Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2438.97
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Temmuz 2022

İyi de hanginiz cumhurbaşkanı olacak!

Altılı masa efradından bir genel başkan Ordu’ya gidiyor : “Az kaldı, sabredin geliyoruz.” diyor. Bir diğeri mutfak mizanseni yapıyor “aman araba maraba almayın, biz gelince bedavaya alacaksınız.” diyor. Öbürü “bize adam gönderdi, ittifak yapalım diye de biz kabul etmedik.” derken Gelecekçiler de “asıl kabahat sizi adam bilip ittifak yapmak isteyen de.” diyor. Temel reis de geldiği günden beri dip dalgaya güveniyor. “Bir dip dalga olacak, biz Ak Parti’deki emanet oyları alacağız.” Ama niyeyse bir türlü adaylarını açıklayamıyorlar. “Bir araya gelince aday konusunu konuşmadık.” diyorlar ama her nasılsa birbirlerine adaylık imasında bulunuyorlar.

Velâkin en güzelini Pervin Buldan yaptı değil mi? “Adayımız Meral Akşener olamaz, daha kadın biri olmalı” (!) O ne demek yav J

En iyisi seçim bitsin de öyle açıklayın siz…

Dünya Lideri

Çay ocağında oturuyoruz. İyi Partili olan arkadaşlar oradaki bir amcaya kime oy vereceğini sordular. Amca da “Dünya liderine vereceğim.” dedi. Bizim bu müzmin muhalif arkadaşlar başladı şimdi “ekonomi n’olmuş halen daha Erdoğan’a veriyorsunuz.” Bizim ihtiyar amca öyle çalımladı ki bunları “yavrum ben dünya liderine vereceğim dedim, bak siz bile Erdoğan olduğunu anladınız. Yoksa sizin genel başkanınız dünya lideri değil mi?”

Valla helal olsun amca. Döndüm dedim arkadaşlara “mor da bir renktir…”

Kılıçdaroğlu araba verecekmiş

Bir dönem vardı herkesi iki anahtar sahibi yapacağım diyen siyasetçiler. Millet elindekini bile zor kurtarmıştı. Yorum yapmaya gerek var mı? Bizim lise öğrencileri bile “bunlara karnımız TOGG” diyor.

Ankapark

Keşke Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in enkazında gezmek yerine kendi işine odaklansa.

Kıbrıs

Geçen hafta Kıbrıs’ın kurtuluşunun 48.yılını andık. Tek bir ifade söylemek gerekirse “Kıbrıs, Türkiye’nin çıkış yoludur. Yeniden büyük bir devlet olma yolundaki geri dönüşün ilk tohumudur.”

Rasim Özdenören

Son güzel adam da aramızdan ayrıldı. Kendisiyle bir kere ama uzun bir sohbet imkanımız olmuştu. Gazetemiz yazarı Selvigül Hanım onu anlatan etraflı bir yazı da kaleme aldı.

O, hayattayken de kıymeti bilinen bir değerdi. “Medeniyetin Burçları” yakıştırmasını tam manasıyla karşılıyordu.

Ruhu şad, mekanı cennet olsun.