Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
35.05
Gram Altın
2474.57
BIST 100
10489.04
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 May 2016

Kadın 'Emek', 'Emek' Kutsaldır

Gözlerinde aksi bir derin hiçin,

Kanadın yayılmış, çırpınmak için;

Bu kış yolculuk var, diyorsa için,

Beni de beraber al anneciğim!

Necip Fazıl

Terör koalisyonun açtığı yaralar derinleşiyor. Ortadoğu'da annelerin adı acı ve gözyaşıyla beraber anılıyor. Küresel emperyalizm, diktatörler ve terör örgütleri eliyle gerçekleştirilen kanlı işgaller en fazla kadınlarımızı mağdur ediyor. Anneler günü böyle bir mağduriyetler zaman diliminde kutlandı!

Kim kutladı!

Batı...

Onlar için onlardan olmayan Müslüman kadının adı da anneler gününde yok.

Onlar için kadın bir meta.

Materyalist medeniyetin sözde özgürlük davetçileri kadını metalaştırdı, eşitlik yalanıyla adeta köleleştirdi. Daha fazla kar için kadını istismar etti, değerlerinden uzaklaştırılmış bir kadın modelini "Modern" olarak topluma sundu. Değerlerini savunan, onuruna sahip çıkan, küresel sisteme isyan eden kadını ise "gerici", "yobaz", "geri kalmış" diyerek ötekileştirdi. Zincirini kıran ve daha adil bir dünya için mücadele veren kadınların üzerine ise bomba olup yağdı.

Laiklik ve modernlik adına da kadının din ve vicdan özgürlüğünü hiçe saydılar, saymaya da devam ediyorlar. İnançlı kadını yıllarca kamusal alandan uzak tuttular, kadının özgürlüğünü tanımı yapılmamış laiklikle sınırladılar. Kadınların, fikir özgürlüğüne müdahale ettiler. Hukuku ve laikliği kendilerine göre yorumlayıp, vesayet ile kadının üzerine yürüdüler. Kadınların elinden manevi sözlüğü almaya kalktılar, keyfi tutumlarla kadını eve hapsetmeye çalıştılar. Sorulduğunda; 'Kadını özgürleştiriyoruz' yalanıyla, toplum mühendisliği yaptılar. İslam'ın kadın için tesis ettiği konum, onun fıtratına tam uygun olan konumdur. Bu konumu yıkmak için, Müslüman kadının sahip bulunduğu hakları gasp ettiler. Adına laiklik dediler... Jakoben sistem, kadını kendi tercihi, seçimi, yaşam biçimi üzerinden özgürleştirmekten çok; onun kamusal alandaki varlığını istismar ederek kadınları kendisine hizmet eder hale getirdi. Getirmeyene bedel ödetti. Bedel ödeyen kadınlar millet iradesinin egemen kılınışıyla nefes aldı.

***

Emekçi kadın da onlar için tehdittir.

Kapitalist sistem için, kadın özne değil simgedir.

Kadının "emek", emeğin kutsal olduğuna da inanmazlar.

Küresel sömürüde, küresel emperyalizmde ve kapitalizmde kadına biçilen rol bellidir: Ezilen olmak.

Ezen sistemin kendisidir.

Sistemin kadına dayattığı eziyettir, göz yaşıdır.

Sistemin kadına dayattığı değerler maddidir. Onlar için, 'Asli değerler yok sayılmalıdır. Kadın, tefekkür gücünden soyutlanmalı, gerçek kimliğinden soyutlanarak batının maddeci felsefesinin esiri olmalıdır.'

Kabul etmezler kadını, kadın olarak.

Kadın; merhametlidir, anadır, yardır.

Kadın, şefkat abidesi ve hepsinden önemlisi Allah'ın en güzel bir şekilde yarattığı güzel, zarif, nazik bir kul ve insandır.