Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Ekim 2023

​İsrail sevdalıları

İsrail ve Yahudiler bombaları ile silahlarıyla önce insanlara, insanlığa korkuyu öğrettiler. Sonra bunu inanca dönüştürdüler. Sonra da kendi ilahlıklarını ilan ettiler. Oysaki kutsal kitabımızda Yahudiler için şu altı çizili sözler söylenmişti. Maide suresi 82. ayeti hatırlayalım. Orada Allah u Teâlâ resulümüze hitaben şöyle sesleniyor.

“Kuşku yok ki insanlar içerisinde imanlı olanlara en amansız düşmanlık besleyenlerin Yahudiler ve şirk koşanlar olduğunu göreceksin. Yine onlar arasında iman edenlere Sevgi bakımından en yakın olanların da "Biz Hristiyan'ız diyenler olduğunu göreceksin. Çünkü bunlar içinde insaflı keşişler ve rahipler vardır. Ve onlar büyüklük taslamazlar."

Bu ayetlerin indiği dönemde Habeşistan’a göç eden Müslümanları iyi karşılayan ve onlara anlayış gösteren Hristiyanlar veya Hz. Peygamber (s.a.) ile antlaşma yapan Necran Hristiyanları olduğu zikredilmiştir.

Bugün Necran Hristiyanları var mı? Varsa da sayıları az, Müslümanlar ne yapıyor diyenler de çıkabilir. Bir dostum söylemişti. Bugün Hilafet makamı olsaydı İslam dünyası edilgenlikten kurtulurdu. Cihad çağrısı yapılırdı. Bugün Filistin’de soykırım yaşanıyor. Küçük harfle yazıyorum. Şair Mürsel Sönmez’in tabiriyle küçük harfle yazıyorum “abd” denilen “müttefik iblis” dünyanın en büyük uçak filosunu gönderiyor. Dünyadaki Hristiyanlar, Evangalesit olmuşlar. Yahudilerin hizmetçisi olmak adına yarışıyorlar.

Bugün abd başkanı Coe Biden ne diyor, dinleyelim. “Küçüklüğümde neden Yahudi olmadığım için üzülüyordum, demiş. Babası da ona “Yahudi olamazsan Siyonist ol” ” demiş.

Aksa Tufanı, Yahudiler’in üçüncü tufanı olur inşallah. Millat’tan Önce Babil devleti, onları mukaddes topraklarından sürmüşlerdi. Yahudiler bu tarihî olaya “Gelot Bavel” diyorlar. Hatırlamaları için bu sözü sık sık tekrarlamak lazım. Babil devleti, Yahudilerin kimini köle, kimini köpek bekçisi yapmıştı. Milat’tan sonra Hitler de onları gaz odalarında, meydanlarda öldürdü. İkinci defa soykırım yaşadılar. Bir Müslüman olarak öldürmenin tasvip etmediğimi belirteyim. Ama bugün Gazze’de fosfor bombalarıyla öldürülen çocuklar, anneler ve babaları görünce Yahudiler bunu hak etmiş diyor insanlar. Ben de diyorum.

Bizler de Türkiye Müslümanları olarak süslümanlardan ayrılıyoruz yavaş yavaş. Celal Şengör, İlber Ortaylı, Oğuzhan Uğur televizyonlarda Filistinliler toprağını sattı mı, satmadı mı tartışa dursunlar İsrail iki gün içinde bin çocuğu katletti. Doğru bilgiye ulaşana kadar İsrail, on bin çocuğu daha katledecek. Celal Şengör’ü zaten bilirdik de İlber Ortaylı bu kadar entelektüel zavallı durumuna düşmezdi. Demek ki bir yerlerden sürekli pohpohlanması bundandı. Ünlü tarihçi diye piyasada geziyordun. Kitapların yok satıyordu. İlber Hoca böyle demiş, şöyle demiş. Falanca kişiye cahil demiş İlber Hoca. Küresel kötülük senin zekânı ele geçirmiş. Dilin varmıyor İsrail’e bir çift laf etmeye. Zaten söz edecek halde değilsin. Elinden gelse Sultan Abdülhamid’e de dil uzatacaksın. Ama vaktiyle seni susturmuşlardı.

Bu yazıyı yazarken bile İsrail, Gazze’yi bombalıyordu. Ajanslar Filistinli ressam Hibe Zakut’un şehid edildiğini yazıyordu. Bir baba, saatlerce oğlunu aramış ve Gazze’de bir hastanede cenazesini bulmuştu. Ruhumda bir çöküş hissi başladı. Kalem oynatmak istemiyordum artık. Fakat ülkemdeki çapsız fenomenleri, cahil entelektüelleri görünce tarihe kısa notlar düşmek istedim.

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif, bir şiirinde “Kimi Hindu, kimi yamyam kimi bilmem ne bela” demişti. O gün Çanakkale’ye saldıranlar için bu mısraları yazmıştı Akif. Bugün de Çanakkale ilimizden daha küçük bir yere İsrail uşakları “abd ve İngiltere” büyük savaş gemilerini göndermişler.

Biz Müslümanlar, bu çürütücü sihirbazların sihrine karşı “Bir yiğit Musa ve bir yedibeyzâ” bekliyoruz.

İsrail sevdalılarına Şair Mahmud Derviş şöyle demişti. “Ey kelimelerin ardı sıra gidenler. Yüklenin sırtınıza isimlerinizi, Çekin vaktimizden saatlerinizi ve def’ olun.”

Bu yazılanlar, bugün koltuklarına uzanıp televizyonlarda soykırım haberlerini seyredenleredir.