nın tamamen ibadete açılması gibi hassas konular şimdilik gündeme getirilmemeli. İncirlik kapatılma yoluna gidilirse, Kandil’e taşınabilir. Ayasofya, Hristiyan ülkelerdeki çok sayıda caminin kapatılmasına, kundaklanmasına sebep olabilir. Henüz zamanı değil.

2. Azerbaycan ile birleşmenin (tek millet, tek vatan, tek ordu, tek bayrak ve tek devlet) altyapısı hazırlanmalı. ‘İki devlet tek millet politikası yerine, tek millet tek devlet’ stratejisi üzerinde çalışılmalı.

3. Ermenistan ile diyaloğa girilmeli ve Ermenistan’ın; ABD, AB, (hatta Rusya) gibi güçler tarafından kullanılmasının önüne geçilmeli. Türk-Az-Er Ekonomi Birliği kurulabilir. Ortak kültürdeki bir spor dalı üzerinden hareket edilebilir.

4. Olası bir İran mülteci akını için; VAN, Ağrı, Hakkari, Kars, Iğdır gibi illerde hazırlık yapılmalı.

5. İslam ülkelerini bir araya getirebilecek stratejiler geliştirmeli. Spor, sanat üzerinden hareket edilebilir. Dünyanın en büyük üniversitesi projesi (Hz. Muhammed S.A.V.) düşünülebilir.

6. Doğu PERİNÇEK ve BARZANİ üzerinden Suriye ile (ESED ile doğrudan) diyaloğa girilmeli.

7. Abdullah ÖCALAN üzerinden PKK yönlendirilmeli. HDP’den (Altan TAN, gibi) ayrılmış olanlardan bir ekip kurulabilir. Hatta Türkiye, yeni bir Abdullah ÖCALAN çıkarabilir. PKK’ya bir kongre yaptırıp, PKK tepe yöneticilerini değiştirmek için de bir şeyler yapılabilir.

8. VAN’da istihbarat altyapısı güçlendirilmelidir. Van’da İran etkisi güçlüdür. İran ile akraba olan aşiretler vardır. İran’a müdahale en çok Van ve Iğdır’ı etkileyecektir.

9. VAN, Ağrı, Hakkari, Kars, Iğdır gibi illerde bazı dernekler, vakıflar, STK’lar güçlendirilmelidir.

10. Türkiye, Kandil’de askeri üs kurmalıdır. Golan’da askeri üs kurulması gerektiğini daha önce gündeme getirmiştik. Türkiye Kandil’e askeri üs kurmazsa, ABD İncirlik üssünü Kandil’e taşıyabilir. Hem PKK’yı kullanır hem Türkiye’nin müdahalesini engeller.

11. Milli silah sanayi daha da geliştirilmelidir. S-400 gibi konularda ortamın gerilmesine yol açabilecek adımlardan, söylemlerden, uzak durulmalı. S-400 füze savunma sistemleri mümkün olduğunca (şov yapmadan), fazla tepki çekmeden, sessiz sedasız getirilmelidir. Getirilmesinden birkaç ay sonra da getirildiği açıklanabilir. Bir de bakmışız S-400 geleli birkaç ay olmuş. Gelişi ertelenmiştir denerek, ortam yumuşatılarak zaman kazanılabilir. Geldikten birkaç ay sonra açıklanabilir. Rusya’nın ABD ile gizli anlaşmalar (İran, Irak, Suriye paylaşımları hatta Türkiye’yi bile aralarında paylaşabilecek anlaşmalar yapabilecekleri) yaptığı, yapabileceği de hesaba katılmalıdır.

12. Bazı konularda diplomasi dili özenle kullanılmalıdır. “Dünya 5’ten Büyüktür” söylemi, bütün dünyada tutmuştur. Bu söylem, büyük emperyalist güçleri tahrik etmektedir. Mümkün olduğunca az kullanılmalıdır.

13. Türkiye bir an önce (şov yapmadan, saman altından su yürüterek) nükleer silah üretimine geçmelidir.

Yukarıda sıraladığım maddeler, hayali bir senaryo ürünü olarak görülebilir. Ancak Türkiye, her türlü senaryoya hazırlıklı olmalıdır. ABD’nin, Ortadoğu olarak adlandırdığı, benim de Anadolu (İSLAM) Coğrafyası olarak adlandırdığım bölgeye tam olarak yerleşme hazırlıkları yaptığı görülüyor. ABD, hem büyük İsrail için hem büyük ABD için; İslam dünyasını, Anadolu Coğrafyasını tamamen işgal etme hazırlıkları yapıyor. Bunu da zamana yayarak, İslam ülkelerini birbirine düşürerek, … yapmaya çalışacak. Türkiye, bütün kartlarını yeniden gözden geçirmelidir. Yeni kartlar da üretmelidir.

Not: Asıl hedefin Türkiye olduğunu söylemeye gerek bile yok. Beyni ve gözü olan herkesin görebileceği kadar açık bir gerçek. Anadolu Beka Stratejisi/Doktrini ekseninde hareket edilerek stratejiler üretilmelidir.

