Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Temmuz 2018

Karamollaoğlu sırat-ı müstak\u00eemi buldu

Türkiye'nin 1. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenini, SP Lideri'iyle aynı locada izledim. Tören esnasında, Temel Bey, 24 Haziranda ittifak kurduğu ortakları gibi davranmadı. Yani SP Genel Başkanı, ülkenin 1. Başkanı'na saygıda kusur etmedi.

Gerçeği söylemek gerekirse, Ezanı Türkçeleştiren partiyle aynı kulvarda yürümek, Karamollaoğlu ve partisine yakışmamıştı. Temel Bey'in 24 Haziran önceside şimdi davrandığı gibi davranması gerekiyordu.

O günlerde biz kendisini çok uyardık. Beyefendinin ayakları yerden kesildiği için, bizim uyarılarımıza kulak asmadı. Demekki gerçeği görebilmek için, etraftan gazlanmamak gerekiyormuş. Temennim, Temel Bey'in bulduğu yoldan ayrılmamasıdır.

Nimetini üzerimizden kaldırıverir

Başkan Erdoğan, Kabinesinin ilk toplantısını yapmadan önce, Hacı Bayram Camisi'nde Bakanlarıyla birlikte Cuma Namazı kılacak. Cuma Namazı sonrasıda, dualar edilerek, yeni dönemin ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı'na geçilecek.

Biraz düşünmenizi istiyorum. 28 Şubat sürecinde, hangi Hükümet buna cesaret edebilirdi? Eğer o günlerde birlikte namaz kılma kararı alınsaydı, Hükümet üyeleri makam araçlarına bindiği an darbe yapılırdı.

Evet, içinde bulunduğumuz atmosfer, her muhafazakarın yıllardır özlediği bir atmosferdir. İşte bu atmosfer, CHP'li Muharrem İnce'ye, adaylık yolculuğuna Hacı Bayram'dan başlamaya mecbur bırakmıştır. İşte bu atmosfer, kendisine sık sık Allah'ın ismini söyletmiştir.

Kardeşlerim, bugün bize düşen, kazanımlarımızın şükrünü eda edip, gereğini yapmaktır. Eğer bunu hakkıyla yapmazsak, Allah nimetini üzerimizden kaldırıverir.

 
TDV kurban