Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2456.41
BIST 100
10191.82
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Ocak 2016

KALBİMİZİN YETİŞTİRDİĞİu2026

Hep böyle oluyor. Birileri öldürüyor, birileri ölüyor. Birilerimiz, terör eylemlerinin bir gün kendisine, aile ve evlatlarına dokunabileceği ihtimalinden uzak "hiç ölmeyecekmiş" gibi yaşarken, birilerimiz gürültülü sözlerde teskin edici bir kuvvet arıyor da onun, gel geç cazibesine yaslanıyor. Topluma, bu dünyadan acımasızca uzaklaştırılanlara, belki yaşanacak acılara borcunu bu yolla ödediğini düşünüyor.

Birilerimiz uyuşturuluyor, birilerimiz kandırılıyor, birilerimiz hatırlamıyor, birilerimiz ise mütemadiyen unutuyor. Birkaç çılgın yüzünden, karıncayı incitmekten men eden bir din üzerinden, "terör dini" algısı yaratılıyor. Şehirler örseleniyor, mekanlar kanatılıyor, hakikat, ne gönüllerimizde ne de harabeye dönmüş yangın yerlerinde aranıyor.

Gün geçmiyor ki bir şehit haberi daha gelmesin, bir ocak dünyadaki en büyük ateşle imtihan edilmesin. Gün geçmiyor ki ecdadımızın derin bir iman ve aşk ile inşa ettiği şehirler, göğsünden yara almasın. Gün geçmiyor ki insanlık yürüyüşüne tuzak kurulmasın.

Acılar, gönülden sarsılmayı, gönülle sarsılmayı ve dualara sımsıkı sarılmayı gerektirir. İman, ihlas, teslimiyetu2026 Selamete kavuşmak için, içine düştüğümüz bela denizinden duanın ipine tutunarak çıkmalıdır. Ateşi serin bir gülzara dönüştürmek, selim bir gönülle ateşi yaratana yakarmayı gerektirir. Derdin, imtihan için derman sahibi tarafından gönderildiğini bilmek ve bu bilinçle harekete geçmek esas olanu2026

Yazık ki yaşadıklarımız, hak ettiklerimizden ötesi değil. Okullarımızı, evlatlarımızı, fakültelerimizi emanet ettiklerimiz de, "barış bildirisi" adı altında güzel yurdumuzun birlik ve beraberliğini muhafaza için alınan karar ve uygulamaları protesto edenler de, Yüce kitabımızın "kitap yüklü merkepler" ikazını hatırlara getirenler de bizim içimizden çıkan, bizlerin maneviyatıyla yoğrulan kimseleru2026 Bizlerin fikir ve idealarını yansıtmıyor olmaları bir yana, bizimle büyüyen, bizim tarafımızdan büyütülen insanlar az sözün çok ses getiren sahipleriu2026 Ciddiye alıyor, günlerdir gündemi meşgul etmelerine müsaade ediyoruz çünkü bulundukları konum itibariyle bu ülkenin köşe taşları olduklarını biliyoruz.

u00c2limleri bir gecede cahil eyleyen, kuru bir teknik ve rakamların ezberi üzerine bina edilen, maddeye aşina, manadan ırak bir yaklaşımı benimseyen, yüzeyde kalırken derini yakalama gayretine girmeyen eğitim sisteminin yetiştirdiği fertlerden, sistemin uzak kaldığı bir kültür şuuru ve maneviyat iklimi beklemek, bir çakıl taşından firuze etki ve güzelliği ummak kadar acıu2026

Senelerdir yabancı dil dayatmasına kurban edilerek, akademik camiada yükselişi engellenen bir grup güzelin, içine çekildiği zillet ve bunalım sayfalara sığmayacak bir mevzuu2026

Güzel yarınlara talip olmanın yolunu, mütemadi bir eleştiride arayan bizlerin, eleştiri alanına almadığı tek güç yazık ki kendimiziz; kendi gönüllerimizu2026 Nizamın terakkisi için elimizden gelen gayreti gösteremiyoruz. Mahrem meselelerimizden hane içlerimize kadar an an kayıt altına alarak sosyal medyada neşrettiğimiz hayatlarımızın yanına birkaç süslü cümle yazmakla da sorumluluklarımızın ağırlığından kurtulduğumuzu zannediyoruz.

Önce kendimizi, sonra da Rahman'ın emaneti olan evlatlarımızı toplum ve maneviyat bilinci ile yetiştirmeli, bu toprakların kanla sulandığı tarihler kadar, onları canları pahasına koruyan müthiş iradeleri de ezberlemeliyiz.

Toprağa düşen her acının kalbimizin ürünü olduğunu unutmadanu2026

Selam ile

Nuray Alper