Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2465.12
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Aralık 2013

İsrail Mi, Cemaat Mi?

Siyaset, Hakan Şükür'ün işaret fişeğiyle, birkaç gün önce, İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile güne uyandı. Siyasetin ve ekonominin birçok önemli ismi, göz ve zan altındau2026 Gözaltına alınanlardan birisi, Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan... Aslan, bu operasyonun en önemli saç ayaklarından birisiu2026 Satrancın en önemli taşlarından, veziru2026

Hatırlanacağı üzere, Aslan, uzun süreden beri İsrail'in ve ABD'nin yakın markajı altında, namlunun ucundaydı. Yaklaşık altı ay önce İsrail lobisi AIPAC, İran ile ticarete aracılık ettiği gerekçesiyle Halk Bank'ı suçlamış ve Türkiye aleyhine bir kampanya başlatılmıştı.

Bu durum sadece İsrail'i değil; onun öncü kolu ABD'yi de rahatsız etmişti. Bundan dolayı, Amerikan Kongresi Temsilciler Meclisi Kanadında, Türkiye ve Halk Bankası aleyhine bir imza kampanyası başlatılmıştı. Bakan çocuklarının, farklı bir soruşturma kapsamında aynı gün gözaltına alınması, yolsuzluk veya rüşvet gerçeğini değiştirmese de, Halk Bankası merkezli asıl büyük operasyonu gizleme amacı taşıyor.

Mesele, İsrail Değil mi?

Ben, her taşın altında İsrail'in olduğunu düşünen birisi değilim; İsrail fobisinin fazlaca abartıldığını ve hatta bazen bir "korku endüstrisi"ne dönüştüğünü düşünüyorum. Ancak bu derin operasyon, İsrail'in gölgesi altındau2026 Ancak işin ilginç yanı, İsrail bu operasyonda iş tuttuğu adamları değiştirdiu2026 Genel olarak, ABD ile iş tutan İsrail, Cemaat ile de iş tutmaya başladı ya da başlıyor havasındau2026 Peki, bu durum bizi şaşırtmalı mı? Asla. Çünkü Mavi Marmara katliamında İsrail'e üzüntülerini belirten Hocaefendi, "otoriten izin alınmalı" demişti. Otorite, İsrail'di. Ve biz bu İsrail hayranlığını anlamakta güçlük çekiyoruz.

Zaman Gazetesi yazarı Abdülhamit Bilici, 10 Aralık 2013 tarihli "Mesele İsrail Değil" başlıklı yazısında; "AK Parti ile irtibatlı kimi çevrelerin Hizmet'i, ABD ve İsrail'le ilişki içindeymiş gibi gösterme gayreti" içindeymiş gibi gösterilmesinden şikayet ediyordu. Mesele İsrail değilmiş. Hatta "Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet'i karalayıp millet nezdinde küçük düşürmek için sistemli bir seferberlik var"mış. Ancak, insan sormadan edemiyoru2026 Madem, mesele İsrail değil; öyleyse neden İsrail ile aynı amaca hizmet ediyorsunuz, aynı operasyonun parçası oluyorsunuz? Siz, İsrail'in bölgedeki otoritesini aleni bir biçimde desteklerken, biz ne düşünmeliyiz? İsrail'in Ortadoğu'daki otoritesi, sizin için neden bu kadar önemli?

Operasyonun Söyledikleriu2026

Chuck Palahniuk, "İntihar etmekle şehit olmak arasındaki tek fark," der "Gazetelere manşet olmaktır." Cemaat, uzun süreden beri gazetelerin manşeti süslüyor. Ergenekon sürecinde, Dershaneler olayında ve farklı birçok operasyonda Cemaatin silueti ekranlara yansıdı, yansımaya da devam ediyor. Cemaat, intihar ediyor; galiba, Cemaati süslü bir ölüm bekliyor.

***

Yargı kesin;

Bu operasyon, Cemaatin kimlerle iş tuttuğunu ortaya koymuştur.

Bu operasyon, Cemaatin yargı içinde yapılandığını veya örgütlendiğini ortaya koymuştur.

Bu operasyon, Cemaatin F Tipi yapılanmasını ifşa etmiştir.

Bu operasyon, Cemaatin toplumu gözetlediğini ortaya koymuştur.

Bu operasyon, Cemaatin bir kısım uzuvlarının derin çeteye dönüşmeye başladığını ortaya koymuştur.

Bu operasyon, Cemaatin Emniyet içinde örgütlendiğini ortaya koymuştur.

***

Sonsöz olarak; seçimlerin arifesinde AK Parti'yi iktidardan etmek için yapılan bu operasyondan AK Parti'nin güçlenerek çıkacağını düşünenlerdenim. Uzun zamandan beri yolsuzluklarla, rüşvetle mücadele eden Parti, kendine karşı yapılmış bu operasyonu, Türkiye'nin Temiz Ellerine dönüştürebilecek imkan ve kapasiteye sahiptir.

Kısacası, darbe teşebbüsleriyle başlayan büyün oyunda son aşamadayız.