Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2390.61
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Ağustos 2020

Joe Biden, milli muhalefet ve Kürtler

Demokrat Parti’nin ABD başkan adayı Joe Biden; içişlerimize müdahale ederek, seçimlerin sonucu üzerine etkide bulunarak, ERDOĞAN’ı iktidardan indirmenin hesaplarını yapıyormuş.

Bunu nasıl yapacakmış; muhalefetimizi ve Kürtleri kullanarak yapacakmış.

Joe Biden neler demiş önce bunu özetleyelim:

1. “Başkan seçilirsem Erdoğan’ı darbeyle değil seçimle devireceğim”

Yani 15 Temmuz ABD destekli darbeyi itiraf etmiş oluyor.

2. “Bence hemen ona karşı çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım”

Kim bu muhalif liderler? Muharrem İnce mi, Abdullah Gül mü, Kemal Kılıçdaroğlu mu?, Ekrem bey mi, Ali Babacan mı?, Ahmet Davutoğlu mu?, başka birileri mi?

3. “Parlamento’ya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için bir yol haritamız olduğunu açıkça göstermemiz lazım”, Düşündüğümüz şeyle ilgili sesimizi yükseltmemiz lazım, bedel ödemeli”

Hangi Kürtler? AK Parti’yi destekleyen Kürtler mi? PKK (HDP)’yı destekleyen Kürtler mi? Kürt toplumu zaten Türkiye ile entegre olmuş, yıllardır TBMM’de ve bütün partilerde temsil edilmektedir. Demek ki; sadece PKK üzerinden bir planlama yapılıyor. Erdoğan bedel ödemeli diyor. Erdoğan Kürtler üzerinden mi bedel ödeyecek? Yol haritanız açık zaten. PKK üzerinden Kürtleri kullanarak Türkiye’yi bölmek.

4. “Nasıl çalışacaklarını anlamak için çevresine (F-15) savaş uçağı uçurdukları hava savunma sistemi olduğuna göre, ona belli silahları satmaya devam edip etmeyeceğimiz konusunda bedel ödemeli. Çünkü çok endişeliyim. Çok endişeliyim.”

Bağımsız olan her devlet ABD’yi endişelendirir. Türkiye bağımsızlaştıkça endişeniz devam edecek Endişelerinizi arttırmaya devam edeceğiz.

5. “Ama benim yaptığım gibi onlarla daha doğrudan temasa geçip Erdoğan’ı yenecek duruma gelmeleri için hâlâ var olan Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim almalı ve güçlendirmeliyiz görüşündeyim. Darbe ile değil. Darbe ile değil ama seçim süreci ile. İstanbul’dan dışarı atıldı. Partisi İstanbul’dan dışarı atıldı. Peki biz ne yapıyoruz? Burada oturmuş boyun eğiyoruz.”

Kiminle doğrudan temasa geçeceksiniz. İstanbul’u alan kişiyle mi? İstanbul’da tekrar alınacak ve siz de boyun eğmeye devam edeceksiniz.

6. “Yapacağım en son şey ona Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu. Kesinlikle en son şey. Ve onunla Kürtlerle ilgili olarak birkaç görüşmem oldu. O dönem henüz üzerlerine gitmiyorlardı”

Türkiye bütün Kürtlerin devletidir. Senin Kürtlerin PKK’lılar. Ayrıca, Kürtler sana boyun eğdirecek.

7. “Bence bölgedeki müttefiklerimizle bir araya gelerek onun bölgedeki faaliyetlerini nasıl izole edeceğimizle ilgilenmek bizim için son derece faydalı bir iş olacak. Özellikle Doğu Akdeniz’de petrolle ilgili faaliyetleri ve görüşmesi uzun sürecek olan çok sayıda başka şey var”

Türkiye Akdeniz’de Pax (Selam) Akdeniz düzeni kuracak. Akdeniz’de adil bir paylaşım yaparak dünya barışına katkı sunacağız. ABD’nin Akdeniz’de bir işi yok. Bölge ülkelerini bir araya getirip, adil bir paylaşım yaparak, ABD’nin Akdeniz kaynaklarını da sömürmesinin önüne geçeceğiz.

***

Toplum milli muhalefet istiyor.

Erdoğan’ı vurmak için her fırsatı değerlendiren muhalefetimiz, Erdoğan’a yarayabilir üzerinden hareke ettiği için, bu konuyu gündeme getirmemiş. Maalesef 7 aydır uyuyan bir muhalefetimiz var.

Konu 15 Ağustos günü bütün Türkiye’nin gündemi oldu.

Kemal bey, Meral hanım, henüz bu konuda bir görüş belirtmediler. Muhtemelen Salı günü grup konuşmalarında konuya değinecekler. Son Cumhurbaşkanımız Abdullah bey de henüz bir görüş belirtmediler.

Her konuya giren Ekrem beyden de bir ses yok henüz.

