Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2393.15
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 May 2023

​İyi ki GESMEK var

Hafta sonu yolumuzu Kocaeli’nin Gebze ilçesine düşürdük. Marmara Bölgesi’nin en büyük bilişim, teknoloji ve sanayi merkezlerinden Gebze’nin 15 Temmuz Millî İrade Kent Meydanı’ndaki bayram coşkusuna tanıklık ettik.

Bir tarafta Yavuz Sultan Selim’in kızı Hafsa Sultan’ın eşi, Kanûnî Sultan Süleyman’ın veziri Bosnalı Çoban Mustafa Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Çoban Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi’nden ezan sesi yükseliyor. Bir tarafta ikinci tura kalan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimi için mücadele eden partiler, davul zurnalı halaylar eşliğinde propaganda yapıyor. Diğer tarafta ise Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Eğitimi Kursları’nın (GESMEK) organize ettiği “Geleceğe Bırakılan İzler” sergisi yer alıyor.

Geleceğe iz bırakmak; emek ister, sabır ister, işin özü aşkla çalışmak ister. İşte bu misyon ve vizyonla yola çıkan GESMEK kursiyerleri öyle güzel eserlere imza atmışlar ki, insan bakmaya doyamıyor. Kursiyerlerin tarihte, sanatta, kültürde, el sanatlarında geleceğe bırakmak üzere el emeği göz nûru ile oluşturdukları ürün ve eserleri sabır ve aşk kokuyor.

17 Mayıs’ta açılan ve 23 Mayıs’a kadar devam edecek olan sergide, 9 kurs merkezinde 58 branşta eser veren 1980 genç kursiyerin eserleri teşhir ediliyor. Meslek Kursları, Dil Kursları, Hobi Kursları, Sanat Kursları, Kişisel Gelişim ve GESMEK Çocuk başlıkları altında “Yitik Hazinelerimiz”in izini sürerek geçmişten geleceğe köprü kuran kursiyerler, “el emeği, göz nûru” ile ürettiklerini sergilemenin gururunu yaşıyor. “İşin özü aşkla çalışmaktır” imzasını eserlerine atanlar, gelecek nesillere ulaklık etmenin heyecanıyla bal yapan arı misali etrafına neşe saçıyor.

Ziyaretçiler, bunca güzel insanın ürettiği, bunca güzel eseri bir arada görünce “İyi ki GESMEK var” demekten kendisini alamıyor.

İman Varsa İmkân da Vardır” düsturunu şiar edinerek Gebze Belediyesi’nin eğitim alanındaki markası GESMEK’in hünerli kursiyerlerinin ürün ve eserlerinin ortaya çıkmasına vesile olan Gebze Belediye Başkanı Başkanı Zinnur Büyükgöz de, en az kurslara katılarak hünerlerine hüner katan ve sergiyi ürün ve eserleriyle renklendiren tüm kursiyerler kadar teşekkürü hak ediyor.

Emek kokulu “Geleceğe Bırakılan İzler Geleneksel GESMEK Sergisi”ni gezmek için az da olsa hâlâ vakit var; Gebze’nin 15 Temmuz Millî İrade Kent Meydanı sanatseverleri bekliyor.