Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Mart 2019

Kapat gözlerini!

Gözleri uzun süre açık kalanların artık gözlerini kapatma zamanı çoktan gelmiştir. Açık olan göz görmüyorsa, açık olması hükmünü yitirmiştir. Bu yazı edebi olduğu kadar, toplumun hassasiyetlerine gözlerini kapayan, kulaklarını tıkayan, arkasını dönenlere yönelik bir eleştiri yazısı ve aynı zamanda ‘eğitilmiş-cahiller’ sınıfına yönelik sosyolojik analizlerle içeren bir derstir!

Olaya tanıklık etmiş onlarca şahit olmasına rağmen 28 Şubat’ta ikna odalarında mağdur edilen başörtülü kardeşlerimizin hakkını savunmayıp, herhangi bir hak mağduriyeti olmamasına karşın 8 Mart diye İstiklal’de yürüyen ve insanın okurken, görürken bile hicap duyduğu yazılı pankartları açan feministlere destek oluyor, haklı olduklarını söylüyorsan senin kalbin mühürlenmiş, gözlerine perde inmiş arkadaş, sen artık göremezsin, açık tutmana gerek yok kapat gözlerini!

Bir yandan “Kadınlar size Allah’ın emanetidir” diyen Hz. Muhammed’in (sav) ümmeti olduğunu söyleyecek diğer yandan Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlığa hiç yakışmayan ve fıtratlarıyla asla örtüşmeyen iğrenç pankartları açmalarını ‘özgürlük’ olarak yorumlayacak ve Taksim’de yaşanan olaya sessiz kalacaksan biz seninle aynı pencereden bakamayız dostum. Sen hakikatleri görmemeye devam et ve kapat gözlerini!

Aklımızla dalga geçen ya da akılları başlarında olmayanlar geçen cuma günü yapılan yürüyüşte başörtülülerin de, dindarların da orada olduğunu söyleyenlerin amacı dine veya dindarlara zarar vermek, lekelemek, kötü göstermek iken sen bu çabayı ve kirli oyunları görmüyorsan ya da görmek istemiyorsan, karanlıklı bir dünyada yaşıyorsun, hakikatleri göremezsin kapat gözlerini!

Sokaklarda “Türk kadını” diye bağırıp cinselliğe, erotizme, ahlaksızlığa dikkatleri çekenlere karşı asıl Türk Kadınının Şerife Bacılar, Nene Hatunlar, Fatma Seherler, Rahmiye Hanımlar, Klavuz Haticeler olduğunu haykıranları görmüyor da ötekileri, berikileri görüyorsan açık veya kapalı olmasının bir anlamı yok, en iyi sen kapat gözlerini!

Adnan Menderesi asanları görmedin, 28 Şubat’tın mimarlarına bakmadın, 15 Temmuz’un kahramanlarını görmezlikten geldin ve örtük olarak destek oldun. Hep mağdurlara ve mazlumlara sırtını döndün, görmezlikten geldin. Yarın öbür gün sen mağdur olduğunda kulaklarımıza mağdur ve mazlumların birikmiş sessiz çığlıkları yansıyacak. En iyisi sen ilerlediğin yanlış yolda yürümeye devam et ve kapat gözlerini.

Eğitim tüm sorunlarına kafa yorup çözüm üretmeye çalışan eğitimin sisteminin öncü kadroları ve paydaşları ‘vizyon hedeflerini’ gerçekleştirmek için 2023’e doğru ıslık çalarken birileri çıkıp ezan sesini bastırmak ve ezan sesi üzerinden dini hassasiyeti olan insanları dizayn etmeye yönelik ıslık çalıyor, sen ise yaşananları görmezden geliyorsan, desteğine ihtiyacımız yok, göz yummaya devam et ve kapat gözlerini!

Bir yazarın ıslığı kalemidir. Ben de kalemimle ıslık çalıyor ve bu sessizliğe göz yummak istemiyorum. Hemfikir değilsek, yazdıklarım hoşuna gitmedi veya rahatsız ettiyse, yazımı okuma lütfen, dön sırtını ve kapat gözlerini!