Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2458.08
BIST 100
10276.76
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Ocak 2016

John Tures'e Göre Bütün Mesele Erdoğan'mış

En iyi şehadet düşmanınki olsa gerek mirim. Çünkü tutarlıdır ve besbellidir. Senin faydana olabileceğini düşünmeden doğrudan husumetini ikrar eder!
Son demlerini yaşayan müptezel takımında can havliyle ittifak arayışları tedhiş şiarlı bir mücadeleye ve bu uğurda piyasadaki tüm beslemeleri öne sürmeye başladı ya.
Şahsi menfaatleri gözlerini, milli his ve şuurlarını öylesine kör ediyor ki, dünya yansın ama yeterki bu 'adam' gitsin!
Bıraksan, farklı fikirlerinden dolayı birbirini kesecek adamlar, dert Erdoğan olunca birbirlerinin neresine denk gelse yapışıyorlar anam.
Ama doğrudan veya dolaylı da olsa baş tetikçi yine okyanus ötesindeki FETÖ ve elebaşı Gülen'dir ha. Çünkü bu adamın kudreti, hatrı sayılır dünya cihetindedir. Amerikan kongresinde bile ortak menfaatler gereği söz sahibi olabilmektedir. Bu ortaklığın en temel ayağı hiç şüphesiz 'siyonizmdir'.
Geçtiğimiz yıl FETÖ'nün Amerika'da faal olduğu okullar üzerinde nasıl bir 'maddi' ilişkiler kurduğu, kongre üyelerine nasıl 'bağış' adı altında rüşvetler verdiği ayyuka çıkmıştı. Ve iftiharla bunların bir kaçını Milat Gazetemizde şahsi özel haberlerle duyurmuştuk. Bunların MTV gibi müzik kanalından, CNT gibi çizgi film kanalına kadar Türkiye'yi karalayan yayınlar yaptırmanın yanısıra yine Türkiye'ye özel seyahatlarla götürülen profesörlere makaleler yazdırarak hem dünya nazarında itibarsızlaştırma hem kendi çıkarlarını koruma telaşını aktarmıştık.
Daha önce David L. Phillips ile ilgili benzer haberimde hem Ermeni lobisi hem PKK ilişkisi ile öne çıkan birisinin nasıl FETÖ ile irtibat halinde Türkiye aleyhinde bayraklaşmış Huffingtonpost'ta makaleler neşrettiğini ve en hafif, en masum sorularımdan bile nasıl kaçtığını paylaşmıştım.
Bunlardan bir diğer silah/kalemşör John A. Tures ile haftasonu görüşme imkanı buldum. 'Sözcü' gazetesinin mal bulmuş mağribi gibi atladığı siyaset profesör Tures'in Erdoğan-Hitler benzetmeli makalesi üzerine hasbihal ettik.
Geçtiğimiz eylül ayında FETÖ'ye övgüler düzen ve tüm dünyanın bu mümtaz örgüte destek vermesi gerektiğini özellikle Amerikan hükümetinden talep eden Tures, kimine göre, diğerleri gibi FETÖ'den aldığı rüşvet/paranın hakkını veriyordu!
Uzunca bir mülakat olduğu için bir kaç cümle ile iktifa etmeyi yeğliyeceğim.
Mesela bu Erdoğan nefretinin nerden geldiğini sorduğumda, Prof Tures, DHA(Kelkitli yiğit Aydın-Doğan Haber Ajansı) tercümesine dayandırdığını söylediği Erdoğan'ın Hitler ilgisini eleştirdiğini ayrıca Erdoğan'ın sürekli Türkiye'nin başında olmasını 'demokratik' bulmadığını söyledi! Amerika'da başkanın ancak 2 defa seçilebildiğini ve doğrunun böyle olması gerektiğini ekledi.
Ben ise kendisine Türkiye'nin Demokrasi tarihini ve Anayasa ve yasalarını ne kadar bildiğini sordum. Zira Erdoğan'dan önce Cumhurbaşkanları bir kereliğine 7 yıllığına ve 2010 referandumundan sonra ise en fazla 2 kere 5 yıllığına seçilebildiğini maalesef bilmiyordu ve nasıl bir talimatla ön yargılı makale yazdığını ortaya koymuş oluyordu.
Böylelikle neyin ne olduğunu anlamak adına bir mütalaa daha çıkardık ki ancak Erdoğan ile bu ülkenin önü açıktır vesselam!