Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2450.98
BIST 100
9888.1
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


İsveç, Finlandiya ve NATO

Bilindiği gibi Finlandiya ve özellikle de İsveç, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine yardım ve destek olmaları ile biliniyor. Üstelik bunu da açıktan, devlet olarak yapıyorlar. Şimdi bu ülkeler NATO’ya girmek isteyince Sayın Cumhurbaşkanımız veto edeceğini açıkladı. Bu yetkimiz vardı.

Onlardan yazılı ve samimi garanti istedi, bu teröre destek olan yanlış tutumlarını kesinlikle sonlandırmalıydılar.

Tabi bu iki ülke sıkıştı, ne yapacağını bilemez hale geldi. Umarım istenileni yaparlar ve Türkiye de engeli kaldırır. Temennimiz budur.

Benim değineceğim içimizdeki tuhaf kişilerdir. Bunların bir kısmı Türkçü ve milliyetçi, bir başkaları ise vatansever vs. geçinirler. Ülkemizin kararlı ve gür sesli isteği karşısında iftihar edecekleri, hararetle alkışlayacakları yerde garip, saçma ve onlara yakışmayan tepkilerde bulunuyorlar. Dediklerinden bir demet lafı sıralayalım:

*“Göreceksiniz Tayyip Erdoğan geri adım atacak ve hemen teslim olacak. Bu yapılan kuru gürültüdür.”

*Bir diğer kafa: “ABD zorlayacak, gücümüz olmadığı anlaşılacak. Hemen boyun eğeceğiz.”

*Bir başkası: “Bu karşı çıkma doğru olmamıştır. Türkiye acilen onaylamalı idi.”

*Diğer birileri: “Ya bu sırada Rusya saldırırsa ne olacak? NATO’ya üye olmadıkları için saldırıda ölenlerden Türkiye’yi yönetenler sorumlu olacaklardır.”

Bu ve benzeri tepkiler aslında şaşırtmamalıdır. Çünkü bunların derdi Türkiye düşmanı terör örgütleriyle mücadele değil, iktidarı ele geçirmekten başka bir şey değildir.

Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı ve kendine güvenen tutumu karşısında mahcup olup özür dilemeleri beklenir ama onlardan bu yürekli ve şahsiyetli davranışı beklemek beyhudedir. Bu görülüyor.