***

Haftanın twitleri

***

Dip Dalga Stratejisi

Seçim çalışmalarında @SavciSayan İSTANBUL'da bulunmalı.

İSTANBUL'u almak ANADOLU'dan geçer.

İSTANBUL seçimleri yenilendiğinde;

başta Güneydoğu olmak üzere,

AK Parti'nin 81 ildeki bütün il ve ilçe belediye başkanları, İstanbul'da seçim çalışması yapmalıdır.

19:51 - 19 Nis 2019

*

AK Parti'nin PKK (HDP) oylarına ihtiyacı yoktur.

***

AK Parti'nin;

@SavciSayan

@Mehmet_Yarka

@Ntanglay

Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, ... gibi illerin belediye başkanları

İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimlerinde çalışma yapmak için, İstanbul'a gelip seçim çalışmalarına katılmalıdır.

23:18 - 6 May 2019

***

Kudüssüz, Filistin devleti

HİLAFET (Halifelik), Suudi Arabistan devleti

PKK, Kürdistan devleti gibi devletler kurulacak.

09:39 - 21 Ara 2017

*

Küçük bağımsız Filistin ile Büyük bağımlı İsrail

(PKK 2. İsrail Devleti) birlikte ilan edilecek.

09:35 - 6 Tem 2017

*

Şeytani Strateji

Büyük İsrail'i kabul ettirmek için;

Küçük Filistin Devleti ve PKK 2. İsrail Devletini birlikte kuracaklar.

10:54 - 18 Tem 2017

*

#FreeQuds

Uluslararası dengeler açısından;

Küçük Filistin ile Büyük İsrail birlikte ilan edilecek.

2. İsrail PKK Devleti geliyor.

21:41 - 18 Tem 2017

*

Filistin ve PKK devleti aynı anda ilan edilecek.

ABD (İsrail) hedefi

Türkiye ile İran'ın aynı anda iç savaş yaşayarak bölünmesidir

Strateji aynı anda uygulanacak.

Kürt Baharı başlatılarak,

Kürtler Filistinliler konumuna

Türkiye, İran, Irak, Suriye ise İsrail konumuna getirilecek.

08:30 - 10 Kas 2018

***

Haftanın notu:

*

HDP’nin PKK’dan küçük bir ricası/isteği var: Ekrem beye zarar vermeyelim lütfen! ...

*

Hep PKK’dan HDP’ye talimat gelecek değil ya. Bu sefer HDP’den PKK’ya küçük bir istek/rica gitti. HDP, PKK’ya: “Lütfen! ... İSTANBUL seçimlerinde, Ekrem beye destek açıklamaları yapmayın. Bu açıklamalarınız Ekrem beye zarar verebilir. Biz zaten gerekli destek açıklamaları yapacağız. Bu konuyu bize bırakabilir misiniz?” mesajı gönderdi. Bu aklı HDP ve PKK’ya kim vermiş olabilir? CHP olabilir mi? Bunun üzerinde düşünülebilir. PKK’nın Ekrem beye destek açıklamalarında daha dikkatli olacağını söyleyebiliriz. Artık Ekrem beye açık destek mesajları PKK/Kandil’den gelmeyebilir. Bu durumu; Öcalan’a yönelik avukat görüşmelerine izin çıkmasından ziyade, Ekrem beye zarar vermeyelim mesajının etkili olduğuna bağlayabiliriz.

***

Haftanın uyarısı

İSTANBUL seçimlerinde gerginliğe gerek yok. BİNALİ Bey İSTANBUL’u; AK Parti, MHP, HÜDA-PAR, Saadet Partisi, İYİ Parti, Muhafazakar Kürtler, vatansever Atatürkçüler, BBP, DSP, … gibi parti tabanlarından da destek alarak kazanacaktır. Önemli olan (500 binin üzerinde) yüksek bir farkla seçimleri almaktır. AK Parti sadece CHP ile uğraşmalıdır. Başka hiçbir parti ve kişi ( Meral AKŞENER, Ekrem bey) ile uğraşılmamalıdır. Parti olarak CHP, kişi olarak da Kemal KILIÇDAROĞLU dışında hiç kimse ile uğraşılmamalıdır. 81 ildeki bütün icraatlar, İstanbul’da meydan meydan anlatılmalıdır. 24 saat canlı yayınlarla, AK Parti’nin 81 ilde yaptığı icraatlar, İstanbul’un belli merkezlerinde anlatılmalıdır. Her gece birkaç il seçilerek ayrıntılı bir şekilde anlatılabilir. Bunun için her (7 bölge) bölgeden birkaç kişinin olduğu özel bir ekip kurulmalı. Bunların işi her gün sadece AK Parti’nin 81 ilde yaptığı icraatları anlatmak olmalıdır. Polemiklere hiç gerek yok. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız için, İstanbul, Çanakkale, … gibi yerlerde bir MEVLİD organizasyonu da yapılabilir. Anadolu (Türkiye) İttifakı Stratejisi İstanbul üzerinden bütün dünyaya gerekli mesajı verecektir.