Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2466.64
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


İstanbul Üniversitesi 1453 Ödülleri’nin ardından…

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen “İÜ 1453 Ödülleri" görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde yıldız yağmuru vardı. İstanbul Üniversitesi Müzik Kulübü’nün verdiği konserle başlayan tören, Öğrenci Konseyi Başkanı Hasan Tarık Yumuşak ve Başkan Yardımcısı Emir Alp Turgut'un selamlama konuşmasıyla devam etti. Salonda adım atacak yer kalmazken üniversite dev bir etkinliğe de ev sahipliği yapmış oldu.

Kültür, sanat, müzik, medya, spor ve eğitim dünyasının önde gelen isimleri oradaydı… Murat Kekilli, Yıldız Tilbe, İdo Tatlıses, Hande Ünsal, Mustafa Ceceli, Sinan Akçıl, Sinan Özen, Ayça Ayşin Turan, Emir gibi ünlü isimler ödül almak üzere törene katılım gerçekleştirdi. Yılın haber sitesi ödülü www.trthaber.com'a, yılın haber programı ödülü de TRT Haber'de yayınlanan Fuat Kozluklu ile Gece Bakışı'na verildi. Törene birbirinden değerli sanatçılar, medya mensupları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan “Yılın Yazarı” seçildi. CNN TÜRK ise öğrenciler tarafından en iyi TV kanalı seçildi ve ödülü kanalın genel müdürü Dr. Bora Bayraktar aldı. Yine CNN TÜRK’te reyting rekorları kıran “Gündem Özel” programı da, “Bilime Destek Veren Televizyon Programı” seçildi. Ödülü, moderatör Deniz Bayramoğlu ve editör Şafak Altun aldı. Törende Kanal D’ye de iki ödül gitti. “Yılın Muhabiri” Özge Mayetin olurken, yılın magazin programı ödülünün sahibi ise “Müge ve Gülşen’le İkinci Sayfa” oldu. Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel; sıcak ve samimi tavırlarıyla öğrencilerin gözdesi oldu.

Yılın proje albümü ödülün layık görülen Yıldız Tilbe sahne şovuyla herkesi mest etti. Özdemir Plak’ın sahibi Cafer Özdemir de Yıldız Tilbe'nin 'Yıldızlı Şarkıları' albümünün yapımcısı olması nedeniyle ödüllendirildi. Üniversite konserlerine yeniden başlayacak olan Murat Kekilli ise sahne performansıyla öğrencilerin ilgi odağıydı. Öğrenci Konseyi Özel Ödülü'nü alan Mustafa Ceceli ise piyanonun başına geçerek unutulmaz anlar yaşattı. Radyo dünyasının başarılı isimlerini de unutmayan öğrenciler, KRAL FM’i yılın radyosu seçerek Afrikalı Ali’ye yılın radyo programı ödülünü layık gördüler. Radyo Turkuvaz’ın tecrübeli ismi Hopdedik Ayhan yılın şovmeni, son dönemlerde Mihalis Kuyucu yönetiminde özgün işlere imza atan CRI TURK FM ise yılın tematik radyosu ödülünü aldı.

Spor dünyasının başarılı isimleri de ödüllendirildi. Yılın spor kulübü Galatasaray, yılın sporcusu şampiyon güreşçimiz Yasemin Adar, yılın hakemi Cüneyt Çakır, yılın teknik direktörü Abdullah Avcı oldu. Yılın yöneticisi ödülü ise cana yakınlığıyla her kesimin sevdiği Abdurrahim Albayrak’a takdim edildi. Acun Medya da farklı kategorilerde ödül aldı. Yılın TV yapımcısı Acun Ilıcalı olurken, Survivor Ekstra programının sempatik yorumcuları Semih Öztürk ve Murat Özarı da ödüllendirildi. Genç yaşta önemli işlere imza atan Abdullah Çebi ise yılın TV yönetmeni ödülünün sahibi oldu.

Seni Böyle Sevmediler klibiyle yüreklerde yer eden Sinan Akçıl ve genç yönetmen Alişan Günay Yıldırım da öğrenciler tarafından unutulmadı. Mustafa Uslu’nun yapımcılığını üstlendiği “Müslüm” yılın filmi, Can Ulkay ise yılın yönetmeni seçildi. Ulkay; aynı zamanda Türk İşi Dondurma filmindeki başarısıyla bu ödüle layık görüldü. Yılın haber ajansı seçilen Anadolu Ajansı’nın ödülünü İstanbul Bölge Müdürü Hüseyin Altınalan aldı. Sosyal medyanın dikkat çeken ismi Halil Söyletmez yılın fenomeni seçilirken, Kültür Kart projesiyle önemli bir iş başaran Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da ödüllendirilen bir diğer isim oldu. Yılın iş adamı Çekdar Kızmaz olurken, şahsıma da yılın sosyal medya stratejisti ödülü takdim edildi. Törende emeği geçen başta Öğrenci Konseyi’ne ve emek veren herkese çok teşekkür ederim.