Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Haziran 2016

Karanlık hayaller yıkılırken\u2026

Şiiri bahane ettiler.

Yargıladılar. 10 Ay hapis verdiler. Görevden düşürdüler. Siyasetten uzaklaştırdılar.

Herkes sessizdi.

Oysa milli irade ayaktaydı. Ayağa kalkan millet, statükoya, vesayete, ötekileştiren devlet anlayışına cevabını sandıkta verdi.

Rahatsızlardı..

Faizciler, hortumcular, ekonomik krizlerden nemalananlar, vesayetçiler, dışarıda diktatörler ve küresel baronlar, içeri de ise işbirlikçileri paniklemişti.

Yaşanan bir devrimdi.

Milletin büyük hayalleri, seçtiklerinin bu uğurda ödediği bedeller vardı. Sahaya inmişlerdi, beraberlerdi.

Bozuk düzeni düzeltmeye kararlıydılar.

Büyük hayaller, hedeflendirildi. Hedefler, projelendirildi. Egemen güçler, sömürgeciler olup bitene inanamıyorlardı. Egemen güçlerin değil, milletin görev verdiği siyasetçiler reformlara başladı.

Bir devir kapanıyordu.

Tüm engellemelere rağmen millet kararlı adımlarla yürüyordu.

Kendilerini devletin sahibi sananlar, halkı kendi kimliğinden, değerinden uzaklaştırmaya kalkanlar, kabullenemiyordu.

Üst aklın siyasete yön vermesi sona eriyordu.

Plan tutmuyor, milletin dediği oluyor, üst akla bizzat millet ve seçtikleri omuz omuza çelme takıyordu.

İcraat vakti gelmişti.

Siyaset ile sistem normalleşmeye başlamıştı. Demokratikleşme için millete sevdalı olan yürekler, "Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" diye haykırıyor, kirli bir defteri kapatıyor, ekonomik, sosyal ve siyasal değişim ve dönüşüme start veriyordu..

AK Parti kadroları artık kolları sıvamıştı. Vesayete karşı dik bir duruş sergilendi.

Daha zengin, daha demokratik ama daha önemlisi daha özgür bir Türkiye için sorumluluk alındı. Adil paylaşım ve sosyal restorasyona öncelik verildi, bütçeler milletin hizmetine sunuldu, çalışanlar enflasyona ezdirilmedi, istihdamda rekorlar kırıldı, dünyada ihracat yapmadığımız ülke kalmadı, ihracat Anadolu'ya kaydı, kayıt dışı azaltıldı, çok şükür; faiz bütçesinden yatırım bütçesine geçiş sağlandı. Bilim hayatını dünya standartlarına çıkaran atılımlar yapıldı, enerji politikaları yenilendi, yeraltı kaynakları öncelendi, sağlıktan kültüre, tarım ve hayvancılıktan eğitime dev projeler hayata geçirildi. Bölgesel kalkınma çalışmalarına ve alt yapı yatırımlarına hız verildi, ulaştırma ve haberleşme projeleri hayata geçirildi; Türkiye hızına hız kattı.

Sorun üreten değil, sorun çözen bir dönem başladı.

Milletin önünü kesen darbecilerle mücadele edildi, yasaklar, illegal uygulamalar sona erdirildi. Evrensel değerler öne çıkartıldı. Başörtü yasağı kaldırıldı, işkence ve kötü muameleye fırsat verilmedi, 28 Şubat mağdurlarına okullarına ve işlerine geri dönüş imkanı sağlandı, asimilasyon politikalarına son verildi, ayrımcılık bitirildi, bürokrasi azaltıldı.

Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü için ciddi adımlar atıldı; çete, mafya, illegal ve derin devlet (paralel, yatay, dikey) yapılanmaları tek tek deşifre edildi, hukuk çerçevesinde hesabı soruldu, sorulmaya devam ediliyor. Eski günlere dönülmesini bekleyenlerin karanlık hayalleri yıkılıyor.

Şimdi ise son sözü söyleme vakti.

Son söz; Yeni Türkiye, Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi..