Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2409.47
BIST 100
10267.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Ekim 2018

Kahramanmaraş’tan dünyaya seslenen dergi

Kültür ve sanatın doğduğu şehirler vardır. Bu şehirlerin sesi gök kubbede daima yankılanır. Yerin ve göğün, insan ve mekânın insicamını bu ses ile sağlarız. Bugün böyle bir sesi dağından, ovasından, ırmağından, ormanından, meyvesinden, bağından bahçesinden ve şehri var eden tabiî ve tarihî zenginliğinden alan Kahramanmaraş’tan bir ses yazımıza konu olacak.

Şehirlerin rengi, sesi ve ruhu vardır. Kahramanmaraş’ın rengini, ruhunu ve sesini ebedî ve edebî kılan şairleri vardır. Bu hususiyetleri besleyen, büyüten, her zaman diri tutan hareketler vardır burada. Kahramanmaraş deyince tek büyüleyici kelime gelir akla: şiir. “Yedi Güzel Adam”ın ruhu bu iklimde ve mümbit toprakta doğmuştur. İşte böylesi bir iklim edebiyatımızı, sanatımızı ve kültürümüzü beslemiştir, besleyemeye de devam ediyor.

Yedi Güzel Adam’ın izini süren genç ve dinamik bir ekip var Kahramanmaraş’ta. Düşünen, fikir sancısı çeken, gayesi estetik ve gâilesi memleket olan bir hareket. Her edebî hareketin bir ocağı vardır. Bu ocakta edipler pişer. Kahramanmaraş’ta fikir, iletişim, edebiyat ve sanata dair bir derginin sesi dünyaya açılıyor. Kısa adı ile İLEVDÜ… Buyurun İLEVDÜ’yü tanıyalım.

Sahipliğini Furkan Eren ve Genel Yayın Yönetmenliği vazifesini Metin Acıpayam’ın yaptığı İLEVDÜ dergisi, merkezine insanı ve insanî olanı alan ve yeni dönemin zarif insanını inşâ yolunda “bir katkıda benden olsun…” anlayışının şekillendirdiği yayın organı. Kahramanmaraş’tan dünyaya seslenmekte ve dijital dergi yayıncılığı alanında ciddi bir kadro ile yoluna devam etmektedir. 15 Ekim itibariyle 4. sayısıyla okuyucunu selamlayacak olan İLEVDÜ; iletişim-düşünce-sanat-edebiyat sentezinden doğan bir içeriğe sahiptir.

Bir rüya peşinde İLEVDÜ…

Daha doğrusu rüyaları olanların dergisi İletişim ve Düşünce…

Rüyalar gerçekle buluşursa asıl netice çıkar…

İnanıyoruz ki bu coğrafya “Yeni Dünya Sistemi"ni başlatıcı bir irfan kaynağına sahip… İletişim ve Düşünce Dergisi de tüm kadro olarak böyle bir rüyanın peşinde…

Rüya gören insan, rüyasının gerçekleşmesi için mücadele etmiyorsa gördüğü rüya değil, rüya sanılan süflî fısıldamalardır.

İLEVDÜ, “Rüya’mızla Var’ız. Rüya’mızı gerçekleştirmek için buralardayız…” diyor.

İLETİŞİM VE DÜŞÜNCE (İLEVDÜ) bu idealin takipçisi, bu gayretin devamlı ifşacısı olma maksadıyla yayın hayatında 4. ayı geride bırakmış bulunuyor.

İlk sayısı 15 Temmuz’a denk gelmiş derginin. Her ayın 15’inde İLETİŞİM VE DÜŞÜNCE; iletişimi düşünce ile birleştirerek, yeni bir senteze ulaşarak teknoloji-estetik beraberliğini sunuyor okuyucusuna.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Metin Acıpayam’ın şu sözleri takdire şayan:

“Artık zarif insanı yetiştirme vakti… Artık gönülleri sanatkârane parmaklarla okşama vakti…

Artık İRADE-ERDEM-CESARET adımlarının tam tekmil koşu sahasını oluşturma vakti.”

Derginin Yayın Kurulu: Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Dr. Hasan Aktaş, Mehmet Akif Şahin, Nidayi Sevim, Menekşe Özkaya, Fatma Ersem Yargıcı, Faruk Yıldız, Nuri Yıldız, Sait Işık, Mehmet Gemci, Hüseyin Gök, Ali Bal, Mustafa Uçurum, Mehmet Kurtoğlu, Gökhan Akçiçek, Yasin Mortaş gibi üretken yazarlardan oluşuyor.

Dergiye katkıda bulunmak isteyenler [email protected] adresine e posta yollayabilir…

İLETİŞİM VE DÜŞÜNCE’nin nice güzel ve estetik işlere temel olması temennisi ile…

Daha nice sayılara İLEVDÜ…

YOLUNUZ AÇIK OLSUN!