Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2473.72
BIST 100
10541.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Şubat 2015

İslam'ın Avrupa'dan yayılışına tanıklık edeceksiniz!

İslamofobia, Batının hiçbir zaman tedavülden kaldırmadığı Haçlı Seferlerinin döneme uygun ve yumuşatılmış adı. Nefret suçunun bir dünya ayıbı olarak kabul edildiği modern dünyada kural koyucu Batılılar, helvadan putlarını yedikleri görüntüsünü yok etmek en azından silikleştirmek için yeni bir imaja ihtiyaç duyduklarının elbette farkında.

Sovyet Bloğunun ayakta olduğu yıllarda kızıl düşmana karşı yeşil gücün desteğine ihtiyaç hasıl olduğundan ittifak küfesine konan bu unsurun soğuk savaşın bitimiyle yeşil düşmana dönüştürülmesi geciktirilmemişti.

Müttefik çizgisinden yeşil tehlikeye evrilen İslam ve ona ait tüm değerlerin, kimliklerin düşman/tehlike boyutuna taşınmasının yeni düzlemdeki adının İslamofobia olarak tayin edilmesi hiç sürpriz değil.

Varlık sebebini saldırmak, yok etmek, sömürmek üzerine kuran ve dahi sömürge bakanlığı kurmaktan dahi çekinmeyen bir medeniyetin/inancın sürdürücülerinin global dünyada bunu daha gizli ve profesyonelce yapacaklarından şüphemiz yok.

Avrupa'nın, Osmanlı'dan bu yana Müslümanları topraklarından atmak amaçları toplumsal bilinçaltlarına yerleşmiş olduğundan buna hizmet eden politikaları da dönem koşullarına/sosyolojisine/realitesine uygun yol ve biçemlerle tezahür eder. Batılılar, söz konusu amaçlarına hizmet eden eylemlerine çağın kutsalları üzerinden oluşturdukları değerler üzerinden meşruluk kazandırmayı da ihmal etmezler.

İslamofobia, müstemlekeci ve bağnaz/buyurgan Hıristiyanlık anlayışlarına koşut geliştirdikleri zihniyetlerine hizmet ederken varlıklarını şiddet ve terör üzerinden ikame/idame ettirir. Batının, İslamofobia üzerinden elde ettiği kazanç tek açıdan gerçekleşiyor değildir. Bir yandan pompalanan bu korku ile İslam'ın artan yükselişinin önü kesilir diğer yandan da radikal İslamın ortaya çıkışı sağlanarak radikal İslamcılar üzerinden "terör dini İslam"algısı oluşturulur.

"Terörist İslamcı" algısını ortaya çıkaran Batı, sadece bu kazanımla yetinecek değildir. Dünyanın jandarması pozisyonunda kendi ürünü İslamcı teröristler üzerinden dünya siyasetine/ekonomisine ve hatta sınırlarına yön/şekil verirken diğer yandan da terörist İslamcılarla mücadele eder görünür. Terörle mücadele eder gözüken Batı, bu yolla dünya kamuoyuna huzur ve barışın teminatı oldukları düşüncesini de tekrar tekrar hatırlatır(!).

Sömürgecilik konusunda artık iyice uzmanlaşmış Batı yeni "ultra modern" yöntemlerle hem kendi vatandaşlarını bataklığa sürüklenmekten korur hem de sömürgeciliği kurtarıcı kılıfına uydurduğu için sömürgeler tarafından alkışlarla karşılanır. Stratejik bölgeler, zengin yer altı kaynakları işte bu yöntemle kontrol altında tutulduğu gibi hiçbir savaşa girmeden istediği sınırları da kolaylıkla oluşturur.

İslamaofobianın kendi ülkelerindeki önemli bir sonucu da son yıllardaki başarısızlıklarının kamuflajı için ana malzeme olmasıdır. Ekonomik buhranlar, maddi refah seviyesi ve ekonomik büyüme hızının düşmesi, artan işsizliğin faturası da yabancı nüfusa kesilerek İslamofobia diri tutulur. Böylelikle yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobia artış gösterirken Batıda hızla yayılan İslam'a da set çekilmiş olur.

Avrupa'daki Müslüman nüfusun artması, İslam'ı kabul eden Avrupalıları çoğalması karşısında panikleyen Batı, şimdilerde bu tehditlere karşı mücadelede savaş aracını bulmuş görünür. Kültürel dinamikleri arasında Hıristiyanlık ve Yahudilik bulunan, sömürgeci politikalarındaki amaçları arasında gittikleri her yere dinlerini de götürmek olan Batı için bugün İslam'ın Avrupa'da sahip olduğu güç en büyük sıkıntı.

Avrupa'da bugün itibariyle sekiz milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu bilgisinden ve Müslüman nüfus artışının ivme kazanmasından endişe eden sömürgeci Batı'nın kültürel kodlarındaki 'Müslümanları Avrupa'dan atmak' düşüncesi gittikçe hız kazanmaktadır.

19. ve 20. yüzyılda Sosyal Darwinizm'i ırkçılığa, sömürgeciliğe, acımasız rekabete, insanların böcekler gibi öldürülmesine gerekçe/sebep yapan zihniyet 21. yüzyılın ırkçılık, yabancı düşmanlığı, sömürgecilik anlayışına da İslamofobiayı kılıf yapma çabası içerisinde. Kolonyalist Batı, tüm imkanlarını seferber edip Müslümanları Avrupa'dan atmaya çalışırken İslam'ın, Avrupa'dan yayılışına tanıklık edecekleri günlere çok az kaldığının farkında değil görünse de aslına tüm yaptığı bu kehanetin/tablonun gerçekleşmesine mani olma çırpınışlarından başka bir şey değildir!

Twitter.com/sabihadogann