Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2381.15
BIST 100
10264.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Ekim 2014

Jazabel Sen Kal Orada

Şiraze'ye yazdığım mektubun cevabını almadım daha. Mektupları postacılar mı getirmiyor ne. Yoksa cebindeki adreslerden mi umut kalmadı. Şirazeyi "Kırk Haramiler" ürkmüş olamaz. Onun, kaleme de yemin ettiğini biliyorum. Bu yüzden söze başlarken çok zorlanıyorum. Kalemin ağladığına bakma Jezabel.

Bu mektubu sana yazıyorum Jezabel. Belki sen beni anlarsın. Seninle nerde tanıştık sahi. An gelir Attila İlhan ölür" diyen sen miydin. Yok yok öyle değildi. Attila İlhan Üçüncü Şahsın şiirinde senden bahsediyordu. "Jezabel kanlar içinde yatardı." Demişti. Şimdi hatırladım. Sen bilmem hangi kutsal kitapta geçen bir kralın karısıymışsın. Kanlarını köpekler içmiş. Daha da kötüsü senin için asil değilmiş diyor Batının kutsal kitapları.

Doğru mu Jezabel bana söyle.

Jezabel, senin asaletinden bana ne diyorum şimdilik. Karanlığın kalleş bekçileri benim uykularımı kaçırıyor. Çarşılar, dükkanlar, marketler yağmalanıyor. Kiralık adamlar vandallaşıyor. Bu gün ne ırku00ee önyargılarım konuşacak ne de sınıfsal kimliğim. Tek umursadığım, insanlık onurunun ayaklar altında çiğnenmesine seyirci kalmamaktır Jezabel.

Bir fotoğrafıma baktım bir de sana Jezabel. Hakikat gömleğim yırtılmıştı. Zindanların zincirlerine vurulmuş fikirlerim var. Bir de selfiyelerin arkasında duran başım. Uçaktan bile büyüksün, biliyorum. Ayne'l-yakin vaktinden çıkamadık daha. Ya lambaların ışığında dünyanın büyüklüğünü düşünen var mı.

Jezabel, Uhud Dağındaki okçulara söylenen sözlerden nasibimizi alamadık daha. Söyle Jezabel neden yüzüme bakmıyorsun. Sen ötekileştiren aşkları yaşadın biliyorum. Bana aşktan bahset öyleyse. Aşkın en onulmaz yarasından başlayalım. Kasabasını korumak için eline silah almış Kobanili nineden, teyzeden daha büyük kim aşık olabilir. Başka diyarlarda dilenci olacağıma vatanımda şehit olurum diyen teyzelerin ellerinde öpmeli değil mi Jezabel. Bu görüntüleri izledikçe insanlığın onuru kırılıyor Jezabel, insanlığın onuru.

Dağda derviş olmak kolay Jezabel hele bir gel de apartman dairelerinde, çatı katlarında beni dinle. Renkli televizyonlar karşısında renksiz durduğuma bakma. Bazı şeyleri yapmak istemeyip yapmak zorunda kaldığını acı tecrübelerle öğreniyordum. İşte tam da o vakte denk düşüyordu özlemle tanışmak. Ah böyle edilgen yaklaşımlarla kavruluyorum Jezabel. Pınar başlarını bu yüzdendir özlemekliğim.

Uyumak istiyorum Jezabel. Savaş haberleri karşısında savaş muhabirlerinin söyleyecekleri güzel sözler yok şimdilik. Başım bir cenk meydanı adeta. Zonkluyor kafamın içindekileri. Evet gerçekten uyumak istiyorum.