Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2415.17
BIST 100
10294.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Haziran 2016

İstanbul Erkek Lisesi'nin kuyruk açısı

"Bayram değil seyran değil." Okullar tam kapanırken "Laik, modern, çağdaş, ilerici bir eğitim için; okullardaki cinsiyetçi politikalardan kurtulmak için; baskı düzenini yıkmak için" diye bir kampanya başlatılıyor. Bu kampanyanın ilk başladığı yer dikkat çekiyor. İstanbul Erkek Lisesi.

Bugüne kadar ülkeye yön veren ülkede kaymak tabakayı temsil eden önemli klikler vardır. Belli yerlerde belli alanlarda ilerleyecekseniz mutlaka bu kliklerin tezgahından geçeceksiniz. Bu tezgahların adı da bitirilen okulların özellikleridir. Bu okullardan mezun değilseniz , ağzınızla kuş tutsanız belli alanlarda ilerlemeniz imkansızdır. Ne yükselebilirsiniz, ne de varlığınızı sürdürebilirsiniz. Osmanlının son döneminde başlayıp Cumhuriyet döneminde devam eden bir gelenektir bu. İşadamları, ekonomi yönetimleri, özel sektör üst yönetimleri, sanat ve kültür hayatı, siyaset hayatı, iktidar ve muhalefetin üst yönetimleri. Yani ülkenin her kademesindeki kilit noktalar bu kliklerin elindedir.

Okulların kapanmasına az bir zaman kala güya lise öğrencilerinin başlattığı algısı oluşturulan bu kampanya öyle sıradan laiklik hassasiyeti olan , sol görüşlü bir zihniyetin işi değildir. Sadece ve sadece bu hassasiyette olanları kendilerine perde olarak kullanılmak istenmektedir. Aynen Gezi de yaşanan olaylar gibi. Gezinin arkasında olanlar ile önünde mücadele edenlerin zihniyetleri o kadar farklı idi ki. Taksim de Topçu Kışlası Koç Grubu imtiyazı ile yapılsaydı Gezi olayları olur muydu? Hayır. Tam aksine bu proje dünyanın en büyük ödüllü projesi olurdu.

Aynı durum İstanbul Erkek Lisesi'nde başlatılan ve Türkiye geneline yayılmaya çalışılan "Laik, modern, çağdaş, ilerici bir eğitim için; okullardaki cinsiyetçi politikalardan kurtulmak için; baskı düzenini yıkma" kampanyası da benzeri bir durum arz ediyor.

Çünkü, hem ekonomi yönetimi, hem iş dünyası, hem dış politika, hem siyasetin kilit nokta yönetimlerinde sözünü ettiğimiz kliklerin etkinliği azalmaktadır. Artık Anadolu'nun bağrından çıkan köy çocukları, hayatın dersini almış yiğitleri her noktada bulunmaktadır.

Asıl hedef bu insanların yetişmesinde etkin olan kaynakları kurutmak, o kaynaklara saldırıdır. Bugün için açıkça söylenmese de başlatılan kampanya eğitim alanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetle üzerinde durduğu İmam Hatip Liselerine karşıdır. 28 Şubat sürecinde de benzeri bir durum vardı. O dönemde bazı mahfiller de hazırlanan raporlarda enteresan tespitler vardı. O raporlarda deniliyor du ki "Eğer İmam Hatip Liseleri, Kur'an Kurslarının önü kesilmezse bu gidişle 2005 yılında ülkenin Başbakan'ı bir İmam Hatipli olur." Onun için 28 Şubat'ta İmam Hatip Liselerini imha girişiminde bulundular. Ama başaramadılar. Çünkü ülkenin ilk İmam Hatip Liseli Başbakanı onların öngörülerinden 2 yıl önce geldi. Şimdi de Cumhurbaşkanı. Aynı zamanda ülkenin ekonomisi, ülkenin teknik alt yapısı, stratejik yönetim noktaları hep İmam Hatip Liselerinden mezunlar oluşturuyor. Ülkenin geldiği bu nokta da o kadroların eseridir.

Önümüzdeki yıllara yönelik İmam Hatip Liselerinin nicelikle birlikte niteliklerinin de artırılmasına yönelik ciddi gayretler başlatıldı. Anlaşılıyor ki bu gayretler meyve vermeden önlenmek istenmektedir.

Buradan solcu, laiklik hassasiyeti olan kesimlere çağrıda bulunmakta yarar vardır. Asıl kendi kirli emellerini gizleyip sizlerin hassasiyetlerinizi kullanarak başlatılan kampanyalara kanmayınız.

İstanbul Erkek Lisesi ile ilgili bilgi almak için 'google'de arama yaptım. Bu liseden mezun olan enteresan isimler var. Ahmet Davutoğlu, Ahmet Selim, Cemil Sait Barlas, Edip Cansever, Mehmet Fuad Köprülü, Mesut Yılmaz, Münir Özkul, Necmettin Erbakan, Nurettin Sözen, Osman Bölükbaşı, Samet Ağaoğlu, Yunus Söylet, İhsan Sabri Çağlayangil,

Diğer taraftan bu kampanyaya ilk destek olan okullarda sözünü ettiğimiz kliklerin yetiştiği okullar; İstanbul Erkek Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Beşiktaş Fen Bilimleri Temel Lisesi, Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi, Vefa Lisesi, Galatasaray Lisesi, Kadıköy Anadolu, Notre Dame de Sion,

Kalın sağlıcaklau2026