Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2400.71
BIST 100
10336.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Temmuz 2016

İşimiz zor, vatandaş umutlu

Bu yazıyı Gölbaşı'nda bir dostun dükkanında kaleme alıyorum. Gündem malum. İnsanımız yaşananları analiz etmeye çalışıyor. Dükkan sahibi Eşref beyin darbe kalkışmasına yönelik enteresan bazı tespitleri var. O tespit ve uyarıları önemli.

Eşref beyin deyimi ile 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük tehlike altında.' Darbe karşında iyi ve cesaretli bir lider olmasaydı veya ilk etapta indirilmiş olsaydı bu darbenin başarılı olacağına inanıyor. 'Erdoğan gibi bir lider olmasaydı. Halkın ne kadar sokaklara çıkması mümkün olur du?'nun cevabı hangi yönde sorusu.

Buradan yola çıkan Eşref Bey, gerçek manada halkın her zaman direncini ve tepkisini ortaya koyacağı bir bilinçlenme çalışmasının şart olduğunu vurguluyor.

Eşref beyin dükkanın da başa dostlarda vardı. Onlarda sohbetimize dahil oldu. Bu arada Ahmet Davutoğlu'nun bu işin hangi noktasında olduğu sorusunu yöneltti bir başkası. Soruyu soranların aslında çokta olumlu intibaları yok. Hatta geçen günü Davutoğlu'nun Kızılay konuşmasını dinleyenler olmuş. Biraz samimiyet aramışlar. Bu arada sohbete katılan dostların MİT müsteşarı Hakan Fidan'a yönelikte ne olduğu konusunda tereddütleri bulunuyor. Bu sohbet ortamı spontane gelişen bir ortam. Tüm bunlar aslında yaşananlarda dostların kafalarında oluşan soru işaretleri.

Fakat sohbet ortamında bulunanların ortak buluşma noktası FETÖ hareketinin bu kadar hain olduğunu anlamakta gecikme. Ayrıca bu darbenin arkasında ABD, İngiltere Almanya gibi devletlerinin olduğu da ayrı bir ortak nokta.

Bu arada sadece demokrasi odaklı söylemelere de tepkiler var. Deniliyor ki biz o gece meydanlara inerken vatanımız, memleketimiz için indik. Vatanımız memleketimiz selamette olmadıkça demokrasi diye bir şey olmaz zaten.

Vatandaş hayatını darbe girişimlerine rağmen inadına normalleşme ve hayatın akışını devam ettirmenin peşinde. Bir an önce Devletinde her biriminin hızla normalleşmesini istiyorlar. Zaten darbe girişiminin de toplumu endişeye sürüklemek için yapıldığı yorumları yapılıyor. Bu kapsamda düğünü olan ertelemesin, sünneti olan devam etsin tavsiyesini bir birlerine yapıyor vatandaş.

Şükür ki vatandaş olup bitenler konusunda hassas ve bugüne kadar Türkiye'nin elde ettiği kazanımların kaybedilmemesini istiyor. O nedenle her türlü fedakarlığa hazır.

O dükkandaki sohbetlerden de anladım ki FETÖ' YE düne kadar sempati duyanların bu darbe girişiminin ardından halen devam ediyorlarsa halkın onlara ciddi tepkisinin devam edeceği görülüyor. Hatta çevrelerindeki bu kişilerin ağızlarını aralayıp ona göre devam edecekler. Çünkü darbe gecesi bazı sempatizanların sevinç çığlıkları vatandaşı rahatsız etmiş. Fakat pişman olup bu durumu anlayanlar konusunda vatandaşın hoş görüsü devam edecek.

Kalın sağlıcaklau2026..