Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2395.90
BIST 100
10260.36
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Nisan 2018

İyi ki varsın EREN

Başlıktaki söz, Trabzon Maçka'da askerlere teröristlerin yerini gösterirken şehit olan Eren Bülbül'ün sosyal medya hesabından paylaştığı bir sözdü. Kahraman evladımız şehit olunca ortaya çıkmış ve tüm Türkiye hep bir ağızdan iyiki varsın Eren demişti.

Evvelki gün, Karadeniz Teknik Üniversitesi Pskolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü üyelerinin Eren Bülbül'ün annesine yaptıkları ziyareti duyunca, bu sözü yeniden hatırladım. Kulüp üyesi Samet Can Yılmaz Kardeşimin verdiği bilgiye göre ziyaretlerine Eren'in mezarından başlamışlar.

Daha sonrada, Eren'in şehit olmadan önce okuduğu okula geçmişler. Maçka Anadolu İmamhatip Lisesi'nde okul müdürü ve Eren'in arkadaşlarıyla sohbet etmişler. En son da Erenin annesinin ziyaretine gitmişler.

Ayşe Hanım, gençleri karşısında görünce çok duygulanıp, her birine uzun uzun sarılmış. Onlara "Benim Erenim de sağolsaydı sizin gibi üniversite okuyacaktı demiş. Gençlerde, Ayşe Bülbül'den kendilerini hain kurşunuyla şehit olan oğlunun yerine koymasını isteyip, bir Kur'an-ı Kerim'le Türk Bayrağı hediye etmişler.

Eren'in ailesinin son durumu nedir? diye soranlara şunları söyleyebilirim: Aile maddi bakımdan biran olsun yalnız bırakılmamış. Bu kapsamda Eren'in iki abisi belediye tarafından işe alınmış. Birde, aile için yeni bir ev inşaatına başlanmış.

Yazıyı, kahraman şehidimizin ailesini ziyaret eden KTÜ PDR Kulübü Üyelerini tebrik ederek bitiriyorum. Helal olsun size gençler.

Muhalefete kapak olsun

Geçtiğimiz günlerde iki AK Partili isimden partilerine yönelik özeleştiri geldi. Muhalefet, Tayyar ve Metiner'in bu Özeleştirilerini "gemi su almaya başladı" diyerek karşıladı. Peki bu özeleştiriler geminin su almasına işaret midir? Yoksa AK Parti'de olan demokratik ortamın göstergesi midir? Elbette, AK Parti'de demokratik ortamın bulunduğunun göstergesidir. İşte görüyorsunuz, Tayyar ve Metiner gayet rahat bir şekilde açıklamalarını yaptılar. Açıklamalar sonrası, CHP'de Fikri Sağlar'ın başına gelenler, Tayyar ve Metiner'in başına gelmedi. Böylece muhalefetin diline peleseng ettiği tek adamlık söylemi bir defa daha çökmüş oldu. Hatırlayın, AK Parti'de tek adamlık yönetimi var, kimse aksi bir söz söyleyemez diyen bunlar değil miydi?

...