HDP (PKK) zaten PKK üzerinden Suriye’de ABD askeri olmuş durumda. HDP’den bir ses çıkmasını kimse beklemiyor. Hatta Kandil bile buna bir itirazda bulunabilir de HDP bir itirazda bulunmaz. HDP ile ABD’nin amacı aynıdır.

Muhalefet Joe Biden’a; ‘haddini bil, bizi kendi ülkemizin iktidarını devirmek için kullanamazsın’ demek yerine, bunun iktidara yarayacağını, 7 ay önce söylenmiş sözlerin neden bugün gündem olduğunun hesabını yapıyor.

Böyle bir muhalefetten milli muhalefet çıkar mı?

Halk milli bir muhalefet istiyor. Muhalefet milli olmayı başaramazsa, en yakın seçimde tasfiye olur.

Dip dalga milli muhalefeti zorluyor. Muhalefet milli olmak zorundadır. Milli olmayan muhalefet tasfiye edilecektir.

Halkımız, milli olmayan muhalefeti tasfiye etmeye hazırlanıyor. Milli olmayan muhalefetin siyaset yapma zemini gittikçe daralıyor. Son noktayı 2023 seçimlerinde halk koyacak.

***

Muhalefetin tepkisi

Muhalefetin önemli isimleri (15 Ağustos günü), Joe Biden yerine adeta hükümete cevap verme yarışına girdiler. Öne çıkan düşünceler daha çok; bunun Erdoğan ve hükümete yarayacağı, 7 ay önceki bir söyleşinin neden bugün gündem olduğu üzerineydi.

Muhalefetten verilen mesajlara gelince;

Muharrem İnce (1000 Günde Memleket Hareketi - Yeni CHP) :As Atatürk said: INDEPENDENCE is our character! Changing the Turkish government is the responsibility of the Turkish nation, not yours! @JoeBiden

Atatürk'ün de söylediği gibi BAĞIMSIZLIK Karakterimizdir! Türkiye'de Hükümet değiştirmek sizin işiniz değil, milletin işi.”

Engin Altay (CHP) : “Herkes dikkatli olsun.

Joe Biden'ın 8 ay önce söylediği sözü şimdi ısıtanlara, Joe Biden'a ve bütün dünyaya Büyük Atatürk 101 yıl önce Sivas'tan gereken cevabı vermiştir:

MANDA VE HİMAYE KABUL EDİLEMEZ.”

Faik Öztrak (CHP) : “Bizim demokrasi ve özgürlük mücadelemiz, hiçbir emperyalist himmete muhtaç değildir. “Bağımsızlık bizlerin karakteridir.” Biz siyaseti okyanusun ötesinin çıkarları için değil, milletimizin çıkarları için yaparız. @JoeBiden

Erdoğan’ın değirmenine su taşımaktan vazgeçsin.”

Engin Özkoç (CHP) : “Emperyalist devletler Türkiye'nin de, Arap’ın da, Irak’ın da, Anadolu’nun da, Suriye’nin de düşmanlarıdır. Millet iradesinden başka bir gücü asla tanımıyoruz. CHP dün olduğu gibi bugün de emperyalist emellerin karşısındadır! Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti”

Tuncay Özkan (CHP) : şu soruları gündeme getirdi: “Aralık 2019’da söylenen sözlerin bugün gündeme getirilmesiyle ne amaçlanıyor? Biden’e haddini bildiririz ama sizin amacınız ne? Bugüne kadar niye beklediniz? Hangi pazarlığın içindesiniz? ABD’deki Türk yetkililerin akılları başlarına yeni mi geldi?”

Selin Sayek Böke (CHP) : “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, aksini iddia etmek ve dayatmak kimsenin haddi değildir. Saray rejimini bu halk değiştirecektir!”

Özgür Özel (CHP): “Bizler, kurulur kurulmaz icazet almaya ABD’ye gidenlerin, Trump’ın mektubuna susanların değil; Johnson mektubunda İnönü, haşhaş krizinde Ecevit, Irak krizinde Baykal gibi ABD’ye net tavır alanların partisiyiz. 7 ay önceki açıklamaya kazandırılan aleniyet tükenmişlik itirafıdır”

Ahmet Davutoğlu (Gelecek Partisi) : “Bu ülkede kimin iktidar olup, kimin iktidardan gideceğine sadece millet karar verir!.. Biz millet iradesinin dışında hiçbir gücü tanımayız!..”

Ali Babacan (DEVA Partisi) : “Joe Biden’in 7 ay evvel söyledikleri tekrardan bir biçimde gündem oldu. Demokrasimizin yegane güç kaynağı halkımızın iradesidir. Siyasi partilerin bundan başka bir desteğe ihtiyacı yoktur.”

Temel Karamollaoğlu (Saadet Partisi) : “Türkiye Türkiye'den yönetilir. Ülkemiz siyasetini dizayn etmenize asla izin vermeyeceğiz!

Sorunlarımız ne kadar büyük olursa olsun, kendi içimizde çözecek bilgi, birikim ve tecrübeye ülke olarak sahibiz.

