Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2439.63
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Kasım 2023

İYİ Parti'de yaprak dökümü

Mayıs seçimleri öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa'dan kalkmaya teşebbüsü sonrası ayyuka çıkan parti içi gerilim sürüyor. Bir yanda Akşener'in kurmayları hakkındaki iddiaları bir yandan istifalar...

Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem'in istifalarının ardından istifalar, ifşalar ve itiraflar başladı.

Meral Akşener’in grup toplantısında, “Bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim dedi. İyiler Hareketi cep doldurmaya kalkışanların karşısında, sırtında yara olmayan, tertemiz, gözümün içine baksan arkasının görüldüğü insanlardan oluşan bir partidir. Bunun dışında davrananların içimizde yeri yoktur” ifadelerini kullanmıştı. Akşener'in Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile Ankara Milletvekili Adnan Beker'i kastettiği öne sürülmüştü.

Akşener’in açıklamasının ardından bir ayrılık haberi daha geldi. Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP ile ittifak yapılmasını savunan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu da ‘derin görüş ayrılıkları’ gerekçesiyle İYİ Parti’den istifa etti… AK Parti’ye geçen Hatipoğlu’nun rozetini Erdoğan taktı.

Türkiye siyasetinde ve İyi partide kırılma yaşanıyor. Gündemin yoğunluğundan fark edilmese de İYİ Parti kendi içindeki virüsleri ifşalamaya başladı. İstifası beklenen, İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Meral Akşener’in banka hesaplarının incelenmesini talep etti.

‘Bu daha başlangıç! Maskeleri düşecek’ diyerek Akşener’e meydan okudu.

Ben yanarsam hepiniz yanarsınız diyerek Ümit Dikbayır bir dilekçe verdi.

Meral Akşener'in ve ailesinin, Meral Akşener'in özel kalemi ile bu özel kalemin eşi olan şahsın hesapları incelensin dedi, dolaylı bir şekilde... Şimdi Ümit Dikbayır bu hamlesiyle büyük bir kart çekti. Bu kart yargıya kadar gidecek mi ? Sadece istifa ve hesaplaşma ile bitecek mi? Göreceğiz.

Siyaset kazanı kaynıyor, isminde ‘İYİ’ olup ta kendisi iyi olmayan partide, istifalar depremi yaşanıyor. İyi Parti'de neler oluyora cevaben; Genel seçimler fiyasko olunca, Yerel Seçimlerde aynı hezimeti yaşamak istemiyorlar. Kurdukları ittifaklar ve kararlar başarı ve büyük bir zafer getirmedi.

‘Zaferler geleceği yenilgiler geçmişi dillendirir’ (Büyük İskender)

İyi partide yaşanan istifaları, CHP kongre sonucundan bağımsız okumak mümkün değil. Herkes Ekrem İmamoğlu’nun, Akşener’in ekseninde siyaset yaptığını düşünürken, İmamoğlu birçok iyi partiliyi, kendi eksenine çekmiş görünüyor!

Adaylar açıklandıkça istifalar artacaktır.

Milletvekili olan isimler için Ak Parti ve sağ Milliyetçi diğer seçenekler varken, yerelde il ve ilçe başkanları Ekrem İmamoğlu tarafına geçebilme ihtimalleri yüksek görünüyor.

Bunlar kulis bilgisi görünsede kaçınılmaz bir hakikat , İyi parti için söylenecek en doğru hakikatta dibe vurma zamanının geldiği olmasıdır. İyi partinin kopuş sebebi, gelgit çizgiler yaşaması, karasız ve dik duruş sergileyememesi partinin iflasına sebep oldu. Akşener ve ekibi bu topluma varlıklarını inandıramadılar.Ülkücü camiaya selam ile yola çıktılar , sosyal demokrat çizgide eğildiler.Milliyetçi cephe Mhp’de , muhafazakar seçmende Ak partide , liberal blok küçük partilerde yer bulunca İyi parti ideolojisi yitik bir hale dönüştü. Bu gemiye binen yolcularda limanı olmayan bu yolculuğu tamamlamaya başladılar.