Siz kendi dertlerinize yanın.

"I Can't Breathe" @JoeBiden

Amerika başka ülkelerin içişlerine karıştığı müddetçe dünyaya hiçbir zaman barış ve huzur gelmeyecek. Kendi içlerinde sıkıntıların her geçen gün arttığı bir ortamda Joe Biden’a düşen görev önce kendi ülkesinin sorunlarına odaklanmak olmalıdır.”

Koray Aydın (İYİ Parti) : “Joe Biden’ın küstah açıklamaları eğer birine “yarayacaksa” mevcut iktidara yarayacaktır. “Dış güçler” paranoyasıyla Türkiye'nin gerçek sorunlarının üzerini örtmeye çalışan iktidar, Biden'ın bu saçma açıklamalarına can simidi gibi sarılabilir ama Türk Milleti gerçeğin farkındadır!

Arkasındaki tek desteği Türk Milleti'nin demokratik iradesi olan bizler, yerel seçimlerde olduğu gibi ilk genel seçimlerde de gücümüzü ortaya koyacağız. Bu sebeple ABD Başkan adayı Joe Biden’ın son açıklaması bizim nezdimizde yok hükmündedir!”

Yavuz Ağıralioğlu (İYİ Parti) : “Türk Milleti’nin ve Türk Devleti’nin istikbaline pusu kurmaya hevesli herkese de yeteriz evelallah. Aylar evvel yapılmış bir açıklamanın, niçin yeni görmüş olduğu, Hariciyemizce muhakkak izaha muhtaçtır!”

Lütfü Türkkan (İYİ Parti) : “Türk Milleti’nin feraseti gözlerini o kadar korkutmuş ki; Amerika’dan gelen bir sese bel bağlamışlar.”

Galip İlhaner (Selam Hareketi) : Joe Biden; "Erdoğan'a boyun eğmek zorunda değiliz. Ona bedel ödetmeliyiz. Muhalefeti desteklediğimizi gösterip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmelerini sağlamalıyız. Kürt gruplara destek vermek lazım." demiş!

Kürtler adına bu desteği lanetliyorum.

Galip İlhaner 15 Ağustos 2020 VAN”

Bülent Turan (AK Parti) : “Yok efendim neden 7 ay önceki açıklamaya bugün cevap verilmiş! Joe Biden’ın skandal açıklamalarının hedefi Sayın Erdoğan, destek/işbirliği sözlerinin muhatabı ise muhalefet. O halde biz soralım; işbirliği önerilen muhalefet neden 7 ay bu işbirliği iddiasına cevap vermedi!”

***

Muhalefetimiz töhmet altındadır.

ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon)hazırladığı raporlarla bilinen Amerikan hükümetine bağlı düşünce kuruluşu RAND Corporation,Türk iç ve dış politikasının temelini oluşturan neredeyse tüm alanları hedef alan“Türkiye’nin Milliyetçi Eğilimi: ABD-Türkiye Stratejik İlişkileri ve ABD Ordusu”isimli bir rapor hazırlamıştı.

Bu (2020 tarihli) raporun neredeyse bütün özeti:

Güvenilir bir stratejik ortaklık için “demokratik muhalefet” ile işbirliği yapılmalıdır. Rapor, bu muhalefetin 2023 yılında iktidara gelebileceğini ve ABD, NATO ve AB ilişkilerinde daha uzlaşmacı olabileceğini açıkça ifade etmektedir.

Muhalefete düşen, kendisini ABD’ye kullandırtmamaktır. Kendisini ABD’ye kullandıran bir muhalefeti halkımız ağır bir şekilde cezalandırır.

Muhalefet, ancak milli kalarak yaşam sürdürebilir. Artık eski Türkiye ve eski halk yok. Bilinçlenmiş bir halk var. ABD ile aynı dümen suyuna girip, kendi ülkesinin iktidarı ile mücadele eden bir muhalefet, asla ve asla başarılı olamaz.

Muhalefet başarılı olmak istiyorsa; milli olmak zorundadır. Milli politikalar ve milli stratejiler geliştirerek, partisini ve liderini dış mihraklara kullandırmadan, dışarıdan değil Türkiye’den güç ve destek alarak siyaset yapılmalıdır.

Bütün muhalefetimizden dış mihraklara; ‘bizi kendi ülkemize karşı kullanamazsınız, biz milli muhalefetiz, kendi ülkemizin iktidarına karşı dış destek olmadan, halkın gücü ile ve milli politikalarla mücadele ederiz’ demesini bekliyoruz.

Türkiye; CHP ve HDP (PKK)’yi marjinalleştirerek, tamamen (2023 seçimlerinde) tasfiye etmeye hazırlanıyor. Bu boşluğu dolduracak milli muhalefetler geliyor. CHP de HDP (PKK) de bölünüp marjinalleşecektir. CHP ve HDP’nin PKK (geçici başarılı) politikaları; hem CHP’nin hem de HDP’nin sonunu getirecektir.